PSILOCYBER: Hlášení je ztráta času? Není! Nejdůležitější na tom všem je právě svědectví o stejnym pozorování z různých míst (desítky - ideálně stovky) kilometrů od sebe. Pak se můžeme bavit o tom, jak vysoko něco bylo. Například i na pozorování okem a následnym svědectví je založený hledání zbytků meteorů (tady
http://www.asu.cas.cz/cz/verejnost-a-media/hlaseni-bolidu). Stačí obyčejné oko a pamatovat si přibližně čas a polohu, mezi kterými souhvězdími prosvištěl meteor a s rostoucím počtem svědectví se zmenšuje plocha, kam jeho zbytky dopadly.
Když se naproti tomu někdo chlubí pozorováním, o který se nechce podělit, obyčeně to znamená, že si to vymyslel. Nic proti, ale už jsem potkal spousty lidí, co viděli "ufo". Pokaždý, když jsem se jich začal ptát na standardní informace:
Kdy, kde se to stalo. Jaké bylo počasí, jakou to mělo asi velikost, rychlost, akcelerace a podobně. Bylo najednou vidět, jak si začínají vymýšlet a s dalšími otázkami na detaily si často začali protiřečit. Mám nějaké vzdělání, fyzika a astronomie je můj koníček. Za ty léta, co se o to zajímám se neustále posouvám ke skeptikům, protože argumenty hovoří jasně v jejich prospěch. Strašně rád bych byl, aby se to zlomilo, ale nikdo z vás tomu nepomáhá :)
A ty propagandy... já si myslím, že kdyby Ufoni chtěli, abysme je viděli, uvidíme je všichni. Kdyby naopak nechtěli, věřím, že mezi námi všemi budou lítat miliardy jejich dronů a nikdo z nás si ničeho nevšimne.
Takže mi prosím promiňte moji zvědavost. Jestli někdo z vás má pozorování UFO, napište mi klidně do zpráv, moc rád si ho přečtu a nebudu si z něj dělat srandu jako z PSILOCYBERA ;)