• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    AIM_FREEMAN: V Pharmako/Gnosis je celá kapitola nazvaná "Halucinogenní účinky obilovin" na věnovaná tomuto tématu. Doporučuju. ;)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---


    ;)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    Sedmero smrtelných hříchů soudobé civilizace: 1. Bohatství bez práce. 2. Požitek bez svědomí. 3. Znalosti bez charakteru. 4. Obchod bez morálky. 5. Věda bez lidskosti. 6. Náboženství bez milosrdenství. 7. Politika bez principů.
    Mahátma Gándhí, 1869-1948
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    TICHAVODA
    TICHAVODA --- ---
    nejsem si jista, jestli to sem patri,ale prislo mi to hezke. Kdyžtak se smažu
    WHEN THE WORLD IS DONE WITH YOU - Tropfest New York 2013 Finalist (TSI "Bridge") - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=E-QOYOXJin0
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Your Lifestyle Has Already Been Designed
    http://www.raptitude.com/2010/07/your-lifestyle-has-already-been-designed/
    Úžasnej článek: jak souvisí 8-hodinová pracovní doba a vůbec stálá práce s nákupními zvyklostmi, ke kterým jsme vedeni
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    KERRAY:
    Víš jaký je nejjistější způsob, jak rozesmát Boha (Universum, Všehomíra, Vědomí, Spirit,...etc.)?
    ...?
    Řekni mu své plány.
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    SAGUS: Because if everyone was just sitting and watching and listening, there wouldn't be anything to see or hear about.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    Time becomes irrelevant as you become your own answer.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Men plan. God laughs.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ERREG: nejlepsi odpoved, kterou jsem na tyhle otazky zatim nasel je tahle :

    “Člověk je součástí celku, námi nazvaný ” vesmír “, částí omezenou v čase a prostoru. Prožívá sám sebe, své myšlenky a pocity jako něco odděleného od zbytku – jakási optická iluze jeho vědomí. Tento klam je pro nás jakýmsi vězením, omezuje nás na naše osobní touhy a lásku k několika lidem nám nejbližším. Naším úkolem musí být osvobodit se z tohoto vězení tím, že rozšíříme okruh našeho soucitu a obejmeme všechny živé tvory a celou přírodu v její kráse. Nikdo není schopen toho dosáhnout úplně, ale snaha o dosažení takového je samo o sobě součástí osvobození a základem vnitřní bezpečnosti.”

    Albert Einstein
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    MORDEMY: tyjo, ale jo, docela sedlo (cos napsal se zvláštně dotklo, takže good job:)
    MORDEMY
    MORDEMY --- ---
    Omg, mel jsem drzet hubu, sorry.
    SKFET
    SKFET --- ---
    tak i naše kultura na to "rozpouštění" (transcendeci) má vlastní pojmy. Třeba Maslow a Grof se touto tématikou zabívají podrobněji. Zaslechl jsem taky hezké přirovnání, že daseins analýza je oslím můstkem východních myšlenek pro západní chápání. A vůbec fenomenologie mi dost často připomíná některé východní nauky.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    KAMAHL: nemam, ja som to minil tak obecne ;) samozrejme aj sam na seba.. tiez mam len vagni verzi dle sveho akualniho vnimani veci ;) SKFET to napisal dobre, je zavadzajuce michat pojmy zapadni psychologie s vychodnymi naukami, pripadne s nejakymi kozmickymi vyletmi za hranice duality :)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    SAGUS: Já nic neposuzuju. O morálce nebo energii jsem neřekl nic. Pokusil jsem se ze svého hlediska odpovědět na původní otázku. Jak sám říkáš, je ten pojem často používaný jako univerzální vágní odpověď, což je plně v souladu s mou první větou. Právě proto jsem se pokusil to trochu blíže specifikovat, jak ten termín chápu já, a domnívám se, že ne jenom já. Netvrdím, že je to nejlepší možné objasnění, pokud máš lepší, tak sem s ním!
    SKFET
    SKFET --- ---
    ERREG: Zase tak složitý to nejni- v obouch případech se jedná o psychologické pojmy reprezentující určitou část naší psýché (dalo by se tedy říct psychologické konstrukty) Ego je pojem z psychoanalýzy se kterým přišel Freud, který by se dal vysvětlit jako předěl id (pudové energie) a superega (jakési ideální socializované já) tedy jako naše uvědomělé já. Osobnost(personalizy) je pojem, se kerým se pojí asi nejvíc G. Allport podle kterého je to něco jako souhrn dynamických psychofyzických predisozic, které způsobují to, že člověk reaguje, jak reaguje v danných situacích na danné podměty. Ono je vůbec vtipný se vyjadřovat v rámci východního náboženství tak stašně moc západními pojmy. Ego je jen vážně nemístný překlad a jak tomu tak bývá, často dochází k nedorozumění pro "přelet výnamu slov".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam