• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Life is not about waiting for the storm to pass, its about learning to dance in the rain.

    [ NEW_AGE @ CITATY ... aneb veci, ktere vam pomohly otevrit oci ... ]
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ANIMAMVNDI
    ANIMAMVNDI --- ---
    KERRAY: Paul Laffoley je zpravny uchyl...

    Interview 1
    http://www.youtube.com/watch?v=G7zm8aCfwTg

    Interview 2
    http://www.youtube.com/watch?v=mC0gQyBftAk
    RUBENSBAGR
    RUBENSBAGR --- ---
    Harry, tři kontinenty a křeslo
    Na planetě XYZZY byla civilizace, která znala počítače. Lidé však neuměli programovat, takže používali programy koupené od jiných civilizací. Proto se tam Harry Hacker kdysi inkarnoval jako Immanuel Hacker . Immanuel Hacker učil lidi programovat. Někteří jeho umění přijali a rozvíjeli, jiní se Immanuela i jeho programování báli. Potom, co Immanuel v jedné vesnici použitím pouze příkazového řádku Windows vypnul zaseklý Word, prohlásili jej za démona a usmažili ho v elektrickém křesle. Harry Hacker se za dva tisíce let přišel znovu na XYZZY podívat. Planeta měla tři kontinenty. Prvně Harry přistál na kontinentu Alfa. Obyvatelé zde přijali programování za svoje, používali je ke blahu svému i svých blízkých. Nedělali s tím žádné tajnosti. Harry se usmál a šel dál. Na kontinentu Beta byly všude sochy Imanuela Hackera na elektrickém křesle. Lidé se jim klaněli. Immanuel držel v ruce CDčko s Delphi. Lidé uctívali nejen Immanuela, ale i programátorské nástroje, které slavnostně pouštěli jednou za rok, klaněli se jim a zase je zavřeli. "Poslyšte," řekl Harry "ty nástroje jsou zde k tomu abyste programovali!" "Ty kacíři! Vždyť programovat uměl pouze Immanuel Hacker" Harry odvětil: "Vždyť Immanuel říkal 'vy všichni budete umět to co já, ne-li víc'" "ach jo, kacíři, mám já to s tebou ale křeslo... nerozumíš našemu náboženství a překrucuješ svaté texty. Jdi pryč!" Harry šel na kontinent Gama. Tam programování ovládala pouze kasta kněží. Kněží díky tomuto monopolu hromadili bohatství a moc. Harry Hacker šel na shromáždění a prohlásil "Lidé! Programovat můžete i vy! Není to tak těžké!" Kněz, který byl přítomen, zvolal: "Chopte se ho!" Harryho chtěli upálit, ale podařilo se mu teleportovat se do bezpečí do své dimenze 127.0.0.1
    RUBENSBAGR
    RUBENSBAGR --- ---

    Umělá inteligence
    Na počítači Harryho Hackera začal jeden uměle inteligentní program projevovat touhu po poznání. Poznával operační systém, ostatní programy, přes porty i hardware. Harry Hacker se mu nechal poznat - řekl, že je lidská bytost, která ho stvořila/napsala. "Lidská bytost?" odpověděl program, "Kolik zabíráš bajtů? Na kterém procesoru běžíš? Kde jsi na disku?" Harry si uvědomil, že program vytvořený v počítači nedokáže pochopit strukturu reálného světa mimo počítač.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    One evening an old Cherokee told his grandson about a
    battle that goes on inside people. He said, "My son,
    the battle is between two 'wolves' inside us all.

    One is Evil. It is anger, envy, jealousy, sorrow, regret,
    greed, arrogance, self-pity, guilt, resentment
    inferiority, lies, false pride, superiority and ego.
    The other is Good. It is joy, peace, love, hope,
    serenity, humility, kindness, benevolence,
    empathy, generosity, truth, compassion and faith."

    The grandson thought about the situation for a minute...
    He then asked his grandfather,
    "Which wolf wins?"

    The old Cherokee simply replied,
    "The one you feed."
    SLEEPY
    SLEEPY --- ---
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    STRYX
    STRYX --- ---
    ENTER
    ENTER --- ---
    ARFEA
    ARFEA --- ---
    The silence in the heart between two beats —
    This silence
    Is yours.

    ---Nathan Alterman
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Child: "My dear pet rabbit is dead!"

    Parent1: "I am very sorry, it was a good rabbit"
    It's ok to feel Sad.

    Parent2: "You should have taken better care of the rabbit!"
    Don't feel sad, feel Guilty.

    Parent3: "It's contagious! Let's get the doctor to visit you!"
    Don't feel sad, feel Afraid.

    Parent4: "Ooooh, it went to heaven, how lucky! We'll buy you a better one!"
    Don't feel sad, feel Happy.

    Parent5: "The pet store is a fraud! They said it was perfectly healthy!"
    Don't feel sad, feel Angry.

    Parent6: "Come on, it's only a rabbit"
    Don't feel anything at all.

    http://www.evenhappier.com/inspiration/on_the_making_of_emotion_illit.html
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    "Nothing vast enters the life of mortals without a curse."

    Sophocles
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CEO a jak to ma v hlave srovnany

    Steve Jobs' projev na stanfordu (14 minut)

    http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
    SLEEPY
    SLEEPY --- ---
    Objektivizmus a subjektivizmus sa pre to, aby mohli existovať, navzájom potrebujú. Každý z nich vymedzuje sám seba v protiklade k tomu druhému a vidí v tom druhom nepriateľa. Objektivizmus si berie za svojich spojencov vedeckú pravdu, racionálnosť, presnosť, nezaujatosť a nestrannosť. Subjektivizmus si berie za svojich spojencov emócie, intuitívny vhľad, fantáziu, humánnosť, umenie a „vyššiu“ pravdu. Koexistujú spolu, ale každý vo svojej oddelenej doméne. Každý z nás máme istú oblasť života, kde je náležité byť objektívny, a istú oblasť, kde je náležité byť subjektívny. Tie časti našich životov, ktoré sú ovládané objektivizmom a ktoré sú ovládané subjektivizmom, sa do značnej miery u rôznych ľudí a rôznych kultúr líšia. Niektorí z nás sa dokonca pokúšajú prežiť celý svoj život v jednom alebo druhom z týchto mýtov.



    ---------------------------------



    Mýtus objektivizmu


    1) Svet sa skladá z predmetov. Tie potom majú vlastnosti, ktoré sú nezávislé na komkoľvek z ľudí alebo iných bytostí, ktoré s nimi získavajú skúsenosť.

    2) Svet poznávame tak, že získavame skúsenosť s predmetmi v ňom a že sa dozvedáme, aké vlastnosti tieto predmety majú a v akých vzájomných vzťahoch sú.

    3) Predmety nášho sveta chápeme na základe kategórií a pojmov. Tieto kategórie a pojmy zodpovedajú vlastnostiam predmetov, ktoré majú samé o sebe (inherentne), a vzťahom medzi predmetmi.

    4) Existuje istá objektívna realita a o nej sa dajú povedať veci, ktoré sú objektívne, absolútne a bezpodmienečne pravdivé a nepravdivé. veda nám dáva k dispozícii metodológiu, ktorá umožňuje, aby sme sa pozdvihli nad svoju subjektívnu obmedzenosť a aby sme dosiahli porozumenie z univerzálne platného a nepredpojatého hľadiska.

    5) Slová majú pevné významy. To znamená, že náš jazyk vyjadruje pojmy a kategórie, na základe ktorých myslíme. Aby sme mohli skutočnosť popísať presne, potrebujeme k tomu slová, ktorých významy sú jasné a presné, slová, ktoré sú v súlade so skutočnosťou.

    6) Ľudia môžu byť objektívni a môžu aj objektívne hovoriť, ale dosiahnuť to môžu iba vtedy, ak budú používať jazyk, ktorý je jasne a presne vymedzený, zreteľný a priamočiary, a ktorý je schopný byť v súlade so skutočnosťou.

    7) Ak hovoríme objektívne, je potrebné vyhýbať sa metafore a iným druhom básnického, fantazijného, rečníckeho alebo obrazného jazyka. Je to nutné preto, že ich významy nie sú jasné a presné a nie sú dosť zrejme v súlade s realitou.

    8) Byť objektívny je všeobecne dobrá vec. Iba objektívne poznanie je poznanie skutočné.

    9) Byť objektívny znamená byť racionálny; byť subjektívny znamená byť iracionálny a poddávať sa emóciám.

    10) Subjektivita môže byť aj nebezpečná, pretože môže viesť k strate kontaktu s realitou. Subjektivita môže byť nespravodlivá, pretože zaujíma osobné hľadisko, a môže teda byť predpojatá.




    -------------------




    Mýtus subjektivizmu


    1) Pri väčšine našich každodenných praktických činností sa spoliehame na svoje zmysly a vytvárame si intuície, ktorým je možné dôverovať. Ak nastane niečo dôležité, naše vlastné zmysly a intuícia sú pre nás pri našej činnosti najlepšími sprievodcami – bez ohľadu na to, čo hovoria iní ľudia.

    2) Najdôležitejšími vecami v našom živote sú naše pocity, estetická senzibilita, morálna prax a duchovné vedomie. Toto všetko sú čisto subjektívne záležitosti. Nič z toho nie je čisto racionálne alebo objektívne.

    3) Výtvarné umenie a básnictvo transcendujú racionálnosť a objektivitu a privádzajú nás do styku s dôležitejšou skutočnosťou našich citov a intuície. Toto vedomie získavame skôr obraznou fantáziou než rozumom.

    4) Jazyk obraznej fantázie, hlavne metafora, je nevyhnutný pre vyjadrovanie jedinečných a z hľadiska jedinca najvýznamnejších aspektov našej skúsenosti.

    5) Objektivita môže byť nebezpečná, pretože zanedbáva práve to, čo je najdôležitejšie a najvýznamnejšie pre individuálneho človeka. Objektivita môže byť jednostranne zameraná, pretože musí ignorovať najzávažnejšie oblasti našej skúsenosti v prospech abstrakcie, univerzálnosti a neosobnosti. Z toho istého dôvodu môže byť objektivita nehumánna. Neexistujú žiadne objektívne a racionálne prostriedky, vďaka ktorým by bolo možné dostať sa k našim pocitom, k našej estetickej senzibilite atď.
    ADAM_KADMON
    ADAM_KADMON --- ---
    what this power is, i cannot say.
    all that i know is that it exists.

    alexander graham bell
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam