• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    SVANC: intuice, soudnost a realismus, na tomhle frcim ja, ale povazovat za dukaz neco, co na internetech napsal jenda z vidlakova (chapej, ze stejne oznacuju vetsinu teoretiku a samozvanejch vedcu), promin. to nedokazu stravit:)
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    ABDULAH: zeptej se babicky, vona se ta zelenina na zahradce nepestuje pro nic za nic :)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    ABDULAH: Točený a knedlo zelo. Není co řešit! :)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    SVANC: Už zase důkazy? ... :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DSTEPZ:
    JAMILLOS:

    jen jeden dotaz ... co bude lepsi( dle ruznejch studiji je to neprukazny ale ptam se abych vedel co si lidi myslej) kdyz si koupim 400g salamu nebo za stejny penize 100g sirecku :-) Pak nakladanou kukurici a nebo za stejny penize cerstvi krouhany zeli ... a nakonec za stejny penize hrubozrnej dalamanek a nebo za stejny penize 4ri rohliky z vody co jsou druhej den gumovy nebo tvrdy na troud ... a pak piti je na vyber tretinka plzenskeho piva a nebo stejne draha dvoulitrovka lidl hnusu ...

    jsou ruzne studie o skodlivodti jidla ... dukazy jsou taky rozlicne ...

    dle me je zdravejsi - sirecky, zeli, dalamanek + tretinka plzenskeho piva - dle souctu to ma vic mineralu, vlakniny, vitaminu, bilkovin atd ... navic mene tuku a jinych jedu ...

    ALE kde je tedy pravda o jidle? kdyz neni nic presne prokazano :-(
    SVANC
    SVANC --- ---
    Btw nové informace...
    The Ocean Explorer
    http://www.oceanexplorer.se/
    SVANC
    SVANC --- ---
    JAMILLOS: Nikam ovšem nevede ani zavádění dalších předpokladů, např. o mimozemských zásazích, pokud pro to žádné důkazy nejsou.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAMILLOS: to bylo rejpnuti ...

    a jinak kukurice pri dnesnim zpusobu pestovani je peknej hnus ... ono kdyz mizi diky kukurici 5cm ornice ... haha kdyz jsme byly poprve pred 3ma rokama merit jeden usek bylo tam o 20cm vic zeminy nez tedka ... coz je na prd ... protoze to akorat znamena dalsi chemiji atd ... coz taky je videt jak ta inteligence u lidi funguje ...

    nadavalo se ze komousi udelali velky pole ... super ... ale proc byla eroze mensi nez je dneska? heh ...

    treba tim ze byly meze remizky atd? v 90tejch letech se to s velkou slavou zrusilo ... je zajimavy ze u nas nikdy povoden nebyla a tedka? hlina na silnicich minimalne 2x rocne ... heh ... coz taky tak nejak ukazuje na zrejmy posun dopredu co se pestovani tyce ...
    SVANC
    SVANC --- ---
    DSTEPZ: Bráno absolutně, máš pravdu. Ale s touhle logikou bys mohl považovat za prokázaná snad jen tvrzení z oblasti matematiky. Prostě pokud mi bude kontrolka benzínu padesát kilometrů svítit, pak se začne motor zakuckávat a nakonec chcípne, budu pevně přesvědčen, že příčinou je prázdná nádrž. Nelze ovšem ani absolutně vyloučit, že jde o působení neznámé mimozemské zbraně z neviditelného létajícího talíře :)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    SVANC: Do diskuzí o "důkazech" se ani pouštět nehodlám, už jsem to tu před nějakým časem podrobnějc řešil; nikam to nevede.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    ABDULAH: To je blbost, nic takovýho "dokázaný" není, nikdy nebylo a ani bejt nemůže. Co by to muselo bejt za mimozemskou hloubkovou sociální historickou mozkovou sondu, abys o tom mohl prohlásit, že je to dokázaný?? Nejsme o nic víc ovcí než jiný národy.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    ABDULAH: Ale je výborná a kukuřičný pole jsou magický a taky jsem četl Kingovy Děti kukuřice. Jak já miluju kukuřici, díky bohu / člověku za ni! Nemluvě o cornflakes, chlastu atd. :))
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DSTEPZ: je dokazany ze cesi sjou stado ovci ... ale protoze by ot byl pruser kdyby se to 100% prokazalo tak se vzdycky neco zmeni - tudiz je vse OK :-D
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JIKE: kukurice je plod kterej z 99% drzi semeno ... pokud nespadne do zeme v danem case tak zaklici brzo a premrzne ... jinak ano potrebuje nositele ... zvirata ... cloveka ... kukurici v prirode nijak na lanech neuvidis ... protoze to proste nejde ... navic kukurice je dle nas lidi co delaj do vody jen plevel ... je to hnus s melkejma korenama nedodava humus a spotrebovava co se da ... tudiz po par letech kukurice se pole meni na erozni a po mirnych destich na kamenitou strukturu zeminy ... tam pomalu nezatluces ani kolik ...

    to ze se pred par lety hnojilo hnojem prohnanym kompostem melo spousty vyhod ... moderni zemedelstvi kdy se to hodi do bioplynky a pak ten jemnej smejd se pouziva jako hnojivo je cesta zpet o tisice let ... jaksi v zemine chybi humus - to co drzi vodu a udrzuje je kyprou ... je to jen hnus co stvrdne na kamen ... to samy repka olejka ... a jine dnes hojne kvuli zisku pestovane plodiny ... ono ostatne s tou bioplynkou je to pruser sevsim :-(
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    SVANC: neznam, ale pokud neni neco bez pochyb prokazano, jednoduse to nepovazuji za prukazny.
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: prokázat něco, pokud to je v mezích našeho poznání, tak asi ano. ale co je za hranicema? můžeme jen spekulovat. jako já. a dycky jsem se ptal co je to důkaz? Mami co to je důkaz? to je to, že nekdo , nebo skupina lidí to tak vidí a díky tomu udělají závěr?
    A co když to všichni vidí blbě :-)

    taky věřím platnosti evoluce, tak jasně. otázka je co si pod tím představíš. a kerý druh ji využil, a který měl zásah z venčí a tím změnil kolej evoluce na jinou.

    třeba evoluce některých šlechtěných zvířat, Schi-zu pes třeba, nebo obyčejný rajče :-)

    mám otázku, zaslechl jsem, že kukuřice, pokud by jí lidi nesklidili a nezaseli, tak by sama na rostlině uhnila a rostlina by zahynutal. tedy tato rostlina, bez lidské interakce defakto nemůže existovat. otázak potom je, jak se evolučně vyvinula tak, aby přežila... nebo že by to lidi chytnuli na poslední chvíli, kdy začala zdrát? to se mi nezdá

    JIKE
    JIKE --- ---
    HYENA: jsou evolučně dokonalí. jsou tu podle informací déle než my, beze změn, fungující hierarchie a 100% užitečnost.

    ano dochází k mutacím všude. ale rozhodně mi nepřijde, že by nosili kravatu - obrazně řečeno.


    SVANC: ano nejde, ale mohu se o to pokusit, díky tomu že mám dar takto přemýšlet, (generovat myšlenky v jistých posloupnostech podle jistého matrixu), stejně jako ty. Já to zkusil a je to zajímavá spekulace bez důkazů.
    SVANC
    SVANC --- ---
    DSTEPZ: A co bys chtěl - výčet všech vědců, kteří se na rozvíjení evoluční teorie podíleli? Citace z jejich prací?
    Ale dobrá, slovo "prokázána" jsem použít neměl. Je ale otázkou, zda vůbec nějaká teorie v této oblasti lidského poznání může být bezezbytku prokázána. Každopádně těch důkazů je tolik, že já osobně v platnost evoluční teorie věřím.
    DSTEPZ: Nejrychleji těch 150 odkazů nasbíráš na stránkách sympatizantů s kreacionisty. Dnes není problém najít rozdílný názor prakticky na cokoli. Nicméně o žádné lepší teorii, vysvětlující vývoj biologických druhů nevím. Ty snad nějakou takovou znáš?
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Před nějakým časem jsem tu v souvislosti s údajnou přítomností emzáků na Zemi argumentoval tím, že jejich chování (schovávání - neschovávání atd.) by v takovém případě bylo zcela absurdní. Odpovědí mi bylo něco v tom smyslu, že nejde posuzovat jejich chování z lidského hlediska, podle naší logiky. Celá tvoje úvaha je na tom ale postavená, navíc to je čirá spekulace bez důkazů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam