• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Zapisky z Ericha Fromma, part 1:

    - Vlci chteji zabijet, ovce je chteji nasledovat. Proto vlci primeji ovce, aby zabijely. Vlci si pak vymysleji historky o tom, jak je jejich vec vznesena.

    - Prvni a krucialni zkusenost s otresem sve viry udela dite casto ve velmi utlem veku. Ke konecne ztrate viry dochazi mnohdy ve veku mnohem pozdejsim. Po zrade pritele, milenky, ucitele, nabozenskeho ci politickeho vudce, v nehoz dotycny veril. Zridkakdy je to jediny pripad, ale spise rada drobnych zkusenosti, jez se kupi na sebe a jez nakonec virou dotycne osoby otresou.
    Jedna osoba muze reagovat tak, ze ztrati svou zavislost na te osobe,, jez ji zradila, tak, ze se stane sama nezavislejsi a ze ziska schopnost nachazet nove pratele, ucitele ci milovane bytosti, na nez se spoleha a v nez veri. To je ta nejzadoucnejsi reakce na rana zklamani.
    V mnoha jinych pripadech je vysledek takovy, ze osoba zustava skeptickou, doufa v zazrak, jenz ji vrati jeji viru, zkousi lidi, a zklame-li se v nich, zkousi stale dalsi a dalsi, anebo se vrha do naruce mocne autority (cirkve, politicke strany nebo nejakeho vudce, aby ziskala svou viru zpet. Mnohy prekonava sve zoufalstvi, ze ztratila viru v zivot, tim, ze se posetile honi za svetskymi cili - za penezi ci prestizi.

    - Existuje sotva pripad agresivni valky, jenz by nemohla byt nejak vylozena v pojmech valky obranne. Neni nesnadne presvedcit miliony lidi, ze jim hrozi nebezpeci, ze budou napadeni, a ze je proto treba je vyburcovat k obrane.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    "I'm not an atheist... I believe in Spinoza's God, who reveals himself in the lawful harmony of all that exists."

    Albert Einstein
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    SHIVALA
    SHIVALA --- ---
    V polovině sedmdesátých let byli důkladně vyšetřeni někteří pacienti, kteří prodělali jednostranné resekce výlučně zrakové týlní kůry, která zpracovává zrakovou projekci. Jak se čekalo, vykazovali tito pacienti kontralaterální hemanopii, tj. slepotu v polovině zorného pole protikladné resekované hemisféře. Avšak při testování s velkými objekty se ukázalo, že tito paciei byli s to lokalizovat tyto objekty v prostoru ukazováním a verbální identifikací tvaru těchto objektů. Vzdor tomuto výkonu pacienti nadále tvrdili, že nemohou v onom vizuálním poloprostoru nic "vidět" a že v těchto úkolech, ve kterých byli tak úspěšní, jen hádali.
    Pribram, Karl H.: Mozek a mysl - holonomní pohled na svět, Gallery,Praha, 2000
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    HEXE
    HEXE --- ---
    www.illuminated.com
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    kdyz sou ted v mode ty reposty... jeden xkcd z kreslenejch stripu:

    KORNY
    KORNY --- ---
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    http://www.dedroidify.com/vids/

    filtr nic? hmm...

    !!!!!!!!!
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Too much consistency is as bad for the mind as for the body. -- Aldous Huxley
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Everyone should carefully observe which way his heart draws him and then choose that way with all hiss strength. -- Hasidic saying
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Woman is by nature a shaman. -- siberian proverb
    TODESKING
    TODESKING --- ---
    Imagine the universe -- or the multiverse -- as a giant self-transcendant machine, a cube that encompasses all of creation: every world, every reality, every dimension. It holds within it every concept, every idea, every being ever created, every dream, every thought...

    ...and it has its own voice, its own purpose.

    It has its own consciousness, so alien, so different from anything our tiny and insignificant intellects can comprehend.

    Imagine the world we live in, this one unique reality, is only one room in this machine, one room among many that are constantly in motion. Some are similar to the one we know, and yet others are vastly dissimilar, so completely unlike anything we have ever seen from the comfort of our own. And as each room moves throughout the cube, its laws -- the basic nature of what we consider to be reality, up and down, left and right, time and space and depth -- are also changing, so what we think of as the direction of 'up' or the concept of 'time' in this reality, this room, is something completely different in the next one over.

    Now imagine each room is in fact a single moment that lasts an eternity, one infinite moment out of an endless, boundless amount of others. Our consciouness lives out that moment from birth to death, we remain in that room until the time comes for us to depart, and we accept it as reality because we are unaware of anything else but it.

    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Normální člověk je fikcí. (Jung)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam