• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHAAUTORSKÁ ČTENÍ A JINÉ LITERÁRNÍ AKCE A UDÁLOSTI
    KLIP
    KLIP --- ---
    Nemám čas se rozepisovat... takže stručně... mně se docela líbila Rebecca a Martin, ale Martin si to neuměl přečíst. Škoda. V mnoha bodech souhlasím s Ricarderonem.
    Jen ten Noe... jeho věci jsou pro trochu jinak naladěné publikum.
    Každopádně jsem ale rád, že jsem se dotkl Mistra Ricarderona :o)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    V zasade souhlasim s Ricarderonem. Uprimne receno - Rebeka ze vsech tech veci, ktere cetla, mela asi tak jednu az dve slusne. Slusne. Noe1 - viz. Ricarderon

    Povidka dobra, ale... Slecna neumi cist. Stava se, skoda.

    Martina netreba komentovat. Me osobne se jeho zpusob cteni libi - sedi mi to k tomu, co cte. Kazdopdane doporucuji zakoupit jeho knihu, je vynikajici.
    VAN
    VAN --- ---
    jen bych chtela upozornit na mozne cteni v cajirne 3 Lamy [ 3 LAMY :: Čajovna ] , kde momentalne pracuji!myslim, ze tento prostor je akorat delani na cteni nasich "vylevu", umelci prominou...datum jeste upresnim!tesim se na Vas, s pozdravem, vanka
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Už jsem to říkal včera. Od Rebeky jsem četl asi tři věci, které se mi zcela líbily. Bohužel včera vybrala tak tragikou sestavu (k tomu když se s přáteli bavila způsobem: "Mám číst smutné nebop veselé?" Už jich mám skoro 300!"), že jsem měl chuť odejít. Její host četl relativně obstojný, přesto však prvoplánovitý nonsens, jenž nezachránila ani "veselá" historka o "novém směru" vymyšleném na Písmáku. Tragedie. K tomu jejich stoleček vděčně se smějící každé podprůměrné slovní hříčce...
    Druhá várka nebyla nejhorší, ale jak jsme se shodli s dalším účinkujícím - Martinem - přeci jen nám přišel jeden dobrý obraz na tři strofy poněkud málo. Nedalo se v tom neztratit.
    Povídka byla slušná, ale jakým způsobem bude čtena se dalo poznat už tehdy, když si Olina stoupla do koutka za klavírem, aby na ni bylo co nejméně vidět.
    Poslední čtení z Petrolejové vesnice bylo úžasné. Četl jsem jeho věci sem tam po netu a tam mi nedošlo, že se vlastně jedná o semknutý příběh až s šiktancovskou poetikou, leč o hodně lehčí a o hodně méně depresivní. V psané formě by možná pomohlo méně sekání na kratičké básně. Poměr byl skvělý: tři nádherné a neotřelé obrazy na čtyři verše. Ta hutnost byla velice báječná.

    Poslední problém - problém všech. Ani jeden z nich neuměl číst. Rebečiny pointovky ztácely pointu během její neschopnosti přeskočit plynule na další řádek, Brňan nebyl schopen vypíchnout hlasem důležitější verše (a nebylo jich tolik), Olina v panické hrůze, aby na ni lidé nekoukali moc dlouho, zrychlovala, zrychlovala, ztišovala a zrychlovala, až zdárně dočetla. A Martin? Monotónně, ale zřetelně. Ale nevšední poezie v kontrastu s méně než všedním projevem se dá akceptovat. Ne tak u zbytku.

    První půlka byl vcelku ztracený čas (a ještě se mi strašně chtělo na záchod), druhá, kratší, mi dojem poopravila, to, že se někteří nezdrželi a udělali víc místa pro kvalitní poslech, kvituji jen s povděkem.
    VAN
    VAN --- ---
    KOCOUR_V_BOTACH: pridavam se ke kocourovi, stary dobry andros..heh...nee,rebecu znam taky dlouho, potesilo me, ze mi venovala svou sbirku aj s milym venovanim!ohledne toho druheho autora,bylo to sladkobolne,ale neprenosne,le na druhou stranu to dokaze mozna jen nekdo, prenest bolest, radost na publikum!!!mozna me mrzelo, ze sme nezustali do 2.pulky,mohlo to byt take podnetne...
    souhlasim s atmosferou, ta byla primo krute stisnena...tak proto jsme odesli!
    a ohledne vasich kritik FNB,taky sem s nima parkarat cetla, je to specificke vystoupeni...to vskutku,ale je to aspon neco noveho, kdyz si tam uz tedy nenajdete nic jineho:))
    skooda
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KOCOUR: Já jsem si všimla, že se vám to nezdálo. Škoda, po přestávce byla výborná, vtipně ironická a znalostí tématu podložená povídka od Oliny na téma literární podhoubí aneb jak se v tom českém rybníčku kritika potřebuje a zároveň nenávidí s autory. Pravděpodobně vyjde v některém z Wagonů, ale autorský přednes je autorský přednes. A Martin myslím taky stál za poslechnutí.

    Stísněná mi atmosféra nepřišla, nervózní byli přirozeně autoři, ale to není nic nového...

    Při každém literárním večeru je jasné, že žádný autor se nebude líbit všem. Sama jsem po skončení vyslechla řadu protichůdných názorů na téma "ten byl dobrý, ten byl strašný". To je normální. Když ten večer dávám dohromady, snažím se, aby to bylo rozmanité, aby si každý našel to svoje.

    Jsem ráda, že jste přišli, Kocoure, Ty i Van (ostatní jsem nerozklíčovala). A díky za ohlasy. Až budete něco dělat vy, samozřejmě se přijdu podívat.
    KOCOUR_V_BOTACH
    KOCOUR_V_BOTACH --- ---
    byl sem trochu zklamanej. rebečiny básně už znám, takže v tomhle ohledu žádný překvapení, ale rád sem se s ní setkal. ale zbytek stál relativně za hovno. asi dvě vtipný básně od noeho (?). o naší rozdílnosti svědčí asi i to, že sem se smál zcela jinde než ostatní. a ten jakoby co mu vyšla ta sbírka byl úplně nejhorší. bylo mi ho líto, protože on to prožíval. mám pochopení pro různé druhy poezie a snažil sem se být opravdu otevřený možnostem, ale bylo to podle mě děsný. tak sem odešel o přestávce na sraz s kamarády.
    atmosféra nebyla moc volná, byla přímo stísněná. takovouhle literaturu provozovat nikdy nechci.
    aspoň sem vám to nezkazil a autoři si pochvalovali publikum. nebyl jsem ale sám, toho ste si snad všimli...?
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    A mimochodem - přítomná část redakce Welesu ( http://www.weles.cz ) projevila zájem o družbu mezi Prahou a Brnem, takže se nám rýsuje třeba výjezdní čtení v Brně. O všech akcích budu informovat.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    P.S.: Pochvalné i kritické komentáře sem :-)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Díky všem, kteří včera přišli. Účinkující autoři si publikum velice pochvalovali :-)
    VAN
    VAN --- ---
    JAEGER: jj, to sme dva, ohledne toho warhoula...jinak nechci se zastavat kocoura,ale je to muj velky pritel jiz dlouho,a chpu i vase pripominky, neni to dobry vystoupeni a nikdy ani nebylo..le mozna jim nejde o formu (projevu)...mozna jim jde uplne o neco jineho...takze se na Vas tesim dnes v Litce,bye,bye...***
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Víte, večery, které pořádám, jsou organizovány ve snaze přiblížit lidem tak křehkou věc, jakou literatura umí být.
    Rozhodně si nepřeji, aby se z nich stalo kolbiště, kde na sebe budou pokřikovat znesváření zastánci různých přístupů.

    Dnes večer vystoupí několik lidí, které pokládám za literárně vyzrálé, za myšlenkově zajímavé...a především, za lidsky zajímavé autory.
    Pokud přijdete, věnujte jim pozornost.
    Organizační struktura a kritika dramaturgie je proti autorsky přednášeným textům věc podružná.
    JAEGER
    JAEGER --- ---
    Ja ne. Ja jsem jen prosty pobijec much. Mam na sve zvracene mysli FIN a NATASHU.
    JAEGER
    JAEGER --- ---
    KOCOUR_V_BOTACH: podivej se priteli, ta akce byla v dusledku spatna diky spatnym prednasenym vytvorum. Nechapu, kde se v Tobe bere ta drzost nazyvat nas konzumenty. Ty, jenz s hrdosti priznas, ze Te, cituji: "literatura nezajímá"?!

    Tyhle vyjety vecirky si poradejte klidne dal, nediv se pak ale, kdyz nekdo zkuseny vase snazeni zhodnoti negativne.

    Uf.
    FIN
    FIN --- ---
    KOCOUR_V_BOTACH: moji dnes večer nikoliv. ale pokud nevyžaduješ jako součást performance zhulenej smích nad hesly, rozhodně v té týnské minimálně dva dobré lidi uslyšíš. a natasha si umí i vybírat a i tím večerem nějak přijatelně provést.
    KOCOUR_V_BOTACH
    KOCOUR_V_BOTACH --- ---
    fajn, těšim se na tvojí kvalitu.
    FIN
    FIN --- ---
    KOCOUR_V_BOTACH: tak já to řeknu jinak, víc nezávisle:

    byl to strašlivě posranej recitál, woe, nečekali sme žádnou uměleckou hodnotu, woe, ale taky sme nečekali takovou horu trapnejch sraček, woe, ze který sme se vypanákovávali ještě vo půlnoci, woe.

    a trapnost a vlastní sračku, woe, za živost neschováš, woe, protože to bylo mrtvý jak brouk pytlík přejetej náklaďákem, woe. takže ta největší nuda pro všecky mimo několika zhulenejch typoňů, woe.
    KOCOUR_V_BOTACH
    KOCOUR_V_BOTACH --- ---
    mě taky flétnista bolel no a co? vy jste zřejmě prostě konzumenti. nikdo vám ale žádnou kvalitu zážitku nezaručil. stali jste se obětí lhostejnosti plodit kvalitu. od toho sou tu divadla aby vám zaručovala kulturní hodnoty. mě literatura nezajímá. samozřejmě že ten večer nebyl nejlepší. na tědlech večerech je ale zvláštní to, že nejsou mrtvej. lepší kdfyž je to strašný než aby to byla nuda. a zhulim se klíďo kdykoli, zodpovědnost necejtim. žádnej organizátor oficiálně nebyl. chopí se toho vždycky ten komu ta poloha vyhovuje. komponované večery, ano, to taky může bejt zajímavý, ale já je organizovat nebudu. páč je to nudný.
    JAEGER
    JAEGER --- ---
    VAN: fletnista nebyl avantgardni, fletnista byl totalni zoufalec. A to nemluvim o jeho moralnim profilu.

    Pro ty vnimavejsi: pokud se vam zda, ze nemam Andyho Warhola rad, ze ho primo nesnasim, mate pravdu.
    JAEGER
    JAEGER --- ---
    Nemohu nez potvrdit pane FINova slova. Pote, co jsme se sli obcerstvit do Nosferatu, potkali jsme tam jednoho kolegu z Nyxu, kteremu jsme o prekot vypraveli nasi hruznou zkusenost v neuspesne snaze se ji zbavit.

    Chapu VAN a jeji b-hu ci satanulibou snahu poradat kulturni akce, ale zasadni problem spocival v neucelene koncepci, ktera spocivala v nahodnem usporadani kamaradu pod vlivem a jejich neskutecne stupidni tvrobe. Ten pan, co smeje se sam sobe zrejme jako dobremu zertu vykrikoval ona idiotska hesla byl literarnim "vrcholem" vecera a vseobecne uznavany neumetel WARHOL svou nehrou pripravil predevsim nasemu trojlistku nejeden bolestivy okamzik.

    Resume? Bud se vykaslat na organizovani jakychkoliv front nebo zacit odzadu a poradne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam