SVANC: třeba rybenky, nebo mravenci, jsou tu snad od prvohor, a pořád stejní, nejsou z nich prodavači v supermarketu, nebo kosmonauti.
jiné druhy se jen trochu evolučně změnily, některé zanikly, některé ne. a ti s nejleší variabilností genetiky se nejlépe přizpůsobily.
dle mého tu byly savci - oprice, dávní předchůdci lidí, kteří by to do variace člověka ještě za pár miliard let dali, ale jejich strom evoluce zaniknul - ten přirozený.
někde jsem četl, že snad nějakcí neandrtálci žili snad 5.-10 tis let pořád stejně, pak přišel takový Adamo z Afriky, a spojil se s tím druhem, a díky tomu se změnila vývojová větev, to je prokázáno nějakými nálezy. kdysi jsem to to psal.
Evoluce je děsivej běh na dlouhou trať, a u některých druhů, jako třeba potkani, octomilky, taky, ale rychleji se přizpůsobí. čm ívce se o to zajímám, tím méně mi přijde pravděpodobné v tak krátké časové ose plné změn a kataklyzmatů taková genetická obroda člověka na této planetě. Jelikož se evoluce děje i skokově, tak je možná určitá část, ale né v takové míře. Je možné že opravu funguje teorie 100 opice, čemu já věřím a co se nedá vysvětlit vědecky - na úrovni měřitelných položek, ale na úrovni vnímaných, ale neprůkazných tvrzení.
Darwin měl pravdu, ale podle mého jen částečnou. Ale princip je jasný. Otázka je, jestli jej a ostatní dokážeme pochopit, pokud jsme součástí tohoto principu, a máme ty mozkové závity, které to dokáží rozklíčovat.