• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    LUKYN
    LUKYN --- ---
    SPEEDY: http://thesocietypages.org/socimages/files/2009/05/n806779510_1252995_91081.jpg, je videt ze se na me prace v kancelarich uprostred soho podepsala..
    DASHA
    DASHA --- ---
    SPEEDY: to mi pripomina - pluli jsme s nasima lodi z Westminsteru do Kew Gardens.. rozhodne doporucuju! =)
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    CORNELA: Madame Tussauds alternativni?! Alternativni je treba takovej Cordy House. Ohledne slevy na vstupy si vyfiltruj v tomhle auditku "London Pass". Veci, co se da delat je fakt milion, treba vyjizdka po Temzi od Parlamentu az na Greenwich nebo si pujcit kolo nebo zajit na muzikal...

LUKYN: Walkups?
    LUKYN
    LUKYN --- ---
    nicmene zajimat se o muze a galerie je vznesene, vetsinu znamejch co sem prijede zajimaj akorat hospody, walkups a nebo nakupovani - carnaby street a okoli covent garden :D
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    MREGO: Tak samozrejme je to subjektivni, ale Tate Modern je ze vsech jmenovanych podstatne nejmensi. Stale expozice zabiraji "pouze" dve patra, takze pokud clovek pred kazdym dilem netravi deset minut, ale prochazi to rychlosti davu, tak to za tri hodky projde i s pivkem na terase.

DASHA: To bych mohl.
    VAVERAK
    VAVERAK --- ---
    CORNELA: ja osobne bych sel do science museum, belfast a tate moderne. na belfast jsem letos platil 10.80 liber. povedlo se mi to ukecat na isic. jinak dospely stoji snad 13.50 - otevrino maji kazdy den od 10 do 6.

co mam hrozne rad a chodim tam pokazde kdyz jsem v londyne tak je monument. vstupne myslim dve libry jako student - vyslap po 311 schodech. uzasnej vyhled na zname pamatky.

pokud si videla vsechny stavby v londyne tak bych si vzal knizku a sel bych si sednout do jedno z mnoha parku co v londyne je. nejradeji mam regent's park (pro jeho mnoha zakouti a hlavne ted na jare cely zaril barvami rozkvetlych stromu a kytek) a greenwich park (pro jeho vyhled na mesto).
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    CORNELA: pujč si oysterku od táty, nabij si ji na 10 liber a můžeš na ní jezdit do aleluja, a co zbude, bude mít zas táta .)
    pořizovat novou oysterku nemá smysl, pokud jsi jen vyjímečný návštěvník Londýna...oni ty zálohy totiž nevracejí, a pořízení se zvedlo, takže to není 5 liber ale víc (nevim přesně kolik tuším 8liber) např. kámošovi řekli, že je příliš poškrábaná, aby mu za ní vrátili peníze..../tak mi ji půjčil, a jezdila jsem na ni, a pak mu ji zas vrátila no:)
    MREGO
    MREGO --- ---
    SPEEDY: ty casy sou asi dost subjektivni.. ja sem treba v tate modern byl za posledni 3 tydny uz 3x pokazde tak na 2 hodiny a dopracoval sem se jen do poloviny 3 patra....
    DASHA
    DASHA --- ---
    SPEEDY: Speedy, ty by sis mel zacit uctovat za counselling =)
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    CORNELA: British Museum (dejepis, samo o sobe na celej den), Natural History Museum (prirodopis, samo o sobe na celej den), Science Museum (veda a technika, samo o sobe na pul dne), Imperial War Museum (zbrane - valka - holokaust, samo o sobe na pul dne), National Maritime Museum + Royal Observatory (lode + polednik, samy o sobe na pul dne), Victoria & Albert Museum (design, samo o sobe na dva dny), Museum of London (Londyn, samo o sobe na pul dne), National Gallery (malirstvi, samo o sobe na pul dne), Tate Modern (moderni umeni, samo o sobe na ctvrt dne) a Tate Britain (umeni,samo o sobe na pul dne), maji stale expozice zdarma a vsechny stoji za to navstivit. Takze nakonec zalezi na tom, co te zajima nejvic. Jinak je v Londyne dalsich 230+ muzei, ale ty uz nejsou tak masivni a vetsinou ani zadarmo. Nicmene HMS Belfast je moje 1#.

Travel card muze byt papirova (jednodenni) nebo i na Oyster (jednodenni - nemusi se kupovat, je tam automaticky strop, tydeni, mesicni nebo rocni), proste litacaka. Jednodenni jizdenka na busy stoji £4.
    LUKYN
    LUKYN --- ---
    LUKYN: vlastne kecam, tridenni travelcard neexistuje, je akorat denni a tydenni..
    LUKYN
    LUKYN --- ---
    CORNELA:
    1/ vetsina muzei a galerii v londyne je zadarmo: tate, tate modern, national gallery, british museum, welcome trust, atd
    2/ pokud si koupis denni/tridenni travel card plati na metro, autobusy a DLR a Overground (vlaky) po Londyne - pak zalezi jaky mas zony
    3/ na Oyster si muzes koupit travel card a nebo pokud ji nabijes na pay as you go jakmile utratis vic nez je cena travel card tak uz se ti zadny penize neodecitaj - ovsem musis na ni vystat frotnu a prati se nejakej deposit, kterej ti pak snad vratej kdyz ji vratis, nebo ta prvni platba jde jako prvni top-up, nevim presne kolik to je.. myslim, ze mezi cenou travel card na oyster a travel card bez oyster - takze spis ne
    LUKYN
    LUKYN --- ---
    20%, takze usetrime deset liber na letuskach se strasnym prizvukem? nesnasim wizz air :D
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    Skoda, ze nikam zrovna neletim.
    ASFA
    ASFA --- ---
    wizz air ma 20% slevu na vsechny lety, jenom dneska!!
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    VEEERA: zkus vygooglit freecycle! hodne stesti!
    VEEERA
    VEEERA --- ---
    ahoj, poptávám kolo. Tak kolem 50liber ideálně.. Ráda si necham poradit kde se nachází market kde pochodim s timhle cenovym pozadavkem. eventuelně může být i dětský.(mam necelejch 160cm:)
    KAI
    KAI --- ---
    btw jsem dala obe cesty vlakem london cricklewood - luton vlakem uplne bez problemu :)
    STORM2
    STORM2 --- ---
    DASHA: easybus, ja jedu v pondeli vecer za 2 libry z brent crossu.
    DASHA
    DASHA --- ---
    Poradte nekdo pls, jak se zejtra navecer dostane clovek z Londonu na Luton.. Koukam na First Capital Connect, ale tam na nedeli nic nemuzu najit.. (navic mam pomalej net, takze toho rozklikavani...)
    Nejjistejsi asi bude bus, co?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam