• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    – UFO –

    Nejde ani o to zjistit, jestli ufo je, nebo neni. Všichni víme, že je nesmysl, že bychom byli ve vesmíru sami. Spíše jde o to se zajímat, o co jim jde, o co jde nám a o co jde tajným organizacím, potažmo vládám. Jsme připraveni přijmout fakt, že tu už sakra dlouho nejsme sami? Již velice brzy ano... Popojďme i konspirovat.
    UFO the secret evidence - we are not alone - DokumenT
    Anomaly
    Poslední Udalosti Na Zemi - konec sveta podle Bible CZ titulky
    Věřte nevěřte - pravdivé příběhy pouze
    Secret Space - Alien Invasion CZ titulky
    Stephen Hawking - Into The Universe | Aliens | Time Travel
    Facebook Aliens - video
    rozbalit záhlaví
    SVANC
    SVANC --- ---
    JAMILLOS: Nikam ovšem nevede ani zavádění dalších předpokladů, např. o mimozemských zásazích, pokud pro to žádné důkazy nejsou.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAMILLOS: to bylo rejpnuti ...

    a jinak kukurice pri dnesnim zpusobu pestovani je peknej hnus ... ono kdyz mizi diky kukurici 5cm ornice ... haha kdyz jsme byly poprve pred 3ma rokama merit jeden usek bylo tam o 20cm vic zeminy nez tedka ... coz je na prd ... protoze to akorat znamena dalsi chemiji atd ... coz taky je videt jak ta inteligence u lidi funguje ...

    nadavalo se ze komousi udelali velky pole ... super ... ale proc byla eroze mensi nez je dneska? heh ...

    treba tim ze byly meze remizky atd? v 90tejch letech se to s velkou slavou zrusilo ... je zajimavy ze u nas nikdy povoden nebyla a tedka? hlina na silnicich minimalne 2x rocne ... heh ... coz taky tak nejak ukazuje na zrejmy posun dopredu co se pestovani tyce ...
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    SVANC: Do diskuzí o "důkazech" se ani pouštět nehodlám, už jsem to tu před nějakým časem podrobnějc řešil; nikam to nevede.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    ABDULAH: To je blbost, nic takovýho "dokázaný" není, nikdy nebylo a ani bejt nemůže. Co by to muselo bejt za mimozemskou hloubkovou sociální historickou mozkovou sondu, abys o tom mohl prohlásit, že je to dokázaný?? Nejsme o nic víc ovcí než jiný národy.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    ABDULAH: Ale je výborná a kukuřičný pole jsou magický a taky jsem četl Kingovy Děti kukuřice. Jak já miluju kukuřici, díky bohu / člověku za ni! Nemluvě o cornflakes, chlastu atd. :))
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DSTEPZ: je dokazany ze cesi sjou stado ovci ... ale protoze by ot byl pruser kdyby se to 100% prokazalo tak se vzdycky neco zmeni - tudiz je vse OK :-D
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JIKE: kukurice je plod kterej z 99% drzi semeno ... pokud nespadne do zeme v danem case tak zaklici brzo a premrzne ... jinak ano potrebuje nositele ... zvirata ... cloveka ... kukurici v prirode nijak na lanech neuvidis ... protoze to proste nejde ... navic kukurice je dle nas lidi co delaj do vody jen plevel ... je to hnus s melkejma korenama nedodava humus a spotrebovava co se da ... tudiz po par letech kukurice se pole meni na erozni a po mirnych destich na kamenitou strukturu zeminy ... tam pomalu nezatluces ani kolik ...

    to ze se pred par lety hnojilo hnojem prohnanym kompostem melo spousty vyhod ... moderni zemedelstvi kdy se to hodi do bioplynky a pak ten jemnej smejd se pouziva jako hnojivo je cesta zpet o tisice let ... jaksi v zemine chybi humus - to co drzi vodu a udrzuje je kyprou ... je to jen hnus co stvrdne na kamen ... to samy repka olejka ... a jine dnes hojne kvuli zisku pestovane plodiny ... ono ostatne s tou bioplynkou je to pruser sevsim :-(
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    SVANC: neznam, ale pokud neni neco bez pochyb prokazano, jednoduse to nepovazuji za prukazny.
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: prokázat něco, pokud to je v mezích našeho poznání, tak asi ano. ale co je za hranicema? můžeme jen spekulovat. jako já. a dycky jsem se ptal co je to důkaz? Mami co to je důkaz? to je to, že nekdo , nebo skupina lidí to tak vidí a díky tomu udělají závěr?
    A co když to všichni vidí blbě :-)

    taky věřím platnosti evoluce, tak jasně. otázka je co si pod tím představíš. a kerý druh ji využil, a který měl zásah z venčí a tím změnil kolej evoluce na jinou.

    třeba evoluce některých šlechtěných zvířat, Schi-zu pes třeba, nebo obyčejný rajče :-)

    mám otázku, zaslechl jsem, že kukuřice, pokud by jí lidi nesklidili a nezaseli, tak by sama na rostlině uhnila a rostlina by zahynutal. tedy tato rostlina, bez lidské interakce defakto nemůže existovat. otázak potom je, jak se evolučně vyvinula tak, aby přežila... nebo že by to lidi chytnuli na poslední chvíli, kdy začala zdrát? to se mi nezdá

    JIKE
    JIKE --- ---
    HYENA: jsou evolučně dokonalí. jsou tu podle informací déle než my, beze změn, fungující hierarchie a 100% užitečnost.

    ano dochází k mutacím všude. ale rozhodně mi nepřijde, že by nosili kravatu - obrazně řečeno.


    SVANC: ano nejde, ale mohu se o to pokusit, díky tomu že mám dar takto přemýšlet, (generovat myšlenky v jistých posloupnostech podle jistého matrixu), stejně jako ty. Já to zkusil a je to zajímavá spekulace bez důkazů.
    SVANC
    SVANC --- ---
    DSTEPZ: A co bys chtěl - výčet všech vědců, kteří se na rozvíjení evoluční teorie podíleli? Citace z jejich prací?
    Ale dobrá, slovo "prokázána" jsem použít neměl. Je ale otázkou, zda vůbec nějaká teorie v této oblasti lidského poznání může být bezezbytku prokázána. Každopádně těch důkazů je tolik, že já osobně v platnost evoluční teorie věřím.
    DSTEPZ: Nejrychleji těch 150 odkazů nasbíráš na stránkách sympatizantů s kreacionisty. Dnes není problém najít rozdílný názor prakticky na cokoli. Nicméně o žádné lepší teorii, vysvětlující vývoj biologických druhů nevím. Ty snad nějakou takovou znáš?
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Před nějakým časem jsem tu v souvislosti s údajnou přítomností emzáků na Zemi argumentoval tím, že jejich chování (schovávání - neschovávání atd.) by v takovém případě bylo zcela absurdní. Odpovědí mi bylo něco v tom smyslu, že nejde posuzovat jejich chování z lidského hlediska, podle naší logiky. Celá tvoje úvaha je na tom ale postavená, navíc to je čirá spekulace bez důkazů.
    HYENA
    HYENA --- ---
    JIKE: To si nerozumíme - že to situace vyžaduje sem měl na mysli, že by beze změny zařvali. Což se nestalo. Takže to situace nevyžadovala... nejde o to jestli je jim trošku zima. Dokonalí? tak to je spekulativní.

    Navíc stále dochází k mutacím i u nich. Žádný druh, který se reprodukuje nezachovává svoji původní DNA... vždy se při reprodukci pozmění.
    JIKE
    JIKE --- ---
    HYENA: ale ona to vyžadovala, byly změny podnebí atp. ale oni jsou tak dokonalí, že se vyvíjet nepotřebují :-) a díky tomu přeci jsou zde, i když ostatních mnoho druhů zmutovalo, včetně tebe , a některé zanikly :-)
    SVANC
    SVANC --- ---
    JAMILLOS: Asi se shodneme na tom, že někde se inteligence musela vyvinout bez jakýchkoli zásahů zvenčí, tzn. takový vývoj principiálně možný je. Pak ovšem nevidím důvod, proč evoluci na Zemi komplikovat dalším předpokladem, zvláště pokud pro něj nejsou silné důkazy.
    JIKE
    JIKE --- ---
    JAMILLOS: kdyby jsi byl ufon, nebo prostě mimozemšťan, s historií třeba 10 miliard let evoluce, cestoval vesmírem, a narzil na modrou planetu a viděl že se tu vyvíjí druh, který inklinuje ke genetické mutaci na humanoida tvé úrovně, ale věděl, že na to nemá dostatek času, protože 4,5 miliardy let je málo + k tomu kataklizmata, co by jsi dělal? já osobně bych se postaral o to, aby byli zabezpečeni, nechal je hlídat a pozoovat jak se vedou po tom co jsem jim evolučně udělal kulečníkový koulošťouch v DNA , oni by se tam také časem dostali, ale zrovna na to nemají dostatek času a tím by mohli zaniknout, dám jim tedy tímto čšanci na přežití. stejně jako to děláme my, když se snažíme za každou cenu namnožit vymírající druhy. ale nám otáka jeslti na to máme právo, připadně naprosto jasná a zřetelná odpověď ...ano. stejně jako to takto dle mého bylo. vrátím se, jsem tedy ufon toto jsem tedy udělal abych jim pomohl a co bude dál? nechám to na nich, jestli vyrostou, nebo se sami zničí? asi bych se nevměšoval, až do bodu zlomu, kdy k tomu může dojít, protože díky vnějšímu zásahu nesu % odpovědnosti. stejně jako my, hubitelé mnoha druhů na této planetě. Takže bych s,zkoumal, sondoval, zásadně se nevměšoval, dělal průzkum, bral vzrorky dělal pokusy a defakto bych dal lidi na post pokusných krys a s myšlenkou, že jsou svobodní, protože nesu odpovědnost za změny, které jsem jim provedl. Je to nejvíce neskutečné, že jsem měl na výběr, a udělal jsem to , ale mozek mi nebere, protže nemám takovou mozkovou kapacitu jako oni, že to udělali, že si dovolili mít právo rozhodnout o našem rozvoji, mohl bych to brát tak, že nám defakto pomohli překonat pár miliard let utrpení a čekání. ale zase bych přemýšlel, jestli jsem udělal dobře, kdybych se podíval, jak na tom teď pozemšťani jsou, a jak s tím co jim bylo dáno zachází . a jen bych si oddechnul, že takových planet ještě ve vesmíru je dost, a každá má svou trvanlivost. a když bych chtěl, tak mohu vyrobit třeba další. ale tím pádem za pokus to stojí, jim pomoc , těm mravenečkům na planetě zemi, a také bych to tak bral.
    a řekl bych si dnes ráno jako ufon, tak se ukažte, lidé.

    tím že nás tu je více, myslím více ras, je zde možná interakce více instancí.
    HYENA
    HYENA --- ---
    JIKE: No jistě, oni se vyvíjejí pouze pokud to situace vyžaduje. Což pro mravence od prvohor nebylo asi potřeba :) Pokud by to potřeba bylo a oni by včas nezareagovali, vyhynuli by. To je prostě evoluce - a funguje.
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: třeba rybenky, nebo mravenci, jsou tu snad od prvohor, a pořád stejní, nejsou z nich prodavači v supermarketu, nebo kosmonauti.

    jiné druhy se jen trochu evolučně změnily, některé zanikly, některé ne. a ti s nejleší variabilností genetiky se nejlépe přizpůsobily.

    dle mého tu byly savci - oprice, dávní předchůdci lidí, kteří by to do variace člověka ještě za pár miliard let dali, ale jejich strom evoluce zaniknul - ten přirozený.

    někde jsem četl, že snad nějakcí neandrtálci žili snad 5.-10 tis let pořád stejně, pak přišel takový Adamo z Afriky, a spojil se s tím druhem, a díky tomu se změnila vývojová větev, to je prokázáno nějakými nálezy. kdysi jsem to to psal.

    Evoluce je děsivej běh na dlouhou trať, a u některých druhů, jako třeba potkani, octomilky, taky, ale rychleji se přizpůsobí. čm ívce se o to zajímám, tím méně mi přijde pravděpodobné v tak krátké časové ose plné změn a kataklyzmatů taková genetická obroda člověka na této planetě. Jelikož se evoluce děje i skokově, tak je možná určitá část, ale né v takové míře. Je možné že opravu funguje teorie 100 opice, čemu já věřím a co se nedá vysvětlit vědecky - na úrovni měřitelných položek, ale na úrovni vnímaných, ale neprůkazných tvrzení.
    Darwin měl pravdu, ale podle mého jen částečnou. Ale princip je jasný. Otázka je, jestli jej a ostatní dokážeme pochopit, pokud jsme součástí tohoto principu, a máme ty mozkové závity, které to dokáží rozklíčovat.

    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Evoluce víceméně platí, jen tam zkrátka bylo pár zásahů zvenčí, a jistě ne poprvý a nejen tady. Toť celá záležitost v kostce, z mého pohledu...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    SVANC: Buh jiste michal ve skumavkach a obcas blbe namichal ... to mas ty zmeny ...

    Vis u nas se dekuje bohu za to, ze vnuknul nekomu myslenku byt doktorem a nasledne zachranil lidsky zivot. A zachranari ho nasli jen diky tomu, ze jim buh vnuknul ze bude tam a tam ... hehe

    To ze lidi chodej na doktora kvuli prachum s tim nema nic spolecnyho ...
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    googlenim ti tady z prvni nahazim 150 odkazu vyvracejici tohle tvrzeni, ja se ptal na neco jineho
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    tohle je ten důkaz?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam