• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Ve světle blesku jsem to spatřil, ten blesk vlétl do jedné koule na okraji toho stroje. Pak to vylétlo z mraků a plachtilo tiše "od východu k západu".
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Já u toho měl přítelkyni, která to viděla taky. Hájila mě tenkrát i zde v auditku, ale kam s takovou výpovědí, viď?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: "Viděl jsem to naprosto jasně asi 10 vteřin, co to prolétávalo přímo před mýma očima od východu k západu, nic mi nezaclánělo.. Stroj se otáčel i kolem své osy, velmi pomalu, ale otáčel, rychlost byla pomalejší než stíhačka, ale naprosto stabilní" -- jj, o tomhle jsi říkal, že je to hejno ptáků a musíš pochopit, že pro mě je to naprostá ztráta času.

    Zkus si někdy změřit 10 vteřin, když pozoruješ nějaký objekt v pohybu - je to spousta času.
    SVANC
    SVANC --- ---
    Btw takhle působivou bouřku určitě sledovala spousta dalších lidí...
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Takže asi tohle:
    Zmíním poslední případ, který mi přijde nejméně uvěřitelný. Sledoval jsem na v Praze na balkóně bouřku asi před 2 lety. Přišla za soumraku a byla od počátku hodně divná. Mraky visely jakoby nízko nad paneláky a byly opravdu černé, blesky nesměřovaly svisle a rozvětveně dolů jako obvykle, ale procházely mezi mraky vodorovně, naležato.. nevím, jestli jsem je viděl dělat někdy jindy něco podobného. Chtěl jsem to ukázat přítelkyni, tak jsem zavolal, měl jsem z toho neobyčejný pocit. Když tu jeden vodorovný blesk rozzářil mraky přímo přede mnou a ozvala se strašlivá rána. Ve světle toho blesku jsem spatřil "letící stroj" kosodelníkového tvaru, který letěl jen o kousek výše nad úrovní mých očí, odhaduji 50-100 metrů přede mnou. V každém rohu kosočtverce byla koule, která barevně blikala, každá v jiné barvě, barvy se střídaly, byl to nepochybně stroj.. Viděl jsem i linie, které ty koule po obvodu spojovaly i které procházely napříč tím "tvarem".. Viděl jsem to naprosto jasně asi 10 vteřin, co to prolétávalo přímo před mýma očima od východu k západu, nic mi nezaclánělo.. Stroj se otáčel i kolem své osy, velmi pomalu, ale otáčel, rychlost byla pomalejší než stíhačka, ale naprosto stabilní (stejně tak i kolem osy) přišlo mi, že spíše plachtil.. Blesky kolem duněly a několik z nich, jakoby ty koule nasály do sebe, napadlo mě, že z nich třeba doplňuje energii, ale to je jen úvaha. Netroufám si odhadnout velikost. Nikdy bych si nic takového nedovedl představit a málem jsem si nadělal do kalhot přiznám, žádné vzrušení a juchů, naopak jsem cítil děs. Stál jsem ve správnou chvíli na správném místě, viděl jsem komplet celý průlet od obzoru k obzoru z velké blízkosti, po zbytek dne jsem se nedokázal uklidnit, ani několik dní potom.
    Ten blesk, v jehož světle jsi ten stroj spatřil, zářil 10 vteřin?
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KALIPH: asi jsem te hodne zklamal, promin. Ja uz jsem proste takovej, ze se snazim u zahad hledat vysvetleni, se kterym se dokazu ztotoznit. Neber si to osobne a dekuju za sdileni. Vim, ze je to obcas tezky. Lidi jsou zli :)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Ta plamenná věc je druhá, co jsem tu sdílel a logicky nemá nic společného s emzákama.

    Nesmíš se na mě zlobit, ale už to znovu nahazovat nebudu, je to někde v zálohách. Přesný popis "stroje", který jsem viděl, jsem po dlouhém přemlouvání sdílel s id Avatar. Místní férový chlapík, který má pod čepicí a nesníží se k podpásovkám.. a přesto mi zpětná vazba byla, že jsem viděl "hejno ptáků." - Nemám čas, ani chuť vám něco dokazovat.

    Každopádně bych vám všem přál vidět to, co já. Ne že ne - a za sebe vám mohu akorát říct, jaký jsem měl přístup. Jestli není hoden následování - opět, vaše volba.
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Asi myslíš tu plamennou věc?

    Jinak jsem při krátkém brouzdání archivem narazil na dobré perly. Začínám chápat, proč tady někteří věří v možnost existence planety Tiamat či naopak nevěří na přistání na Měsíci :D

    "včerami kolega řekl, že 27.8.2011 v cca 6:45
    bude MARS velikej na obloza jako Měsíc. a že ho vychýlil Jupiter. což je divný
    nikde jsem o takový události v historii nečetl, opravte mě jestli se mýlim.
    ale je to určitě možný aby se takhle přiblížil? a o jaký děsný kus !"
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    PALEONTOLOG: Jj, klidně si to ulož. Jako kdybych své příspěvky někdy mazal.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH --- --- 16:13:14 12.9.2018 --- 00:01 :: pošta :: THEOB
    PALEONTOLOG: Že mám kámen mudrců budu tvrdit, až budeš umírat senilitou a já budu stejně stále mladý. :) ..Určitě potom najdeme lepší vysvětlení.

    Pro pripad, ze bys tu kolosalni kravinu po sebe chtel smazat.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    PALEONTOLOG: Že mám kámen mudrců budu tvrdit, až budeš umírat senilitou a já budu stejně stále mladý. :) ..Určitě potom najdeme lepší vysvětlení.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH: jiste, je to totiz stale stejny princip
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    PALEONTOLOG: Opravdu chceš srovnávat x jevů, které spadají do kategorie "neidedentifikovatelné létající objekty" s kamenem mudrců? .))
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: To je takovej šlágr, kterou se jednou za pár let opakuje. Pravděpodobně jsi u toho i byl, když jsem ji popisoval.

    PALEONTOLOG: Já budu daleko raději na té straně, kde dochází ke kontaktu, než na té, která ho nemá. Je to jednoduchá idea.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    To by neproslo ani ve stredoveke alchymii.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Vyrobil jsem kamen mudrcu.
    A kde ho mas?
    Musis mi verit, mam zkusenost.
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Docela mě začíná zajímat, jaká byla ta tvoje osobní zkušenost, které zjevně bezvýhradně věříš.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    PALEONTOLOG: Tak jo. :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH: veda nefunguje tak, ze mas s necim zkusenost a to se bere jako platne ,D tohle nemuzes myslet vazne, pokud ano, jevis jak to funguje a snop ti toho moc nepredal. to je celej problem, proto rikam sebestredby. Ano moudra osvicenych vedu nezajimaji, zajimaji je opakovatelny vysledky. Pokud vim, zadnej filozof pocitac nestvoril, stoji za tim poctiva deterministicka prace. Ano ta ma svoje limity, ale je na tobe, me a dalsich nezavisla a to me tak nejak rajcuje vic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam