• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    MASOO
    MASOO --- ---
    dneska to kure rozseklo...

    (dyztak pardon, jsem mozna jen ovlivnena svou situaci)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---

    od jaminy
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    The first step towards making your dreams come true could be to step outside of your comfort zone.
    BIOH
    BIOH --- ---
    ZABKA
    ZABKA --- ---
    "Myšlenky vytvářejí myslitele, který se od nich izoluje, aby si dodal stálosti, protože myšlenky jsou vždy nestálé."

    Krišnamurti - Komentáře o životě
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    KERRAY: takhle to vypada uvnitr :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    quite - zeo-x-s
    http://vimeo.com/25284552
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    ‘Do not trouble yourself much to get new things, whether clothes or friends…. Sell your clothes and keep your thoughts.’ ~Henry David Thoreau
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    SINECURVE
    SINECURVE --- ---
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    "We seem to live in a prison of negative expectations that everyone is more than happy to leave. Everyone is just waiting for the other person to take the first step ..."...Nick Sand

    "healed people heal people, and hurt people hurt people"
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    "Na cestě individuace v nějakém okamžiku takřka nevyhnutelně projdeme spirituální krizí. Ta s sebou může přinést sestup do podsvětí, smrt a transformaci. Máme-li na této cestě dozrát, musíme porozumět smyslu toho, co se děje. Pokud na psýchu reagujeme obratně a objevíme smysl a vhled, jež cesta pustinou poskytuje, může nastat léčení a transformace. Jsou lidé, kteří věří, že duchovní cesta by měla přinášet pouze zážitky světla, lásky, radosti a transcendence. U mnohých z nás však tato cesta zahrunuje sestup do podsvětí k hlubinám moudrosti, která není tak idealisticky naivní. Osvobození přichází, když jsme schopni se dotknout hlubin své bolesti, dovolit si kapitulaci a vyjít proměněni. Není to cesta pro bázlivé, většinou však stejně nemáme na vybranou. Na své duchovní stezce jsem se hodne modlil, abych byl schopen transformovat se a překonat svá omezení a strachy. Mám však podezření, že to často bylo s tímto podtextem: "Ať to ale prosím moc nebolí." Až s postupujícím časem jsem dozrál k opravdovému přijímání růstu, který přichází skrze chaos a bolest."

    Rob Preece - Moudrost Nedokonalosti
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    "Škola nás vychovala k "boji muže proti muži", k individuálním "zápasníkům", k tomu, abychom nenapovídali, nepomáhali, neopisovali. To je pro člověka, jehož genetická výzbroj mu dovoluje přežití pouze ve skupině, postoj hluboce nepřátelský. Škola tak doslova zahazuje znamenité možnosti výuky v pracovních skupinách a pocitu úspěchu pro třídu jako celek, když pomůže slabému jedinci. Nikdo neprožívá radost z úlohy vyřešené kolektivem, na kterou by jedinec nestačil. Tak je pokládán základní kámen k pozdějším formám chování, produkujícím stres: budoucí izolace partnera v rodinném životě, v zaměstnání a mezi kolegy. To je také jeden ze základních kamenů celoživotní vysilující obrany vlastní prestiže oproti druhým a soustředění ctižádosti na absolutně nesmyslné "vymoženosti" a pseudoúspěchy."

    Frederic Vester - Myslet, učit se ... a zapomínat ?
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    Cim vic lide povidaji a pisi stohy knih o tom, jak si mysli (nebo jak si preji - to se casto prekryva), ze to cele funguje, tim vice se jen zapletaji do vlastnich uvah a vzdaluji od toho co opravdu JE. vit - 11.06.11 10:19:04
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    "Velká cesta je snadná, pokud ničemu nedáváš přednost".
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    “Having started this research as a convinced materialist and atheist, I had to open myself to the fact that the spiritual dimension is a key factor in the human psyche and in the universal scheme of things.”

    Stanislav Grof

    Home - rebecoming
    http://rebecoming.org
    UNCLEAN
    UNCLEAN --- ---
    NYA
    NYA --- ---
    Žil kdysi jeden člověk, který se živil lámáním kamene. Každý den odcházel do hor lámat skálu. Při práci si prozpěvoval, a i když byl chudobný, netoužil toho mít víc, a tak se o svět nezajímal.
    Jednoho dne byl najat na stavbu šlechtického sídla. Když uviděl velkolepost zámku, pocítil poprvé v životě osten touhy a řekl si s povzdechem: ...„Kdybych tak byl bohatý! Pak bych si nemusel vydělávat na živobytí v potu a dřině.“
    Byl udiven, když uslyšel hlas: „Tvoje přání se splnilo. Od této chvíle ti bude dáno co si budeš přát.“ Nevěděl, jak si ta slova vysvětlit, až do té doby, až se vrátil večer ke svojí chýši a na jejím místě našel sídlo stejně honosné, jako bylo to, na kterém toho dne pracoval. A tak lamač zanechal lámání kamene a začal se těšit ze života bohatých.
    Jednoho dne, když bylo horké a vlhké odpoledne, vyhlédl z okna a viděl míjet průvod krále, s velkou družinou šlechty a otroků. „Ach, jak bych si přál být sám králem a sedět si ve stínu královského kočáru!“ A v ten okamžik se rozvaloval v pohodlí královského vozu, ale ukázalo se, že v kočáru je mnohem tepleji, než si představoval. Vyhlédl z okna kočáru a užasl nad mocí slunka, jehož teplé paprsky mohly rozehřát i silné stěny kočáru. „Chtěl bych být sluncem,“ pomyslel si. A opět se jeho přání splnilo – začal vyzařovat světlo a teplo do celého vesmíru.
    Všechno bylo na chvíli podle jeho představ. Pak se jednoho zamračeného dne pokoušel proniknout paprsky silnou clonu mraků, ale nedařilo se mu to. A protože byl uchvácen mocí mraku bránit slunci v cestě, změnil se v mrak. Pak se přeměnil v déšť a ke své nelibosti padal k zemi, kde narazil na skálu a jeho proud ji musel obcházet.
    „Co?“ rozkřikl se. „Pouhá skála a je mocnější než já! Pak tedy ať jsem skálou.“ A tak v tom okamžení vyčníval v horách do výše. Sotva se mohl potěšit ze svého parádního vzezření, když tu najednou zaslechl zvuky podobné lámání kamene přicházející odněkud ze svého úpatí. Pohlédl dolů a ke svému znechucení tam uviděl malinkého človíčka, jak si tam sedí a osekává z něho kusy kamene.
    „Co?! To směšné stvoření je mocnější než já, impozantní skála? Chci být člověkem!“ A v ten moment shledal, že je lamačem kamene stoupajícím do hor a jde si vydělávat na živobytí lámaním kamene v potu a dřině, ale s písní ve svém srdci, protože jen tak mohl být spokojeně tím, čím byl, a žít s tím, co měl.

    Nic není tak dobré, jaké se to zdá, než to dostaneme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam