• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    Pokud nemáš čas přečíst tohle záhlaví, nemá vůbec cenu pokračovat v čtení.

    Co sem patří si přečtěte na nástěnce. Klidně můžete chválit či diskutovat, ale počítejte s tím, že věci, které sem nesedí, se mažou hned, a věci, které sem nesedí, ale jsou zajímavé, se taky mažou, jen o něco později - aby v archivu zůstávaly jen psychedelické memy.

    Pro čtenáře
    Co si o klubu pomyslí čtenář, je jen a pouze na něm. Můžou tu klidně být matoucí či provokativní věci. Můžou tu být věci, které jsou pravý opak psychedelie - a je na vás, abyste se zarazili, a řekli si - no momentík. Většinou nemá cenu brát to tu doslovně nebo dokonce hodnotit jednotlivé příspěvky - buďto mně něco osloví, nebo neosloví. Obsah je cílen na návštěvníka, který si je schopen hrát s významy a odlesky slov, je ochoten se dívat na věci ze zajímavých úhlů, aniž by to pro něj nutně znamenalo, že těmto náhledům musí věřit. A pokud by něco z obsahu pomohlo třeba jen jedinému člověku (tobě? :) k probuzení, splní svůj účel dokonale.

    Do your own thinking!
    Není důležité souhlasit, ale zamyslet se / zkusit si jiný úhel pohledu
    rozbalit záhlaví
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    KERRAY: pekne.)))
    time is passing by ? no, time is eternal, you are the one who's passing by...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    "We are what we pretend to be, so we must be careful what we pretend to be."
    Kurt Vonnegut
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    It is far from simple to show the truth, yet the truth is simple.
    Dziga Vertov
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Mladý žák zenu Jamaoka Teššú, navštěvoval jednoho mistra po druhém a naplňovalo ho pýchou, když mohl demonstrovat své duchovní vědomosti. Nakonec hovořil před zenovým mistrem Dokuonem ze Šokoku, který právě seděl v zahradě a kouřil dýmku.
    Jamaoka řekl: "Duch, Buddha a živí tvorové nakonec neexistují. Pravá přirozenost jevů je prázdnota. Není žádné uskutečnění, žádné mámení, žádná moudrost, žádná prostřednost. Není žádné dávání ani nic, co se přijímá."
    Dokuon, který tiše pokuřoval, neříkal nic. Najednou uhodil svou bambusovou dýmkou Jamaoku do hlavy. To mladého muže náramně rozhněvalo. "Jestliže nic neexistuje," tázal se Dokuon jemně, "kde se tu vzal ten hněv?"

    [ GAF @ Zenové příběhy ]
    WOA
    WOA --- ---
    Všechno stojí na tom, že to padá;
    tím, jak se to rozpadá, to vlastně drží pohromadě;
    nejdřív se s tím musíš smířit, pak s tím můžeš začít bojovat.
    /Nomad & World Observing Alien/
    LOOK
    LOOK --- ---
    Všichni jsme stvořeni z energie velkého třesku.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    (o konzumu)
    http://www.respekt.cz/clanek.php?fIDCLANKU=996&fIDROCNIKU=2007

    Kam ale může vést taková konzumní „ultrasaturace“ společnosti, která už nemá nic společného s běžnými potřebami a užitnou hodnotou zboží? Cest je několik, jak ukazují zkušenosti západních společností, které prošly podobným boomem o několik desetiletí dříve. První je přepnutí do vyššího „levelu“ stále přístupnějšího luxusu (tady někde se už možná nacházíme), který je jedinou možností, jak zachovat zájem o konzumaci zboží. Rozšíří se zkrátka konzumní pole do jiných oblastí, kde může probíhat nekonečné množení tužeb. Opakem takové extenze je intenzivní pohyb dovnitř, obrat k jiným než konzumním potřebám, na které má podle tradičních ekonomických teorií společnost čas právě až ve chvíli, kdy začíná být přesycena, v tom nejpřímějším smyslu slova.
    Obě cesty se vzájemně nevylučují, nejsou to varianty volby. Obvykle se kříží a vzájemně doplňují nebo se vinou paralelně vedle sebe.
    Ale skutečné bohatnutí společnosti, o němž se v souvislosti s úžasnými březnovými tržbami hovoří, se ohlašuje až v hlubším obratu ke kultuře, kam patří i ekologické a sociální, mezilidské ohledy. Je to nejtajemnější společenská proměna, k níž může dojít, protože v takové chvíli se všeobecně sdílený individualismus, starost o vlastní ekonomické blaho, tento motor konzumentství, vlastně nelogicky a podivuhodně mění v postoj sdílení, který se dostal i do politického žargonu, třeba v podobě pojmu „soucitný konzervatismus“, v českém prostředí tak pěkně přeloženého premiérem Mirkem Topolánkem: „Sociální politika patří tradičně k pravicovým stranám, ale socialisté nám ji ukradli.“
    Euforie z obrovského růstu tržeb je tedy opravdu na místě. Když už ne kvůli nádherně dětské radosti z nového auta, domácího kina, iPodu, dovolené nebo bytu, pak přinejmenším proto, že bod obratu, o němž byla řeč, se zřejmě stále rychleji a nezadržitelně blíží. Chvála konzumu nemusí být vždycky úplně slepá.
    KORNY
    KORNY --- ---
    To co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje.

    ( na desce indy a wich, autor? )
    SLEEPY
    SLEEPY --- ---
    "I'll tell you the ultimate secret of magic. Any cunt could do it."


    John Constantine in Snakes and Ladders by Alan Moore and Eddie Campbell
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    "Studium bez myšlenky je ztracená práce,
    myšlenka bez studia je nebezpečná."
    Konfucius
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Hloupý říká co ví, moudrý ví co říká!

    [ VASUCEK @ CITATY ... aneb veci, ktere vam pomohly otevrit oci ... ]
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    Byl jednou jeden žák a ten se zeptal svého Mistra: " Co mě odděluje od Pravdy? A Mistr řekl: " Nejsi sám kdo je oddělen od Pravdy. Je mnoho takových.


    Povím ti dvanáct malých příběhů, které ti budou připadat velice jednoduché. Musíš je ale projít mnohokrát, a i když si budeš myslet, že jsi je pochopil, nepřestávej je stále procházet. Dělej to tak dlouho, až jimi prostoupíš, až se z malých příběhů stanou velké a z velkých zase malé."


    *První příběh: Byla jednou jedna kapka v moři, která tvrdila, že moře nikdy neviděla a proto moře neexistuje. / S tejně je to s mnohými lidmi, stojí ve středu Boha a tvrdí,že Bůh nikdy neexistoval.


    *Druhý příběh: " Chci svoji svobodu" , dožadovala se jedna kapka v moři a moře ji ve své milosti vyzdvihlo na svůj povrch.


    " Chci svoji svobodu" , požadovala. A slunce bylo plné milosti a vyzdvihlo ji do oblak.


    " Chci svoji svobodu" , dožadovala se stále kapka. A oblaka byla dobrotivá-spustila zase kapku dolů . A tak byla opět v moři.


    *Třetí příběh: Intelektuální kapka vody je intelektuální kapka vody, ale není moře.


    *Čtvrtý příběh: " Všechny tyto kapky v moři za nic nestojí" , řekla kapka v moři.


    *Pátý příběh: " Bezpochyby jednu věc už jsem poznala. Jsem určitě o něco důležitější než moře" řekla kapka vody.


    *Šestý příběh: Povzdychla si jedna kapka v moři: " Asi se nikdy nepotkám s mořem."


    *Sedmý příběh: " Ale,co je mi po tomto moři," řekla kapka v moři.


    *Osmý příběh: Jedna kapka vody bojovala se svým osudem. I když byla uprostřed moře, volala : " Nechci o moři nic vědět!"


    *Devátý příběh: Jedna kapka v moři svolává ostatní kapky: " Povstaňme proti moři!"


    *Desátý příběh: " Z titulu mé moci," řekla kapka druhé kapce uprostřed moře, " od tohoto dne jsi vyloučena z moře."


    *Jedenáctý příběh: " Jsi v mé lásce," řeklo moře kapce vody. Ale kapka vody moře neslyšela, protože byla naplněna láskou k jiné kapce.


    *Dvanáctý příběh: " Kdyby se mi podařilo..." uvažovala kapka vody, " aby každá kapka v moři byla v mé lásce, stala bych se celým mořem." A tak začala zahrnovat jednu kapku za druhou do své lásky. Byla tam však jedna kapka, která jí velice ublížila a způsobila největší utrpení v životě. A tak jí přes všechnu svoji lásku nedokázala odpustit. A protože nezahrnula jednu jedinou kapku do své lásky, jen jedna jediná chyběla - nestalo se z ní moře.


    *Příběh poslední: Byla jednou jedna kapka vody, která hledala ticho moře, dálku moře a lásku moře. " Ty jsi já" ,řeklo moře " a já jsem ty" . Otevřelo svoji náruč a přijalo kapku. A to co patřilo moři, patřilo od této chvíle i kapce. Stala se tichem, stala se dálkou moře a její hloubka byla požehnáním pro tento svět.


    Věz můj žáku ,moře je plné odpuštění pro ty, kteří ho milují a přijme do sebe ty, kteří si to opravdu přejí.


    " Ale co když je taková kapka vody velice špinavá, co potom?" zeptal se žák. Tehdy se Mistr rozesmál z celého srdce a řekl: " Žádná kapka nemůže být TAK špinavá, aby ji moře nedokázalo očistit" .

    [ GAF @ Zenové příběhy ]
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    INK_FLO: a ta druha planeta odpovi .. to nic, to prejde ..
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    Potká se Země s jinou planetou. Ta se jí ptá, jak se má. "Nic moc",povzdychne si Země, "Chytla sem lidi..."
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    "Truth never damages a cause that is just."

    Mahatma Ghandi
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    PERPLEX: černé? :) každopádně dočasné, vždy musí být omezené v časoprostoru.
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    male cerne viry ?
    (tj. malé černé víry sem chtel rict:)
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    PERPLEX: to je fajn definice :) zvlášť když směr růstu entropie určuje tzv. statistický čas (existuje ještě biologický a kosmologický a dost složitě se dokazuje že jsou ty samé) - vypadá to, že život je místo kde čas běží opačně, proti statistice, ale jen lokálně :)
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    to mi pripomina jednu z definic zivota jako mechanismu spotrebovavajiciho zapornou entropii ze sveho okoli:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam