• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    CRS
    CRS --- ---

    kontext: realita vězeňského systému v USA a možná i té země samotné.
    Šlohnuto z Ústavu, ale myslím, že to může být i tady.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ”Co když všichni, kteří touží po světě bez práce tomu ve skutečnosti nevěří natolik, aby si to důsledně představili? Není to důvod proč stále ještě pracujeme? Kolik otázek potřebujeme k tomu, abychom je začali číst jako odpovědi? Ukrývá filozofie odpovědi mezi otázky a poezie spíš otázky mezi odpovědi?

    Palo Fabuš se v textu Věčné prázdniny zabývá tématem práce ve světě, v němž zaniká pojem obživa. Dává nám nahlédnout uzel konsekvencí nadvlády volného času. Co budeme, my lidé, dělat, až volný bude VEŠKERÝ čas? A není už na čase si to začít představovat?,” píše k výběru Luboš Svoboda.

    Věčné prázdniny – Psí víno
    https://www.psivino.cz/vecne-prazdniny/
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    INK_FLO: co tě nezabije, tě posílí, nebo traumatizuje
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Do psychedelics make you liberal? Not always — The Psychedelic Society
    https://psychedelicsociety.org.uk/news/bw06yvjnvblq47vwoocv5owchiyf8b

    Psychedelics, Personality and Political Perspectives - PubMed
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28443703/
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    INK_FLO: já měla za to, že v anime a manze to funguje jinak
    LUKK
    LUKK --- ---
    ARGANNAH: INK_FLO: a právě proto se mi nyx líbí....myšlenka hozená do placu se šroubuje a kroutí,roztáhnutá napříč dny,mění se,otáčí ... jednou má váhu,poté ji ztrácí a nabírá jiný obsah...někdo ji doplní,někdo ji shodí,někdo s ní souhlasí.někdo se nezvládne.ale nakonec to dopadne pokaždé stejně: přemýšlím o ní ...takhle má nyx pro mně hodnotu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LUKK: Ten citát není vůbec sluníčkový, je to jinak řečeno to, že člověk roste překážkami a že poznané trápení a ponížení dokáže tříbit charakter. Maximálně mu lze vytknout, že moc zobecňuje, což ale platí pro všechny místní "psychedelické memy" sakumprásk. Sluníčkové jsou naopak výroky typu "pozor na to, abyste během těhotenství nemysleli na ošklivé věci, můžete způsobit dítěti trauma na celý život" a "muž zavraždil dvacet lidí, ale nemohl za to, udělal to jen proto, že na něj maminka brala v dětství vařečku, fskutečnosti je to ubohá oběť."

    Volně na tohle téma: tyranie pozitivního myšlení

    The problem is, life isn’t all roses and rainbows. We don’t get to experience the good without the bad. As mindfulness instructor Jon Kabat Zinn says, life is about “full catastrophe living.” We must embrace what life brings us and learn how to experience the full range of human emotions, even when it’s not so pretty. A 2016 study found that expressing negative emotions is adaptive and is associated with improved psychological health and adjustment. Conversely, avoiding negative feelings can make you feel even worse. Barbara Held, a psychology professor at Bowdoin College, calls this “the tyranny of the positive attitude.” In a 2016 Newsweek article, she explains that our culture has little tolerance for those who aren’t all smiles and sunshine all the time.

    The Tyranny of the Positive Attitude | Psychology Today
    https://www.psychologytoday.com/us/blog/eating-mindfully/201911/the-tyranny-the-positive-attitude
    LUKK
    LUKK --- ---
    INK_FLO: částečně souhlasím... hlavně: není to můj citát. Ale kritiku vítám. díky
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    LUKK: Domácí násilí atp. většinou páchají lidé, kteří sami něco podobného prožili. Ve společnosti smutných lidí necítíš záři, ale tíhu (což je prokázaný i výzkumy, kdy figuranta položí do tmavé místnosti, po nějaké době, aniž by to věděl, vedle něj položí depresivního člověka. A pak se jich ptají na průběh a většina řekne, že cca v době, kdy ho tam položili, se začali bezdůvodně cítit hůř) takže tenhle citát je sice sluníčkovej, ale to je tak všechno. Taková naivní/divná snaha romantizovat utrpení a dělat z něj něco ušlechtilého a krásného....misery loves company
    LUKK
    LUKK --- ---
    "The loneliest people are the kindest. The saddest people shine the brightest. The most damaged people are the wisest. All because they don't want anyone else to suffer the way they did." - Jellal Fernandes
    CRS
    CRS --- ---
    Špatný výzkumník zklame ve 100 % případů, dobrý v 99 %.
    — Károly Zsolnai-Fehér
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CRS
    CRS --- ---
    Telling the truth about the past helps cause justice in the present.
    — James Loewen (1942-2021)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    "When people are asleep, we must all become alarm clocks." (Jello Biafra)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    “The reason we feel alienated is because the society is infantile, trivial, and stupid. So the cost of sanity in this society is a certain level of alienation. I grapple with this because I’m a parent. And I think anybody who has children, you come to this realization, you know—what’ll it be? Alienated, cynical intellectual? Or slack-jawed, half-wit consumer of the horseshit being handed down from on high? There is not much choice in there, you see. And we all want our children to be well adjusted; unfortunately, there’s nothing to be well adjusted to!”

    Terence McKenna
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    I believe what really happens in history is this: the old man is always wrong; and the young people are always wrong about what is wrong with him. While the old man may stand by some stupid custom, the young man attacks it with some theory that turns out to be equally stupid.

    - G.K. Chesterton
    MIKE_HEKTIK
    MIKE_HEKTIK --- ---
    CRS: jsem vuci temhe quote memes neduverivej, takze si to rad overuju.
    rekl to opravdu? ano, rekl

    cas cca 6:45

    President Truman, Rear Platform Remarks, Syracuse, New York | Harry S. Truman
    https://www.trumanlibrary.gov/soundrecording-records/sr59-160-president-truman-rear-platform-remarks-syracuse-new-york
    CRS
    CRS --- ---
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    "Every human thought passes at the moment of its development into the external world, where it becomes an active being ... Consequently, a person continuously inhabits the path he traverses in world space with a multitude of images representing child of his fantasies, desires, aspirations and passions."

    (Piobb, P. "Ancient Higher Magic")
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam