• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    JIKE
    JIKE --- ---
    TOMINO_I: hodně zajímavý
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Manifesto for a Post-Materialist Science

    We are a group of internationally known scientists, from a variety of scientific fields (biology, neuroscience, psychology, medicine, psychiatry), who participated in an international summit on post-materialist science, spirituality and society. The summit was co-organized by Gary E. Schwartz, PhD and Mario Beauregard, PhD, the University of Arizona, and Lisa Miller, PhD, Columbia University. This summit was held at Canyon Ranch in Tucson, Arizona, on February 7-9, 2014. Our purpose was to discuss the impact of the materialist ideology on science and the emergence of a post-materialist paradigm for science, spirituality, and society. We have come to the following conclusions:

    Manifesto for a Post-Materialist Science - Campaign for Open Science
    http://opensciences.org/about/manifesto-for-a-post-materialist-science
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    Super, už mám výmluvu, až po mně žena bude chtít příště omýt nádobí!
    BYDK
    BYDK --- ---
    Napsal jsem delsi clanek, ale proste to zkratim, vse neprozradim. Ikdyz je to fakt vzrusujici tema. :)

    Mnoho myslenek totiz neustale prochazi skrze VAs, proto je take nejlepsi makat po jedne hodine nocni. Citite kdyz vsici v panelaku usnou to myslenkove ticho. To je blaho. Jinac mam kamaradku, tak ta kdyz se hodi do pritomnosti.. shodou okolnosti ji staci mit nadobi :) a pry je to pak silene, ze citi i slysi sousedy v baraku a je to pro ni tak neprijemne, ze se do toho stavu radeji neuvadi. Dost lidi ma totiz hrozne mysleni a verim ze ani mimozemske enetity se nechteji hrabat v takovem myslenkovem odpadu ktery vetsina lidi v sobe nosi.

    PALEONTOLOG: Co el. mag. mozku na velmi nizke frekvenci? Cim delsi vlny tim vetsi dosah. Navic mas schopnost se soustredit, focusit. Ale myslim,ze to bude fungovat na trochu jinci bazi. Jinac vis, ze v souctu milionu nasich mozku vytvari neuveritelnou silu, ktera interaguje a pusobi na elektromagneticke pole zeme? Bohuzel ho svym negativnim myslenim nepekne ovlivnujeme.

    Uplne citim, ze tohle by se melo proste konecne otevrit. Clovek uplne zapomnel cim vsim disponuje a jak vlastne funguje jeho energeticka slozka, jak se chranit a jake myslenky co zpusobuji. Jak moc dulezity je endokrinni system. Vazne je to uplne bozi co vsechno dokaze. :) NAvic kdyz vse dokazete nacitit ci vnimat konkretne na tele a hrat si s tim. Na lidi ceka mnohe ke znovuobjeveni.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AIM_FREEMAN: mě je celkem jedno na čem stavíš světonázor. je to obecně naprosto marginální. důležitý jsou výsledky.

    pod tíhou důkazů uzná každý vědec kdejakou nepředvídanou blbost. ale jak nazvat člověka, který uzná existenci kdejaké blbosti bez důkazů ? (evidence based)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    PALEONTOLOG: Heh, ja ty terminy pouzivam a o vyzkumech tu mluvim abych se moh bavit s se SVANCem v ramci, ktery je pro nej otevreny. Sobe to podkladat nejakymi experimenty ani dokazovat podobnym zpusobem nepotrebuju. :) Svuj svetonazor stavim na uplne jinych zakladech nez jsou knihy (tohoto typu).
    Schopnost MRI rozeznat mozkove korelaty zamilovanosti vubec nerozporuju a pisu to uz potreti. Ale ono je to jedno. Narozdil od SVANCe u tebe nevidim ani pootevrenou skvirku k posunuti horizontu tvyho vnimani sveta.

    SVANC: U tebe ta skvirka byla nebo mozna jeste je. Minimálně nějaká zvídavost bez uzavřené arogance. Nicméně vzhledem k tomu ze jsi si temer jisty ze nic jako telepatie NEMUZE .. LOL...existovat, vic toho pro tebe nemam. Rupert Sheldrake, ktereho tu někdo doporučoval, bude mit metodologii líp zmaklou a je to fyzik, to by mohlo obmekcit tve predsudecne serdce. Ale nejakou spinu na nej asi taky najdes, kdyz budes hledat. Ale je imho dost seriosní. Samo, dogmatické typy, co už tomu všemu rozuměj, ho nemaj rádi a asi ho budou pomlouvat a označovat za pomýleného. Domnívám se..já ho ani nečet, natož komenty skeptiků. Moc hatmatilky, málo muziky, jeho teorii a snahy jsem kdysi z rychlíku ocenil. Nic proti vědě nemám. Ba naopak, rochním se v některých jejích plodech. Ale k popisu nebo důkazu možnosti telepatie ji vůbec nepotřebuju.
    SVANC
    SVANC --- ---
    PALEONTOLOG: On ani popis těch tehdejších pokusů s EEG nepůsobí moc přesvědčivě. Zvlášť v kontextu s tím, co se o autorovi knihy lze dočíst na Wiki. Tady to je:
    https://i.nyx.cz/files/00/00/18/18/1818373_f0e4895e7aee457ddb65.txt?name=EEG.txt
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LUKK: za predpokladu existence emzaku je ten nas mozek urcite v zavesu za tim jejich. Podle nekterych. Ja zase slysel, ze mozek se diky komplexnosti muze nachazet v asi 1*10^89 stavech. Fascinujici, ale stale to nerika nic o vnejsich pomerech sveta.


    AIM_FREEMAN: pro me to bylo podstatou toho postu, protoze takhle vedecky badani funguje. Cizi termity me nezmatly. Na jednu stranu peaky stroboskopem maji byt dukazem proti soucasnymu poznani a na stranu druhou ti magneticka rezonance pri hledani dusevniho stavu nevoni ani z 90% uspeynosi. Duse - to pak jo.

    AIM_FREEMAN: od 2002 uteklo hodne vody a novejsi prace nic z toho nepotvrdily.
    SVANC
    SVANC --- ---
    AIM_FREEMAN: Zatím jsem si přečetl jen heslo na Wiki... https://en.wikipedia.org/wiki/Guy_Lyon_Playfair#Reception
    SVANC
    SVANC --- ---
    AIM_FREEMAN: Dík, mrknu na to.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    dowload link je pod názvem knihy (Title: "_________"), pak GET.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    SVANC: http://libgen.io/book/index.php?md5=8852C3E409DF83B6E0E924F9523E1EC0
    Tady si tu knihu můžeš stáhnout a najít si to. Já to četl před x lety, prolézat to teď nemám čas.
    SVANC
    SVANC --- ---
    AIM_FREEMAN: Nějaký odkaz na ty pokusy se stroboskopem a EEG?
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    SVANC: Nerozumíme si. Netočím se na neprokazatelnosti. Jen jsem ti uhnul k tomu, že koukáš, co láska dělá v mozku a současně usuzuješ, že to je celý story. To, že se v mozku projevuje láska neznamená, že neexistuje duše, která není v tuto chvíli pozorovatelná. Nebyla to z mé strany dobře zvolená paralela k telepatii, resp. jsem tu psal a se šéfem řešil dost náročný věci, tak jsem ne úplně dobře argumentoval. Zvolil jsem za příklad lásku i proto, že to, za jakých podmínek se rozvine láska nějakým způsobem dobře ilustruje delikátnost toho, za jakých podmínek může dojít k telepatickému přenosu a přijetí.
    Když dva cizí lidi zavřeš do báně, tak ti láska mezi nima dost pravděpodobně nevykvete. Proto Playfair zkoumal telepatii u jednovaječných dvojčat, protože tam je vzájemná naladěnost velmi dobře podpořena.

    U toho Playfaira jsou popsaný dobře strukturovaný experimenty.

    Od: prokázání nelokálního propojení mozků subjektů který od sebe byly v elektromagneticky stíněných komorách a jednomu pouštěli záblesky stroboskopu a u druhýho kterej přijímal v těch samých chvílích vyskakovaly peaky v EEG. Ten byl i opakovanej. Nicméně přijímající si těch peaků nebyl vědom.

    Vědomý přenos mentálních obsahů je daleko komplexnější a náročnější dosáhnout.

    Opakovatelnost je problematická protože tam musí být velmi specifické podmínky - naladěnost, rozvinutá schopnost koncentrace prvního, který vysílá a totálního otevřenost a uvolnění druhého. Taktéž tomu musí věřit - být otevření té možnosti.

    V psychologickém zkoumání bylo běžné a nutné, aby testovaní lidí byli trénovaní k introspekci. Učili se pozorovat svou mysl. A to bylo jen intrapsychické pozorování, zkoumání prahové intenzity vnímání etc. Zachytit tak subtilní vjemy jako jsou je pro netrénovaného člověka, kterému hučí v hlavě jako v úle takřka nemožné. Experiment také mohou ovlivnit i pozorovatelé, toho jsi si, počítám vědom.


    Uvědom si že před několika desetiletími by se ti KTERÝKOLI fyzik vysmál, kdybys mu řekl o quantum entanglementu.

    Pokud tohle pro tebe není argument pro to, abys uznal, že můžeme dojít k poznání, které vysvětlí jevy, zdánlivě okrajové a vzdorující měření a pozorování, je to smutné a - nevědecké.
    LUKK
    LUKK --- ---
    Lidský mozek je podle některých ta nejkomplikovanější struktura ve vesmíru a mně vážně baví ta vaše omezující ... kategorická nemožnost. Stejně to nakonec bude tábor skeptiků kdo s pompou ohlásí...ano vyzkoumali jsme čtení myšlenek na dálku :)
    LUKK
    LUKK --- ---
    Fyzika je berle... čtení myšlenek není nesmysl...je ve sféře fantazie,ale tam byla nedávno i kulatá země...
    SVANC
    SVANC --- ---
    AIM_FREEMAN: Točíš se tu na lásce a její (ne)prokazatelnosti. A je pravda, že s určitostí potvrdit, že nějaké subjektivní pocity jsou reálné, je velmi obtížné. U čtení myšlenek je ovšem situace zcela jiná. Pokud někdo tvrdí, že je schopen číst myšlenky (a že už takových bylo...), měl by být schopen toto dokázat. Metodika, jak toto provést by přitom byl velmi jednoduchá, tady by žádné magnetické rezonance a podobné vychytávky ani nebyly potřeba.
    Asi není překvapením, že se tak doposud nestalo u jevu, který - pokud by byl reálný - by vedl k překopání nemalé části současné, velmi dobře ověřené fyziky.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    PALEONTOLOG: není, jasně že to zachytíš, ale to nebylo podstatou postu na který reaguješ.
    PALEONTOLOG: s velkými spiritisty a dlouhodobými praktiky se právě o těchto věcech bavím. na nyxu ne. zde se toho tématu pouze dotýkám a naznačuju směr a podle reakcí usuzuju jestli má pro mě cenu se otvírat, nebo ne.
    LUKK
    LUKK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam