• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    VRBIK: Vedci, ze tohle nepouzivaj? :)) Veda, to novodobe nabozenstvi? Dej pokoj, ty vole, fakt. Uz jenom dogmatickej pristup, ze "co nezmerim, to neexistuje". Vzdyt to je smesny.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    VRBIK: Mas nejakou metodu na to poznat, kterej lek ti bude zarucene prospesnej, a kterej ne? Nemas, duverujes tebou zvolene autorite. To neni o nic vedectejsi nez verit sam sobe a vlastni zkusenosti. Hledej, zkoumej, pochybuj (o tom co uz vis, o tom co se dozvidas), hloubej, cti, ptej se, zkousej, overuj,...hlavu mas, tak na co cekas? Nebo se chces jenom na nyxu placat po ramenou s ostatnima "skeptikama"?
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    TLUSTEI: btw vedci nikdy nebyli presvedceni, ze vi o vesmiru uplne vse. to delaj jiny lidi.. veda nikdy nedava definitivni PRAVDU
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    TLUSTEI: to s tim vnimanim sveta je dobra mantra.. delaj to tak vsichni. mas pocit vyjmecnosti, ze vis neco co vetsina lidi na svete nezna/neuznava/nechape, hrozne stupidni trik. proto to pouzivaj taky vsichni ti ufologove, astrologove, astralni cestovatele,... zajimavy, ze vedci tohle nepouzivaj :)
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    TLUSTEI: kde beres relevantni materialy? Na youtube? Jak poznas co je pravy a co fake? Mas na to nakou metodu?
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Mám dneska hravou, takže pro vás mám i trochu blábolení. Jste rádi? Já to tušil. :)

    Spousta lidí tady, vychází z předpokladu, že v tom všem už mají jasno, že už všechno vědí a tudíž cokoli, co nezapadá do jejich úhledně zorganizované krabičky „vědění“, je nesmysl.

    Když se tady objeví nekvalitní UFO video, tak „to může být cokoli“, takže „nesmysl“. Objeví-li se tady kvalitní video, tak „to musí bejt fake“, takže taky „nesmysl“, protože možnost, že by to mohlo být něco, o čem dotyční nemají páru a mohlo by tudíž být čímkoliv (včetně ETíků) a narušit tak klid bohorovnosti, je už předem vyloučena. Musíme si uvědomit, že kdykoli jsme dopředu přesvědčeni, že už o něčem (o oblasti vědění, o světě, o vesmíru) víme všechno, upíráme si tím možnost se o tom něčem dozvědět něco skutečně nového a zůstáváme tak statickými a zatuhlými, čímž si bráníme ve vývoji a hlubším poznání skutečnosti.

    Neobhajuji hltání veškerého internetového odpadu, ale automaticky zavrhnout celý pytel jablek jenom proto, že je v něm spousta jablek shnilých, je nemoudré potažmo hloupé. Kdybych měl odsoudit a zavrhnout automaticky všechny doktory jenom proto, že jsou mezi nimi řezníci a prodejní parchanti, by bylo nemoudré potažmo hloupé. A stejně tak kdybych měl automaticky odsoudit a zavrhnout všechno nové a nezvyklé jenom proto, že to neodpovídá mému tradičnímu a společností diktovanému pohledu na svět by bylo zatuhlé a do dneška bychom jezdili na návštěvu za tetičkou do Ostravy na koních tři dny.

    A stejné je to i s oblastí UFO. Je to nezvyklé, až šokující téma (ať už jsou to ve finále skutečně ETíci nebo „jen“ utajované technologie) a je na něj nabaleno spoustu nesmyslů, ale v té hromadě nesmyslů se skrývají perly, které se vyplatí hledat, protože jestli je jenom 1% z té hromady ryzí, tak to znamená zásadní změnu ve vnímání světa a právě toho se spousta lidí, ať už vědomě či nevědomě, bojí jako čert kříže – přiznat, že jsem se mýlil, že vlastně nevím a celou dobu žiju v iluzi.

    Ale domácí úkoly si musí udělat každý sám a je to cesta jenom pro ty odvážnější, co jsou připraveni na to opustit známé vody pohodlně zatuhlé, smrduté krabičky konformity všedního dne a vyrazit do prostoru neprobádaného, kde by se mohlo stát, že se všechno změní.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Zpátečnická mysl si vždycky najde důvod k tomu zůstat zatuhlá.
    UFO ≠ aliens
    UFO = UFO...
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    HYENA
    HYENA --- ---
    JAMILLOS: Na téma důvěryhodnosti amatérského pozorování doporučuju přednášku J. Grygara Věčně zelené ufo
    věčně zelene ufo - Ulož.to
    http://www.ulozto.cz/hledej?q=v%C4%9B%C4%8Dn%C4%9B+zelene+ufo
    Nejenom proto považuju jakékoliv nezdokumentované pozorování za nesmysl :)
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    JAMILLOS: jn, dukaz je zaklad, kdyz se chceme bavit o mimozemskejch civilizacich ne? Jinak je to vira bez dukazu a to vede do sracek..
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Sorry, ale to je tak blbej argument, že se mi na to ani nechce odpovídat. Nicméně čekal jsem to tu. Jen moc nechápu důvod přitomnosti některejch lidí na audituku tohohle typu.

    Jo aha, vy vlastně čekáte na důkaz.
    HYENA
    HYENA --- ---
    JAMILLOS: Co si viděl ti nikdo nemůže vzít. Jak už jsem ale jednou psal. Volal mi úplně vystresovanej kámoš, že viděl UFO už 2 dny po sobě, ujišťoval mě, že se hejbalo, měnilo barvy a nakreslil i jeho "tvar". Když jsem další noc dorazil, zjistil jsem, že je to Sirius. Normální hvězda. Ale lidi mají velikou fantazii. Jako amatérský astronom mám nakoukáno tisíce hodin a ještě jsem neviděl zhola nic, co bych mohl považovat za UFO. Takže je jasný, že to co si viděl ty je samozřejmě ufo ;)
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    JAMILLOS: on je to celkem dulezitej argument, prave ze..ja nikoho nechci dehonestovat. nicmene to ze TY jsi neco videl, nic neznamena. na svete totiz nejses jedinej. mej se
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    VRBIK: To ses samozřejmě chytnul toho nejmíň důležitýho "argumentu", jak to tu už tak chodí. A co jsem viděl, to jsem viděl, nemáš šanci to dehonestovat, když ani nevíš, o čem je řeč.
    Neřešme to. Takováhle přiblbá debata se tu vždycky jednou za čas vyrojí, a stejně to k ničemu nevede...
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Is it a bird? Is it a plane? Just what is it?

    UFO Seen By Airplane Passenger (August 2011).avi
    http://www.youtube.com/watch?v=cdgEFBbLnYU
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Air traffic control radar in Yakutsk, Sakha (Yakutia) Republic, Russia. Tracking a UFO / OVNI on their radar system.
    Speeds given of 9800 km/hr and altitude of 19,780 meters.
    The UFO is also noted changing direction instantly, at top speeds.
    The UFO was given the number 00000 for tracking.
    No other details are presently available.

    UFO OVNI Tracked On Russian Radar - Amazing Speed
    http://www.youtube.com/watch?v=LVquycLqAaE
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    JAMILLOS: to ze nekdo nema problem necemu verit, z toho se mi chce vzdycky brecet.. to by cloveka melo spis odradit nez cokoliv.. se staci kouknout treba na mormony, cemu nemaj problem verit, cemu byli schopny verit nacisti,.... to ze jsou lidi schopny verit cemukoliv preci nic neznamena.. najdes lidi, ktery umej zastavit cas v celym vesmiru, najdes lidi ktery astralne cestujou za jinyma mimozemskyma civilizacema a zachranujou je pred kolapsem, atd. atd... klasickej mechanismus uvazovani: verim => selektivne vybiram a hodnotim informace na zaklade toho ze verim... celkem zasadni rozdil mezi virou (jeee, videl jsem neco litajiciho na obloze, to jsou emzaci, YES!!!!) a vedou, ktera pouziva vedeckou metodu (proto je pro validni dukaz nutny mit zaznam z vice kamer a vice zarizeni, vice lidi, analyzovat porizene zaznamy,....).. ale to holt nemuze delat kazdej..
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    No a? Co to má společnýho s mým předchozím postem ohledně astronautů atd.?
    Hele, já bych to neřešil. Jak tady už někdo poznamenal, sem je opravdu dobrý chodit jen tak pro srandu, a to nemyslím ty videa...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam