• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    JIKE: Vzhledem k přetrvávajícím nejasnostem o původním účelu a použití bagdádské baterie je pokrok spekulativní, stejně tak skutečnost, že parní pohon byl znám už v antice, středověku i později, avšak prakticky využit nebyl. Na každý pád mi uniká souvislost mezi tímto a mimozemskými civilizacemi..

    Tvé příklady do toho moc nového světla nepřináší, potažmo jejich formulace. Tedy, že jsou ve světě používány baterie s určitou kapacitou, ale laboratorně existují výkonnější, pro které aktuálně není průmyslové využití? To ale asi není žádný šok. Větší kapacity disků - když to vezmu paralelou - někdo vlastní teleport, ale lidem zatím prodává jízdní kola a průběžně je zdokonaluje s daným cílem, aby na tom vydělával. Chápu to správně?..

    Že náprava životního prostředí s sebou nese riziko zhroucení ekonomického modelu? Co je to za nesmysly. Přirozeným důsledkem by byla transformace a ta za současného stavu není ničím nežádoucím..

    Nejdříve to byl obrovský rozvoj 20. století zapříčiněný spoluprací s ufo a nyní nám ty technologie ani dát nemůžou, protože bychom je zneužili? Tak hernajs, nějaká konzistence v těch smyšl, pardon, myšlenkách, ne..
    SVANC
    SVANC --- ---
    Čtenáři Clarkova Setkání s Rámou by měli zpozornět ;)

    Solar System’s First Interstellar Visitor Dazzles Scientists
    Now, new data reveal the interstellar interloper to be a rocky, cigar-shaped object with a somewhat reddish hue. The asteroid, named ‘Oumuamua by its discoverers, is up to one-quarter mile (400 meters) long and highly-elongated—perhaps 10 times as long as it is wide. That aspect ratio is greater than that of any asteroid or comet observed in our solar system to date. While its elongated shape is quite surprising, and unlike asteroids seen in our solar system, it may provide new clues into how other solar systems formed.
    https://www.nasa.gov/feature/solar-system-s-first-interstellar-visitor-dazzles-scientists
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Jak ke speciální tak i k obecné teorii relativity existují velmi dobrá videa, kde jsou základy vysvětleny velmi srozumitelně.
    Jinak k cestování rychlostmi blízkými světlu jsem také dost skeptický. Na dosažení rychlosti světla je nutné veškerou energii obsaženou ve hmotě přeměnit na energii s účinností 100 % a i u o něco nižších rychlostí je poměr mezi urychlenou hmotností a potřebou vynaložené energie vskutku astronomický. Je dost pravděpodobné, že tohle prostě nejde obejít, protože se jedná o fyzikální limit zakódovaný v parametrech našeho vesmíru.
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: jak jsem psal Newtna jsem nějak vic pak neřešil ale vím ze v něčem to nesedelo ale. Nevim . Čeho se to týkalo. Nebudu to rozebírat nemám info.
    Ja myslim ze free energy jediné jako free ze slunce či nejake energie co je apod by sla(stejně se chrli a bude) lze využít+

    Spis chtel zrušit kabely. Pokud by chtel free energy tak jediné ze zemského jadra. Myšleno jako zdarma a vzduchem vsem.

    Ja od mala zkoušel taky perpetum mobile a co jsem pak se u il Newena tak jsem toho nechal. (Hlavne jsem používal magnety). Spis si myslim ze alien tchnologie využívá obrovskou energii v malém obsahu hmoty. Těžko rict jestli synteticky nebo nějak jinak fuzne vyrobenou. Musi umět vytvářet červi díry jinak se cestovat vesmírem beze ztráty vnějšího času nedá(podle toho co říkají studie). (I kdyz porad me vrtá hlavou jak muze pri tak vysoké rychlosti se měnit cas) nedává smysl. U gravitace cas chápu. Ale u rychlosti ne. Práci vysokou rychlosti ve vesmíru kdyz nepočítám nárazy castic jako asteroidu nebo planet, se cestovat sice da ale je to dost neefektivni (na krátkém zdalensoti kde nehrozí kolize ano) ale na delší ne. Vzdyt pri výši rychlosti se mění jen kinetická energie tělesa a ne jeho gravitace. A nebo se pletu?
    Podle mého cestovat daleko se da pouze červi dírou (spis forma portálu než gravitačního portálu) gravitaci by se měnil zase cas a nevim jak by to bylo v souladu s roztrháním lodi jejím vlivem. Spis si myslim ze tohle mi asi nepobira hlava a nemám mozek tak vyvinuty abych to vymysleli pochopil. To chce asi evoluci nebo genetickou modifikaci.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: S těmi Newtonovými zákony je to tak, že platí všude, ale teorie relativity jejich výsledky ještě zpřesňuje. Přičemž tyto opravy jsou bezpředmětné např. z hlediska výpočtů tras pozemních vozidel, ale u např. GPS družic už hrají důležitou roli. Každopádně Einsteinovy objevy neznamenaly, že by se Newton mýlil. Ten objev nebyl popřením předchozího, jak by tomu muselo být u free energy, jejíž existence by popřela obrovskou část známých a milionkrát ověřených fyzikálních fakt. Tohle je prostě opravdu nesmysl...
    A jinak s free energy a Teslou máš naprostou pravdu, je to jen nepochopení toho, co zamýšlel, viz např.: "I never have seen a patent or document he mentioned this. I think that he ment “electricity for free for everyone ”. The energy for his tower came from the power grid."
    Koneckonců, proč by svou aparaturu na dálkový přenos el. energie (se zoufalou účinností, mimochodem) napájel ze sítě, kdyby měl zdroj "volné energie"? :D
    JIKE
    JIKE --- ---
    JIKE: vždy když vidím nějaké sci-fi, a tam je planeta, která žije v harmonii s techologií vs příroda. Jenže to trochu zavání komunismem, i když za ně makaj roboti. je to takový zajímavý si představit, že se ráno probudíte, vše za Vás dělají stroje, které se sami vzájemně opravují, a příroda vzkvétá, a vy defakto nemáte co dělat, krom toho se připravit na osídlování jiných planet a objevovat, zdokonalovat. Jakou mentalitu musíme mít? Mají ji jiné civilizace? Chtějí nám v tom pomoci? Jak moc se musí změnit ta naše mentalita, vědomí, dna?
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: otázkou je, jestli to bylo žádané tehdejší /nynější politikou apod... Tesla byl genius.
    BIRLIBAN: víš co právě, mi nehraje ta věc jako bagdádská baterie, nebo parní stroj v době Říma či dříve. ten pokrok byl již tehdy, spíš jak moc byl užitečný, když lidská síla byla zdarma..
    ZUULLUU: oni na něčem staví, Tesla de facto taky stavěl, ale ty základy a dostupné informace a materiály byly víc omezené než nyní.. de facto tehdy šlo o objevy, nyní jde o "vylepšování"
    BYDK: kdo víc co se děje nyní.. právě.
    SVANC: free energy, nevím. Teslovi spíš šlo asi o přenos energie bez kabelů.. A free energy si myslím ani moc nejde.
    Spíš si myslím že je : využití malého množství hmoty/antihmoty pro produkování velkého množství energie. Nevyznám se v nukleární fyzice, ale předpokládám, že takto podobě bude jednou fungovat s jinými prvky, které ještě neznáme/neumíme vyrobit/těžit.
    SVANC: Newtonovy zákony mohou platit si myslím jen v určité míře. Nemám v tom ještě jasno (raději píši) ale již jsem měl chvíli nad tím přemýšlet a výsledkem bylo že Newton nemusí platit všude. Víc jsem si neodnesl za myšlenku.


    BIRLIBAN: příklady "ne"škodných produktů: baterie s omezenou kapacitou, de facto vše co může lidstvo proti sobě zneužít a nedá se nějak víc hlídat(omezit), případně využít k tomu, aby se zhroutil finanční tok planety (ekonomika). navíc musí být víc napřed Ti co tyhle technologie ovládají/uvoňují či vynalézají nevím jak to přesně nazvat, aby lidstvo bylo trochu pozadu. Něco jako odtajnění F-117.
    (třeba příklad zneužití je baterie co má v sobě tolik energie, že dokáže napájet mobil rok, msylím, že jako explozivní prvek by se dala zneužít) z hlediska ekonomiky je dobré uvolňovat postupně větší a větší kapacity disků, než napoprvé dát "neomezený" a to tak platí všude.
    příklad: Nedokáži si představit, že by nyní se na trhu objevilo: superkapacitní baterie (ovlivní veškerý průmysl, od automobilového až po spotřební elektroniku) tedy ovlivní to ekonomiku postavenou na ropě, a dalších energetických zdrojích.

    Spíš mám pocit, že poslední dobou se točíme pořád dokola okolo toho samého... Ty samé jen vylepšené vynálezy, ale nic převratného... Třeba co by vyřešilo znečišťování planety (tuny obalů, splodin, chemie je toho fakt hodně ani nechci psát). Jenže ono pokud by přišly technologie, které sebou nesou nápravu životního prostředí a tím i super komfort, nesou sebou i rizika.. minimálně ekonomický model planety by se zhroutil a to už je věc mentální evoluce pro přežití lidstva. V tuhle chvíli mi přijde že spíš si výkaly dáváme pod postel, s tím že se to nějak asi uklidí.. Narážím na to znečišťování planety. Ale ono vše spolu souvisí. Jsme ve fázi, ze které se de facto nedá utéct. Pouze zásadní zlom může tohle změnit.

    Pokud UFOuni již mají tyto technologie, tak nám je dát ani nemohou. Minimálně bychom je zneužili na ničení. A ať už se jedná o zdroje energie nebo o jiné pokrokové věci.

    jeto strašně složité téma. Rád bych se víc rozepsal, ale je to na dost dlouho. snad je jasné co myslím?
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU: A jen tak mimochodem, k současnému velmi dobrému byť ne kompletnímu obrazu vesmíru nepřispěli ezoterici ani špetkou, všechny tyto informace jsou důsledkem vědeckého bádání. Vesmír může velmi dobře fungovat bez free energy (jejíž existence by mimochodem popírala milionkrát ověřený princip zachování energie), podle fyzikálních zákonů, které jsou známé a velmi dobře podložené matematickými teoriemi. Je pravděpodobné, že v budoucnu budou tyto teorie dále zpřesňovány, ale rozhodně nelze čekat, že se objeví něco jako free energy, co by všechny dosavadní experimenty a pozorování postavilo na hlavu. Spíše půjde o vývoj podobný přechodu z newtonovské mechaniky na zohledňování teorie relativity. Ta také neznamenala, že by Newtonovy zákony byly neplatné, ale pouze je zpřesňovala v případech obrovských vzdáleností a hmotností.

    Btw co má být s vakuem?
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU: Jistěže s absolutní jistotou vyloučit, že "něco" neexistuje, není dost dobře možné. Tím ale není o nic menší hloupost myslet si, že toto "něco" existuje, navzdory skutečnosti, že pro to neexistují žádné důkazy a naopak současné vědecké poznání tuto možnost dokonce zcela vylučuje. Vědecké poznání pracuje s teoriemi, které jsou později ověřeny experimentálně nebo pozorováním, hezký příklad takové exotické teorie, která zprvu existovala jen jako soubor výpočtů, je např. tady: http://www.osel.cz/9641-pres-pole-bliz-po-silnici-spis-u-svetla-neplati.html
    Pro free energy "teorie" (přesněji řečeno konspirace) nejenom neexistuje žádný ověřitelný důkaz, ale dokonce ani matematicky podložená hypotéza. Celé to je založeno na zbožných přáních a absurdních předpokladech o sto let trvajícím utajování, které navíc ani nedává rozumný smysl pro kohokoli s výjimkou ropných států. Věřit samozřejmě může každý, čemu chce, jen by si měl uvědomovat, že tato víra se ničím neliší od vír v cokoli jiného - neposkvrněným početím počínaje a velkým špategovým monstrem konče.
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU: Tak určitě, vycházet z principů vědeckého poznání a kritického myšlení je projevem zkostnatělosti. Ale co máš také psát, když reálné argumenty pro podporu tvého názoru neexistují, žejo? :D
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU: Spíše mi vzdělání v daném oboru umožňuje poznat evidentní nesmysl. A pro názor, že se o evidentní nesmysl jedná, svědčí i několik zcela validních argumentů. Naopak tvrzení o volné energii se o žádné důkazy neopírá a je jen pouhým zbožným přáním.
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU: Možná bude problém i v tom, že mám elektrotechnické vzdělání, a to - s pravděpodobností hraničící s jistotou - na rozdíl od tebe.
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU: Když je ti zatěžko číst a přemýšlet nad validními argumenty, tak moc nerozumím, proč vůbec něco komentuješ :).
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU: Opravdu hodně naivní představa, že před sto lety žil elektrotechnik, který navzdory tehdejšímu stavu poznání v tomto oboru objevil něco, co není v silách vyspělých amatérů zopakovat ani dnes :D. Kdyby byla volná energie dostupná tak "primitivními" prostředky, jaké měl ve své době Tesla, dokázal by ji dnes čerpat každý vyspělý elektrotechnik a se současnou technikou by nemohlo být nijak zvlášť složité takové zařízení vyrobit. A v době internetu by bylo absolutně vyloučené návod na jeho výrobu utajit. Koneckonců youtube se jen hemží návody na taková zařízení, samozřejmě že jde jen o fejky a trolení, protože nic takového reálně neexistuje a ani nikdy neexistovalo.
    Navíc pro mnohé země, odkázané např. na dovoz ropy, by utajování nedávalo žádný smysl.
    SVANC
    SVANC --- ---
    BYDK: Napsat "Od diody(1906) jsme meli 40let na objeveni tohoto jevu a nic." poté, kdy o pár příspěvků níž je několik příkladů takových objevů, je projev ignorance, sorry... To, že o vývoji v téhle oblasti nic nevíš, ještě neznamená, že se nic nedělo.
    Viz: [ SVANC @ UFO ]
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU: Vážně se ptáš, proč by se snažili získat zdroj energie zadarmo? Energie zadarmo ti připadá jako malá motivace? A pokud se domníváš, že možnosti dnešních vyspělých amatérů v oboru elektrotechniky (se všemi poznatky za posledních sto let) jsou menší, než měl Nikola Tesla, tak jsi fakt mimo. Podívej se třeba na ty Tesla coils, na které jsem odkazoval už prve: https://www.youtube.com/watch?v=hgll-XTqcS4
    BYDK
    BYDK --- ---
    SVANC:
    Tranzistorový jev (efekt) byl objeven a tranzistor vynalezen 16. prosince 1947 v Bellových laboratořích týmem ve složení William Shockley, John Bardeen a Walter Brattain.

    To je to dulezite. Od diody(1906) jsme meli 40let na objeveni tohoto jevu a nic. Pak tu mame spadle uficko(cervenec 1947) a najednou pul roku na to(prosinec 1947) ziskame tu nejdulezitejsi znalost o polovodicich. Nerikam, ze to tak musi byt, ale tohle mi prijde dost pravdepodobne. A dost mozna taky zasadni.

    JIKE: Dalsi spojitosti bohuzel neznam. Ale kdo vi, co se vsechno udalo ci neudalo.
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    JIKE: Nějaký malý skok?! Současná technicky vyspělá civilizace má základy především v 19. století. A to bylo vědecky zase o něco dál, než století předchozí - říká se tomu pokrok.

    Postupné zavádění neškodných produktů zavání paranoiou. Nějaké příklady?..

    TOMINO_I: Vždyť je to jen vyspělejší letadlo. Koneckonců, Da Vinci nepochybně také s emzákama spolupracoval, odkud by vzniklo plno těch super technologií..
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE:
    ad Tesla:
    Kdyby skutečně existovala free energy a už před sto lety byl Tesla schopen ji využívat, musela by to být pro dnešní amatéry elektrotechniky naprostá hračka (viz třeba takovéhle legrácky, které by pro chudáka Nikolu byly zcela neřešitelnou záležitostí). To není otázka nějakého chtění, prostě kdyby taková možnost byla, lidé by jí využívali a v době internetu by zdroj neomezené energie prostě nebylo možné utajit. Není projevem kritického myšlení klást si otázku, jak to, že se dodnes žádný fungující prototyp neobjevil?

    ad tranzistor a emzáci:
    Vývoj elektroniky probíhal plynule, čas od času došlo k většímu objevu, jak je tomu ostatně ve všech oborech, ale rozhodně se nedá říci, že objev (germaniového!) tranzistoru byl nějaký zcela zásadní milník, nesrovnatelný s ničím podobným. Takových objevů byla řada a vývoj postupuje i dnes dopředu, viz třeba kvantové počítače. Proč připisovat vynález tranzistoru emzákům jen proto, že jiná konspirační teorie mluví o havarovaném létajícím talíří a roky se shodují?
    Tohle auditko by mělo mít v záhlaví velkými písmeny napsáno "Occamova břitva" :-D
    JIKE
    JIKE --- ---
    BIRLIBAN: jo přijde mi to tak - skokově, byť zmiňuješ pčedchozí století, ale tam t taky byl nějaký malý skok.
    Jo nic moc a o to jde právě. Postupné zavádění neškodných produktů natrh, velmi postupné, znamená velké zisky. v roce cca 2001-2003 tuším se mluvilo v v IBM, že bude velmi brzy cca do 3 let holografický disk s neomezenou kapacitou. Od tý doby jsem o tom neslyšel, nečetl... Šlo to snad tehdy interně jen..?

    BYDK: mom velká náhoda...?
    SVANC: o to need, zvládli, nezvládli, ale spíš chtěli-nechtěli
    SVANC: lidstvo by se k tom postupně dopracovalo. ale už když o tom tady na vhodném místě mluvíme ve vztahu k mimozemštanům, a pokud tady je ta možnost, proč jí nebrat jako "konspirační teorii".
    BYDK: myslím, že takových fakt bylo víc. vždycky si říkám, co by to asi způsobilo, kdyby se řeklo už tehdy - jak sami řekli, máme lítající talíř a ufouny, ale nepopřeli to...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam