• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: To je takovej šlágr, kterou se jednou za pár let opakuje. Pravděpodobně jsi u toho i byl, když jsem ji popisoval.

    PALEONTOLOG: Já budu daleko raději na té straně, kde dochází ke kontaktu, než na té, která ho nemá. Je to jednoduchá idea.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    To by neproslo ani ve stredoveke alchymii.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Vyrobil jsem kamen mudrcu.
    A kde ho mas?
    Musis mi verit, mam zkusenost.
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Docela mě začíná zajímat, jaká byla ta tvoje osobní zkušenost, které zjevně bezvýhradně věříš.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    PALEONTOLOG: Tak jo. :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH: veda nefunguje tak, ze mas s necim zkusenost a to se bere jako platne ,D tohle nemuzes myslet vazne, pokud ano, jevis jak to funguje a snop ti toho moc nepredal. to je celej problem, proto rikam sebestredby. Ano moudra osvicenych vedu nezajimaji, zajimaji je opakovatelny vysledky. Pokud vim, zadnej filozof pocitac nestvoril, stoji za tim poctiva deterministicka prace. Ano ta ma svoje limity, ale je na tobe, me a dalsich nezavisla a to me tak nejak rajcuje vic.
    BYDK
    BYDK --- ---
    HONZAK89: Letajici donuty jsem jeste nevidel. :D Btw... vypada to jako nejaky zrcadlovy obraz jednoho objektu a nebo dokonale rizena formace. ....
    JIKE
    JIKE --- ---
    HONZAK89: le da se obrátit na MUFON nebo českou Kpufo? http://www.kpufo.cz/adresy/pobocky.htm netuším
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    když tu byl 19.května Zepellin, kamarád tohle vyfotil v Praze. Lítaly nějaké stíhačky? Dá se to nějak zjistit? netuším co to je a on také ne.

    JIKE
    JIKE --- ---
    Záhady mimozemšťanů E03 Corina Saebels
    http://www.youtube.com/watch?v=dwTFo1AgSkQ
    KYARA
    KYARA --- ---
    fotil kamos

    BYDK
    BYDK --- ---
    VESPER_INDIGO: Lidi co reklo vim ci videl jsem je pomerne dost. Ale i tak je to porad spekulativni pro ty, co nevi ci nevideli. Navic neni tu valna snaha, aby se vedelo ci videlo. Ale spis snaha zamazavat vsechno co by nabouravalo dosavadni system ci viru spolecnosti at v boha ci penize.
    BYDK
    BYDK --- ---
    Nejlepsi ufonska skladba. :) Yeeeaaaa

    Vitalic – Poison Lips (TRUE FULL HD)
    https://www.youtube.com/watch?v=LqOJq0HeZMc
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: "Setkání s něčím vyšším" za sebou mám také, a bylo to velmi působivé. Po odeznění účinku jsem to ovšem nepovažoval za obraz reality. Nicméně teď se nebavím o těchhle osobních zážitcích - ono vykládat někomu, že jeho subjektivní zkušenost je mylná, vcelku postrádá smysl (byť samozřejmě lze v konkrétním případě upozornit na zjevně podezřelé věci: např. v minulosti zde byl popsán zážitek, jehož autor byl uprostřed noci probuzen, viděl ufo a vzápětí šel zase spát, což zrovna důvěryhodně nepůsobí, spíš to vypadá na pouhý sen). Bavím se o zcela konkrétních tvrzeních, ať už jde o Tiamat či přistání na Měsíci. Byť i tohle by se mohlo prolnout, pokud by někdo začal např. "argumentovat" tím, že Amíci na Měsíci nebyli, protože mu to řekli emzáci :D.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Ale já se o tom nebavím proto, že jsem si někde něco přečetl nebo něčemu věřím. Na rozdíl od tebe vycházím ze zkušenosti.

    Co nechápeš, je skutečnost, že bys neměl vůbec nic říkat k tématu, dokud si tě to "téma" samo v životě nenajde. Tedy, zažiješ to a to, a získáš jinou potravu pro myšlení, než dedukce odvozené z hypotéz.
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Ta víra (pokud to není Víra) by měla být o opřena o nějaké argumenty, o kterých je možné diskutovat, což by asi měl být smysl takového auditka. Ale např. tvrzení, že Tiamat tady mohla být (protože cizí civilizace a úžasné technologie, o kterých ovšem nic nevíme, dokonce ani to, zda vůbec existovaly), není argument, ale naprosté popření principu Occamovy břitvy.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    VESPER_INDIGO: Přesně to si myslím. [ KALIPH @ UFO ]
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Jeden z vynikajících moderních speakerů na youtube neustále opakuje: "Buď víte nebo nevíte. Je to jednoduché."

    Přijde mi, že tady v klubu spousta lidí akorát buď silně věří že něco existuje a nebo silně nevěří, že něco může existovat. Ale neví.

    Ono by stačilo zmíněné rozlišovat. Vím. Nevím.

    Je to jednoduché.

    Aneb - nemám problém s tebou mluvit o možnostech, vím to a to, nevím všechno ostatní, co si o tom myslíš nebo co si o tom myslím já?
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Nevím, proč zmiňuješ černé díry. Jejich existence je velmi přesvědčivě prokázána nejenom teoretickými modely, ale i (nepřímo) pozorováním resp. přímo pomocí gravitačních vln. Na rozdíl od bludů typu Tiamat.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: A černé díry neexistují? :) Chápu, že určitá část reality vypadá, že kompaktně funguje - až do okamžiku, kdy nefunguje. O tom by mohli vyprávět piloti, co viděli ufo před kokpitem dělat skopičiny, které by dle tvé "fyziky" (pche!) nemohly existovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam