• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PSILOCYBER: nahoď plz ODKAZY na ty YT kanály
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Miroslav Bárta - Vzestup a pád doby stavitelů pyramid (ÚMKP 27.9.2016)
    https://www.youtube.com/watch?v=fOshvWcQrds
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    já si to v rámci dokonalé demonstrace mystifikace neodpustím

    Ropáci
    https://www.youtube.com/watch?v=bUPLIo9IYOs
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PALEONTOLOG: proc trolim? Vsak pisu bylo by, kdyby to opravdu nebyl homo sapiens :D

    tim, ze je to mumie ditete, uplne nicis zahadu. Styd se :(
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AVATAR: to ted trolis psilocybera? Bohuzel urizly prsty a zdeformovana lebka nejsou dukaz mimozemstana

    FACT CHECK: Did Researchers Find a Mummified, Three-fingered Alien in Nazca, Peru?
    https://www.snopes.com/fact-check/alien-mummy-peru/
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PSILOCYBER: nic jinyho koukatelnyho jsem na gaia.com nenasel. Tuna ezoterickejch blabolu. Ale tohle je hodne zajimavy.

    Zmenilo by to ucebnice dejepisu ofc. Byl by to minimalne nove objeveny humanoid, zijici zaroven s homo sapiens, coz by samo o sobe bylo uzasny. A vzhledem k jedinecnosti nalezu bych se nebranil ani teorii navstevnika u hvezd.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PSILOCYBER: zdá se, že jsi vůbec nic nepochopil.
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    AVATAR: jo ta mumie z Nazcy, to je přesně ta upoutávka na Gaia.com, na to se chci už dlouho podívat, protože to mi naskakuje snad před každým druhým videem. úplně už znám nazpaměť ten hlas, jak u tý mumie mluví chlápek a řekne "...That this beings are not from this world..." nebo tak něco :)

    a Čím by do toho hodila ty vidle? Jinej genom?
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    AVATAR: jj chtěl jsem to napsat spíš tobě. než Paleo. s tebou je aspoň řeč...

    chápu, necyklíš, o tomhle principu píše ten Jung taky! přečti si to, Tajemno na obzoru se to jmenuje, poukazuje na zajímavost toho, jak létající talíře, které lidé popisovali různě v historii a nedávné historii mění design do více moderního. to je nepochybně hodně zajímavý a k zamyšlení. Ta kniha je fakt dobrá každopádně.
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    PALEONTOLOG:

    nojo už to asi mám hele.

    možná by vám tady, tý "druhý straně", prospěla jedna věc. teda pokud chcete vůbec něco takovýho zažít. (pominu-li Paleontologovo skvělý a nezapomenutelný:

    "ono ani tak nejde o to něco zažít"

    to bylo fakt hodně dobrý! to nechej někam tesat.)

    prostě... pomohlo by vám tady možná, kdybyste tak nějak chodili časteji ven, občas si sedli v létě a koukali v noci do nebe a na chvíli vypli, šli kolem lesa se psem a dívali se očima nahoru občas víc než obvykle, na noční oblohu nebo při západu slunce na oblohu a horizont a podobně. protože když budete nonstop přilepený na monitoru, tv, xbox a podobný vychytávky, tak se vám nic takovýho docela pravděpodobně nestane. to je více než jistá věc. a můžete tu něco vykládat o skvělejch "vědcích, kteří k tomu přistupují úplně stejně jako vy, a z toho máte dobrej pocit, já to chápu. ale zažít to, tomu se nic nevyrovná.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PSILOCYBER: hele ja ti tvy zazitky neberu, ale tim se zas dostavame zpet k mymu postu o vnimani reality.

    Kdybys nikdy nebyl konsultovan fenomenem ufo, myslel by sis, ze to musel byt drak. Kdybys neznal draka, byl by to ptah noh, buh na ohnivem voze, duch, whatever.

    Takhle lidskej mozek funguje. Cyklim se, seru na to.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PSILOCYBER: spolehlivý vědecký poznání se neodvíjí podle toho, co jsi viděl nebo neviděl. bohudík.
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    AVATAR: jako to co píšeš je obecně známý, lidi a fantazie, vždycky se upínali k bla bla... jj ale díky, žes mi to zopakoval.
    přesto mám prostě za sebou zažitý věci, který mě prostě ať chceš nebo ne přesvědčili o tom, že tady prostě sami nejsme.
    už jsem to psal dole. vy asi děláte, že to nevidíte. někdo je toho kontaktu za celej svůj život prostě ušetřen. třeba by ten kontakt nedal, neměl by pro něj v týhle inkarnaci smysl, nebo by to byl příliš velkej šok, protože je jako osobnost založen extrémně materialisticky a podobně.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PSILOCYBER: nějaký vodítka na nevysvětlitelný fenomény by byli, ale problém je v základním pojetí práce s důkazy a především se statistickým zpracováním dat.
    je potřeba si uvědomit, že současná úroveň poznání stojí především na nepředstavitelným množství statistický práce, ať už se to týká jakýhokoliv testování jakýkoliv hypotézy v jakýmkoliv oboru. představa, že přijde nějakej mamrd s velmi nepravděpodobným výkladem a chce, aby mu to někdo vyloučil, je prostě naprosto zcestná. takhle to nefunguje, viz gish gallop.

    rozhodně to není tak, že máme data, stvoříme hypotézu a vyloučíme alieny, aby bylo vše pěkně v suchu. to je deziluze vytvořená nějaký mi narativy namířenými apriori proti systému, odborným elitám a celkově tomu nepředstavitelnýmu množství statistické práce, na které běží i tvůj počítač a která tvoří jeden celek se současně dosaženým poznáním, jelikož stojí na stejných premisách a stejné statistické metodice.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PSILOCYBER: ja te citoval. Co jsem chtel rict, jsem rekl, ale asi jsi to nepochopil. Neva.
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    AVATAR: překrucuješ co píšu, vůbec jim nedám rád vydělat, spíš je mi to u zadku a reklamy přeskakuju. další věc je, že je zas tak moc neposlouchám, ale čistě sleduju, když už tam teda vlezu, ty videa.

    zažil jsem třináct pozorování ufo a docela často tam narážim na stejný objekty, který někdo natočil. takže tohle mě na tom baví asi nejvíc pochopitelně. tim se pak zároveň automaticky vylučuje, že by to byly fejky
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PSILOCYBER: kdyby to byl nakej boj za alternativni archeologii, tak by se asi nestrileli do vlastni nohy lhanim, ne?

    Lidi maji ohromnou fantasii a odedavna kresli neexistujici stvoreni, vymysleji si bohy, bajna stvoreni a silnejsi entity. Lidi radi strasidelny pribehy. Lidstvo si spojujou hvezdy s bohy po celou svoji existenci a ve vsech kulturach. Zcela logicky, jsou nedosazitelne :)

    Ve skutecnosti nemame o mimozemstanech jediny prokazatelny dukaz. Ani ted, ano kdykoli v minulosti. Teda kdyz nepocitam tu mumii z nazcy, ta by do vseho hodila vidle :D
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    PALEONTOLOG: čim novější série AA tim větší shit, na tom se asi shodnem. a když už jsme u toho tak ty nazi dily me treba bavily nejmíň. nebo bigfoot např. taky trochu dost error, jen co mi uvízlo v paměti.

    ohledně toho co píšeš, jako jasný, ale celý AA jsou o hlavní otázce, jestli v současným dějepise náhodou nejsou zásadní chyby, který vůbec nepočítaj především s tzv. "archeoastronautama". přitom těch vodítek, že tu byli je poměrně hodně. a pak to samozřejmě debunkeři můžou vyvracet furt dokola, protože jedou podle doposud uznávaných teorií a třeba neúplných faktů a nechtějí tam pustit nic novýho, ve svý podstatě je to tmářství. a tim se AA snažej otřást. věda se v určitý fázi na časový ose vždycky tvářila jako úplná a pak se objevilo něco jako nová fakta, která to posunula dál. nic není definitivní fáze.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PALEONTOLOG: je to tak, meli by se prejmenovat na AltHistory :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam