• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    The mathematics of weight loss | Ruben Meerman | TEDxQUT (edited version)
    https://www.youtube.com/watch?v=vuIlsN32WaE
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    OA8: pardon, mazu:)

    .. a toto je myslim priznacne nejen v medicine...

    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    THE_HOG
    THE_HOG --- ---
    OPIC
    OPIC --- ---
    CRS: Z pohledu ateisty byla většina středověkých válek a křižáckých tažení bojem o mocenský vliv v tehdejší Evropě a o kontrolu obchodních cest z Východu.*
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    CRS
    CRS --- ---
    Z pohledu ateisty byla většina středověkých válek a křižáckých tažení bojem o to, kdo má lepšího imaginárního přítele.
    MTO
    MTO --- ---
    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    CRS
    CRS --- ---
    arguing-on-phone
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SALVATRUCHA
    SALVATRUCHA --- ---
    five grams of psilocybin mushrooms in silent darkness. That’s where the pedal meets the metal. That’s where the rubber meets the road.
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    CRS
    CRS --- ---
    Gifts-can-change-your-life
    ARCHDRONE
    ARCHDRONE --- ---
    CONTINUITY: >>A co ještě všechno dalšího takhle "normálně" ignorujeme?
    Myslim, ze muze byt vhodne skrome predpokladat, ze takhle "normalne" ignorujeme vsechno. Nekdo v kine ignoruje svoje pocity, kdyz se film nelibi, a presto si to odsedi az do trpkeho konce. Nekdo trpi na party, na kterou ani jit nechtel, nekdo trpi neprijemneho cloveka, nekdo tvrdohlave lpi na tom, ze jidlo neni dost osolene, nebo ze musi ostatnim vysvetlit svuj politicky nazor.

    Nekdo trpi, nekdo lpi. Vse podle me prameni z nedostatku pozornosti/vsimavosti, pokud si ani clovek nevsimne, ze mu to skodi. Tahle pozornost je ale na druhou stranu jako zdroj vytezovana z lidi ruznymi chrastitky podobne jako uhli z dolu sbijeckou.
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    INK_FLO: O tomhle jsem přemýšlela včera, když jsem na hotelové snídani snědla nějaký bílý pečivo s průmyslovým sýrem a o cca hodinu později začlo břicho protestovat naprosto charakteristickým nepříjemným pocitem.

    (technická poznámka: Toto je reakce na předchozí příspěvek, ale zároveň věřím, že je to sám o sobě relevantní text do tohoto klubu:)

    Takže, začly se ve mně dít divné věci, a najednou mi došlo, že mě přesně z tohohle přesně takhle bolí břicho snad odjakživa, roky, že prostě tohle je pocit, kterej mám z pečiva z továrny a mléka z velkochovu, vždycky.

    Akorát předtím jsem byla tak odpojená od svého těla, že jsem to považovala za normální a nevěnovala tomu vůbec žádnou pozornost. Určitě jsem to měla už před 20 lety, a tenkrát mě teda fakt vůbec nenapadlo, že mi tady ty divné potraviny asi nedělají dobře a bylo by třeba rozumné je nejíst.

    Poslední roky mně to teda už napadá, často. A taky mám nějaké informace o tom, jak se vyrábějí, a na tom že jsou pro někoho těžko stravitelné fakt není nic překvapivého. Ale stejně jsem dál podléhala představě, že když to dělají všichni, nemůže to být až takovej problém....
    Ale teď jsem si doslova poprvé všimla, že ta reakce je opravdu okamžitá, i po jednom požití, a opravdu jednoznačně nepříjemná.
    Akorát teda ne tak moc, aby si kvůli tomu běžný člověk dal ibuprofen a šel k doktorovi .)) A tím pádem asi pro většinu lidí pod hranicí vnímatelnosti....

    To je fakt zvláštní, že člověk může žít do 40 let a nenaučit se přestat jíst něco, z čeho ho bolí břicho. HNED.
    To by nám snad měli vysvětlit už v dětství.
    Nevysvětlili. V dětství mě furt jen nutili sníst všechno a co nejvíc, a co to dělá, jestli je mi z toho blbě, nikoho nezajímalo.

    Zřejmě trpím lehkou netolerancí na výše zmíněné produkty a opravdu je mi lépe bez nich. Ale vím z médií určitě, že lidí, kteří je špatně snáší a léčí se s tím je hodně, a lidí kteří je špatně snáší a neléčí se s tím, ještě mnohokrát více. To je lékařům známo, vychází o tom spousty knih, nic nového pod sluncem.

    Tak bych si nějak tipla, že nejspíš většina těch ostatních lidí svoje pocity ignoruje přesně takhle. Protože jíst ty věci je přece "normální". A děláme, co je "normální", a pokud nám z toho je nepříjemně, tak si toho nevšímáme, abychom zůstali normální.

    A co ještě všechno dalšího takhle "normálně" ignorujeme?
    CRS
    CRS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam