• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    – UFO –

    Nejde ani o to zjistit, jestli ufo je, nebo neni. Všichni víme, že je nesmysl, že bychom byli ve vesmíru sami. Spíše jde o to se zajímat, o co jim jde, o co jde nám a o co jde tajným organizacím, potažmo vládám. Jsme připraveni přijmout fakt, že tu už sakra dlouho nejsme sami? Již velice brzy ano... Popojďme i konspirovat.
    UFO the secret evidence - we are not alone - DokumenT
    Anomaly
    Poslední Udalosti Na Zemi - konec sveta podle Bible CZ titulky
    Věřte nevěřte - pravdivé příběhy pouze
    Secret Space - Alien Invasion CZ titulky
    Stephen Hawking - Into The Universe | Aliens | Time Travel
    Facebook Aliens - video
    rozbalit záhlaví
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Jaký důkaz bych pokládal za přesvědčivý, jsem tu psal už několikrát, např. tady SVANC. Samozřejmě že nároky na přesvědčivost tohoto typu důkazů se postupně zvyšují s tím, jak se prudce zvyšuje počet lidí, kteří jsou schopni tvořit velmi dobré 3D animace. Přesvědčivým důkazem by byl i nález havarovaného talíře s posádkou. V současnosti, kdy jsou masivně rozšířeny mobily se slušnými foťáky, natáčením videí a připojením k internetu, by bylo nemožné takovou informaci utajit. Když si představím, že by takový talíř spadl u nás za kopcem, tak by byla otázka minut, než by u něj byla hromada lidí a všichni fotili jako o závod. Samozřejmě by talíř nesměl čirou náhodou opět spadnout přímo u nějaké vojenské základny :).

    Moje přesvědčení, že emzáci tady na Zemi nejsou (to "tady" bych zdůraznil, protože naopak pokládám prakticky za vyloučené, abychom byli jedinou inteligentní entitou v celém vesmíru), vychází z toho, že argumenty ufologů mi prostě nedávají smysl.

    Celé to utajování vládami (kolika proboha?) je absurdní. Z minulosti - i velmi nedávné :) - jsou známy případy, kdy vládce neváhá rozpoutat ozbrojený konflikt, aby odvrátil pozornost od nějakého aktuálního a velkého vlastního problému. Oč jednodušší by bylo v dané situaci nechat vyplout na povrch info o emzácích a o co větší efekt by to mělo... Tady se furt dokola omílá, že by to prostí lidé nestrávili atd., ale vždyť je to nesmysl.

    Lidé, kteří stojí za projektem SETI, by museli být úplně blbí - proč komplikovaně a s nejistým výsledkem vynakládat obrovské úsilí na hledání něčeho, co je přímo za rohem. Navíc sice nevím, jaké částky už do toho byly investovány, ale jsem přesvědčen, že kdyby existovaly opravdu nezvratné důkazy, bylo by možné je získat třeba i korumpováním a nejspíš by na to stačilo daleko méně peněz.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JAMILLOS: Vím o jediném případu, kdy někde nad kopcem bylo "nafilmováno" UFO ze dvou různých míst, ale byl to dost evidentní fake. To opravdu není ten zásadní důkaz, na který jsem odkazoval:
    V dnešní době bych jako nezvratný důkaz ve formě videa bral, kdyby něco jednoznačně mimozemského (tzn. rozměry, manévrování atd.) bylo zachyceno větším počtem kamer ve městě současně, přičemž na záběrech alespoň některých kamer by současně byl i běžný provoz. Pokud by se takové záběry zveřejnily velmi rychle po události, dala by se vyloučit animace, díky provozu by se dal porovnáním s ostatními dopravními kamerami doložit skutečný okamžik a díky různým místům a úhlům záběrů i přesně vypočítat rozměry objektu a parametry dráhy.

    A že by existovalo něco takového - a tady už kolem toho nebyla velká sláva -, o tom silně pochybuji.

    Mimochodem nedávno jsem si hrál s modrým laserem 2 W, 445 nm. Už s takhle relativně malým výkonem lze v noci při oblačnosti vytvářet docela zajímavé efekty, které by leckdo označil za UFO. Pokud je totiž pozorovatel dostatečně vzdálen od zdroje světla, nevidí paprsek samotný, ale pouze místo, kde se světlo rozptyluje v mracích, viz např. tady, kde byl použit 24 W modrý laser:
    https://www.flickr.com/photos/3ricj/7787073466/in/set-72157631050215030
    Zde je ovšem paprsek jasně viditelný kvůli dlouhé expozici a malé vzdálenosti foťáku od zdroje světla.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Jo, ty záznamy, ale linky hledej sám. Ovšem živě je to živě, že jo.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JAMILLOS: Co jsi viděl - záznamy z několika kamer, tak jak o nich píšu v tom odkazovaným postu? Nebo jen něco, o čem si myslíš, že to bylo mimozemského původu?
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Ale tak já už jsem něco takovýho určitě viděl. A každopádně tohle by znamenalo, že 100 % ostatních videí - tedy záběr pouze z jedný kamery - je fake. Tomu snad ani nejde věřit. Některý jsou prostě tak "jednoznačný", že tam je podvrh snad opravdu vyloučenej. A ti svědci kolem, který totéž popisovali skoro v realtime?
    A co Aldrin a spol., který o tom taky mluvili? Že by se spletli...?
    Vzhledem k tomu, že lidi tu obecně nemaj problém vyloženě tomu fenoménu věrit (jinak fakt nevim, co by tu vlastně pohledávali), tak v kombinaci s tím bych myslel, že teda aspoň některá stopáž - byť mizivý procento - se dá považovat za reálnou.
    Já sám (i lidi, co znám) jsem to viděl několikrát. Mívali jsme i fotku, ale ta je bůhvíkde.
    No nic...
    SVANC
    SVANC --- ---
    JAMILLOS: Už to tu bylo řečeno víckrát, např. tady [ SVANC @ UFO ]
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    To by mě opravdu zajímalo, co je podle vás ten slavnej "důkaz".
    Jinak na nějaký složitější disputace to tady nevidim...
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SVANC: Nezapomínej kritickému myšlení podrobovat i kritické myšlení. ;)
    VRBIK: To víš, prostě pech. ;)
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    TLUSTEI: dik zes to nasel.. skoda, ze kvalita utrpela prenosem nebo ulozenim a ze jsi nepostnul to vyssi rozliseni no.. ale tak je to dycky , kdyz uz dukazy neznici nejaka vlada nebo tajny agenti, tak se posere technika co.. skodicka proste
    SVANC
    SVANC --- ---
    TLUSTEI: Tak to se nezdržuj. Ono upřímně řečeno, i kdyby to video bylo ve čtyřikrát větším rozlišení, tak i čtyřikrát podrobnější tečka letící nad polem by mohla přesvědčit jen někoho s naprostou absencí kritického myšlení.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SVANC: Na některém z disků jistě bude. Ale je to šest let, nechce se mi do toho jenom proto, abych několika předem rozhodnutým skeptikům hodil kůstku k sežvejkání. Kluci vždyť vy už jste přesvědčený, tak proč házet hrách na zeď? Chcete pravdu? Tak s myslí otevřenou hledejte, čtěte, zkoumejte, zkoušejte. Tlustei z nyxu vám to neposkytne.
    SVANC
    SVANC --- ---
    TLUSTEI: Jaké blábolení? Pokud máš originál, proč ho neukážeš a místo toho tu postuješ tohle TLUSTEI?
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SVANC: Neblabol Svanci, o neulozeni originalu tady nepadlo ani slovo. ;)
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    TLUSTEI: Pravda je takova, ze uz tuhle (ET/UFO) oblast davno neresim a je mi de facto burt, kdo cemu veri nebo co si jak vyklada a jakej ma nazor, o presvedcovani druhejch nemluve. To, ze sem obcas prispeju, je spis pro srandu kralikum a jinym zucastnenym.
    Ale pro VRBIKa jsem to video na YT dohledal. Samozrejme je to z pohledu nezucastneneho skeptika video usmevne az roztomile a jako "nezvratny dukaz" rozhodne nikomu neposlouzi, coz je mi uprimne uplne jedno. Jen pro ferovost doplnim, ze v originalnim rozliseni je ten proletnuvsi objekt o mnoho lip rozeznatelnej.
    Wiltshire Light Sphere (May 2008)
    http://www.youtube.com/watch?v=a13k_54fk1E
    SVANC
    SVANC --- ---
    TLUSTEI: Takže tobě se podařilo spatřit a nafilmovat UFO, pak jsi záznam hodil se špatnou kvalitou na Youtube a originál si neuložil? ;)
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    VRBIK: Coz o to, to video jsem svyho casu na youtube dal, ale kvalita prenosem (nebo ulozenim?) znacne utrpela a ona rotujici metalicka koule tam byla ve vysledku jen tezko rozpoznatelna. O zadny pristavajici objekt plny pohybujicich se ETiku se nejedna.
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    KUKIDE: pro tvrzeni, ze je Zeme kulata existovali objetkivni dukazy. Pro existenci vyspelych mimozemskych civilizaci objektivni dukazy neexistujou. Dukazy o chemtrails krome videi na youtube neexistiji, dokonce existuji dukazy proti...

    TLUSTEI: tak videa jste meli, ale zverejnit jsi je nechtel..
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    chemtrail a umělé počasí taky byla blbost a dnes je jasné že to děláme... cloudseeding a fertilizace moře jsou čím dál běžnější záležitostí, přesto když to řeknete lidem o umělém počasí tak vám nevěří a to už se to oběvuje i ve zprávách... třeba to s těma mimozemšťanama bude podobný kolik desetiletí trvalo než se vymýtil mýtus že země je placatá a kolik desetiletí bude trvat než se provalí nějaká lež o UFO...
    Je pravda že taková loď kdyby někde veřejně přistála by byl nezvratnej důkaz, ale třeba i ufoni nechtějí prozradit svoji agendu...
    :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    Také vůbec není jasné, proč by vlády desítky let úporně tajily existenci mimozemšťanů. A hlavně proč by to dělaly VŠECHNY informované vlády. Obvykle to, co je prospěšné pro jeden stát, nemusí být prospěšné i pro všechny ostatní.
    HYENA
    HYENA --- ---
    JAMILLOS: Jako důkaz mi stačí vtipně málo, jak jsem už psal tady: [ HYENA @ UFO ]

    V tom tříhodinovym videu vyvrací postupně všechno, na čem slavný Erich staví desítky let. Ty nový věci budou hodně zajímavý... do okamžiku, než to někdo prokoukne.

    Všichni věřící se pořád ohánějí systémem. Jenomže v těch laboratořích, o kterých jsem mluvil pracujou jenom lidi - jako sem já nebo ty. Když jim někdo přinese kus mimozemšťana nebo lodi, tak mi věř, že to praskne okamžitě!

    Ještě k tomu vašemu systému - kterej je podle mě nebezpečně blízko konspiračním teoriím - někde na nyxu je moc pěknej citát... The difference between fiction and reality? Fiction has to make the sense. Tom Clancy. Proto všechny konspirace a podobný nesmysly vypadají, jako by dávaly smysl :)
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    VRBIK: "zásadní důkaz"? To mluvíš o čem? O mojí zkušenosti? Ale no tak, je nám přece oběma jasný, že tobě ničí příběh jako důkaz stačit nebude i kdyby byl sebeúžasnější, protože doma žadnýho mrtvýho ETíka nebo kus lítajícího talíře v krabici nemám. "zásadní důkaz" prej... :)) Bčkovej pokus o provokaci Vrbiku. ;) Bčkovej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam