• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    JIKE
    JIKE --- ---
    Cestovatel v čase: Dostal jsem se do roku 2137 - Svět kolem nás
    http://www.svetkolemnas.info/...troverzni-realita/1264-cestovatel-v-case-dostal-jsem-se-do-roku-2137
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---


    ARCHIVED - Clan Lake, Northwest Territories, June 22, 1960 - Canada's UFOs: The Search for the Unknown - Library and Archives Canada
    http://www.collectionscanada.gc.ca/ufo/002029-1000.01-e.html
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    SVANC: ja doufam ze nas druh (homo sapiens sapiens) se jeste vyvine v jiny, ze nejsme slepa vyvojova vetev v evoluci :)
    S_O_V_A
    S_O_V_A --- ---
    SVANC: Souhlasím. Zapoměl jsem tam napsat, že výjimečností přežívat velké katastrofy viz. ty kosmické, jak zmiňuješ. Jinak jsme samozřejmě odolnější, než vypadají naše na první pohled křehké tělesné "schránky".
    SVANC
    SVANC --- ---
    Nebyl bych tak skeptický, pokud jde o přežití lidstva, chápeme-li jej jako udržení druhu. Kromě nějaké extrémně nepravděpodobné brutální kosmické katastrofy typu pádu tělesa o průměru desítek kilometrů mě vlastně nic nenapadá. I tu nejhorší atomovou válku by zřejmě část lidstva - byť malá - přežila, totéž asi platí pro nejrůznější epidemie nebo ekologické katastrofy. Nicméně tyto scénáře by minimálně po určitou dobu znamenaly konec lidstva v té podobě, jak ho známe.
    S_O_V_A
    S_O_V_A --- ---
    VRBIK: Přesně. Nevidím zase tak zásadní důvod, proč by jsme zrovna my měli patřit do toho 0,00001 procenta přeživších:-) I kdyby jsme vyhynuli, vždycky za nás přijde nějaká ta "náhrada". Důležitý je, že stavební kameny života tu zůstanou a dají možnost vyvinout se dalším druhům.
    Výjimečností přežívat nás příroda neobdařila, na výjimečnost lidské duše nevěřím, na posmrtné putování do jiných dimenzí už vůbec a proto si myslím, že jedinou naší výjimečností je, možnost zanechat po sobě v časoprostoru nesmazatelnou stopu. Uložit tady důkaz, který přečká věky, aby mohl informovat další inteligentní život o tom, že jsme tu byli.
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    S_O_V_A: 99,99999% vsech zivocisnejch druhu ktery zname tak vyhynuli... Jinak Zeme se s nicim nepotrebuje vyrovnavat. To je planeta proste. To jenom mi ji prisuzujeme naky nase subjektivni lidsky meritka co je pro ni dobry a co ne :D Celkem arogantni od cloveka...
    S_O_V_A
    S_O_V_A --- ---
    A abych nebyl OT. Asi už každý viděl, ale mě to přijde jako 100x lepší příklad neidentifikovatelných létajících objektů, než většina plechovejch talířů natočená při nedělním barbecue na zahradě.

    Best of NASA STS & ISS UFO OVNI Spacecraft Shuttle Spaceship Mothership Video Compilation.flv
    http://www.youtube.com/watch?v=Zzlt60zNsfE

    Představa, že nás naštevují světlušky z kosmu, je mi příjemnější, než že to jsou zelený mužíčci.
    S_O_V_A
    S_O_V_A --- ---
    JIKE: Ano likvidujeme. Do jaké míry, se s tím Země dokáže vyrovnat, je už spekulativní. Ale spíš než planetu si likvidujeme životní prostředí na ní. Planeta má tuhý kořínek a věřím, že člověk není poslední inteligentní druh na ní žijící. Forem života se tu už vystřídalo mraky, nevidím důvod, proč by nás v budoucnu nemohl nahradit další. Paradoxní je, že někteří tvorové obývající tuto planetu miliony let, přeživší všechny armagedony, se dokázali za tu nesmírně dlouhou dobu evoluce vyvinout sotva do velikosti hlavičky od špendlíku. A to mě přivádí k myšlence, že ačkoliv jsme tvorové inteligentní, dominantní a dokážeme ovlivňovat spoustu věcí okolo sebe, jsme stejně předurčeni k zániku. Je ale sympatické a pro člověka hodně typické, že se nevzdává nadějí na přežití.
    JIKE
    JIKE --- ---
    VRBIK: Tesla bych chudák, vozili se po géniovi, rádio máme díky jeho 7 patentům, a třeba stropní halogenky používají jeho patent, a vlastně díky němu jsem, střídavej proud je základ. A Edison ho topil jak to šlo...
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    JIKE: s tim systemem bank je to hodne zavadejici jak to ukazuji v tom dokumentu.. ono to totiz tak nefunguje a napr. FED fakt neni soukroma fima :( jinak s tim prezitim mi to prijde dobry postreh. imho by jsme se meli snazit kolonizovat dalsi planety co nejdriv, ale zadna shoda na tom mezi lidmi nepanuje, a k tomu imho budem potrebovat "celoplanetarni" konsenzus.. s tou likvidaci planety nam nezbyva nez doufat, ze technologicky pokrok bude dostatecne rychly a prezijem to..
    jinak ty veci kolem free energy a Tesly co jsou v Thrivu jsou fakt totalni nesmysly a pomluvy.. skoda, ze se Tesla nemuze branit.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    JIKE: to jo. ale většině lidí je to úplně jedno, když nemaj co do huby.
    JIKE
    JIKE --- ---
    TANTRAMAN: no nějaký fosilie "jako v terminátorovi" se najdou. to budou parádní vykopávky :-) spíš bychom se měli snažit jít za cílem to tu zvelebit a přežít.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    JIKE: týhle planetě je to úplně jedno. za milion let po nás nezbyde vůbec nic. drif kontinentů vše smaže.
    JIKE
    JIKE --- ---
    S_O_V_A: mě osobně to ale vede k názoru, že nebudeme asi schopni takto přežít, hodně likvidujeme tuto planetu, a zatím - oficiálně, nejsme schopni založit si jinde domov, a nebo si tento nějak zachovat. jak tohle dopadne... máme šanci přežít minimálně 1000let? no máme na to ještě asi 4,5miliardy let, takže času asi dost.
    S_O_V_A
    S_O_V_A --- ---
    JIKE: To ale přece není žádné tajemství. To člověk vyčte i když se bude denně koukat na televizi. V těchto a podobných dokumentech vždy omílají ty stejné písničky, jen použijí jinou melodii. Je to jako slyšet Madonnu od Heleny Vondráčkový.
    JIKE
    JIKE --- ---
    VRBIK: stručně: systému bank, zelených energíí - nové technologie. politika ropy ..
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    JIKE: k jakemu zaveru jsi dosel? diky za odpoved, nejak nevim jak to uplne myslis.
    JIKE
    JIKE --- ---
    VRBIK: systém co tam popisujou, já došel ke stejnýmu závěru nohem dřív než jsem to viděl. - tenhle svět. / tak na 90% s tím jsem ztotožněn.
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    JIKE: muzes to upresnit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam