• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    Pokud nemáš čas přečíst tohle záhlaví, nemá vůbec cenu pokračovat v čtení.

    Co sem patří si přečtěte na nástěnce. Klidně můžete chválit či diskutovat, ale počítejte s tím, že věci, které sem nesedí, se mažou hned, a věci, které sem nesedí, ale jsou zajímavé, se taky mažou, jen o něco později - aby v archivu zůstávaly jen psychedelické memy.

    Pro čtenáře
    Co si o klubu pomyslí čtenář, je jen a pouze na něm. Můžou tu klidně být matoucí či provokativní věci. Můžou tu být věci, které jsou pravý opak psychedelie - a je na vás, abyste se zarazili, a řekli si - no momentík. Většinou nemá cenu brát to tu doslovně nebo dokonce hodnotit jednotlivé příspěvky - buďto mně něco osloví, nebo neosloví. Obsah je cílen na návštěvníka, který si je schopen hrát s významy a odlesky slov, je ochoten se dívat na věci ze zajímavých úhlů, aniž by to pro něj nutně znamenalo, že těmto náhledům musí věřit. A pokud by něco z obsahu pomohlo třeba jen jedinému člověku (tobě? :) k probuzení, splní svůj účel dokonale.

    Do your own thinking!
    Není důležité souhlasit, ale zamyslet se / zkusit si jiný úhel pohledu
    rozbalit záhlaví
    MIKE_HEKTIK
    MIKE_HEKTIK --- ---
    CRS: jsem vuci temhe quote memes neduverivej, takze si to rad overuju.
    rekl to opravdu? ano, rekl

    cas cca 6:45

    President Truman, Rear Platform Remarks, Syracuse, New York | Harry S. Truman
    https://www.trumanlibrary.gov/soundrecording-records/sr59-160-president-truman-rear-platform-remarks-syracuse-new-york
    CRS
    CRS --- ---
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    "Every human thought passes at the moment of its development into the external world, where it becomes an active being ... Consequently, a person continuously inhabits the path he traverses in world space with a multitude of images representing child of his fantasies, desires, aspirations and passions."

    (Piobb, P. "Ancient Higher Magic")
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    "If you begin by sacrificing yourself to those you love, you will end by hating those to whom you have sacrificed yourself."

    George Bernard Shaw
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    CRS
    CRS --- ---
    “The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it.”
    —Russell Brand
    SUBVERSION
    SUBVERSION --- ---
    Bylo? :)

    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    Chasidim, ona zvláštní sekta východoevropských židovských mystiků, uznávaná pro svatost svého života, přikládala nejvyšší význam radosti a lehkosti srdce ve vztahu k božství. Někteří z jejích učitelů šli až tak daleko, že říkali, že veselý hříšník má mnohem blíže k bohu než zatrpklý člověk, který jinak ničím nehřeší. Chasidim většinou věřili kabale a rádi vyprávěli příběhy, prozářené oním jedinečným židovským smyslem pro humor, zcela prostým hrubosti. Jejich největší ctižádostí bylo rozesmát samotného Pána-boha. Říkali, že by vše prominul každému, kdo by ho přiměl k úsměvu, a dodávali, že se to stane jen málokdy pro zármutek, který mu působí lidstvo jako celek.

    Wiliam G. Gray - Žebřík světel
    QWIFF
    QWIFF --- ---
    IXTREMIST: Víc psychedelie naleznu teda asi v Itchy & Scratchy's
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    Once you reach the centre of the labyrinth you suddenly realize you never actually wanted to be there in the first place.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    "Spousta činností, které lidé dělají na takzvané dovolené, jsou věci, které dříve museli dělat váleční zajatci. Dovolená, na které můžete vylézt na nějakou horu připoutaní k dalším lidem, a když jste na vrcholu, skočíte zase dolů... Stojí to patnáct tisíc dolarů na osobu a mně to přijde spíš jak Bataanský pochod smrti než jako dovolená.
    Proč to lidé dělají? Protože potřebují "výzvy". To je věc, kterou lidé neustále říkají: "Potřebuju výzvy!" Jenže to jsou falešné výzvy! Výstup na horu je falešná výzva. Protože na horu lézt nemusíte! Je mnoho věcí, které lidé naopak musí dělat a měli by dělat, ale nedělají je, protože se bojí nebo v tom selhávají - jenže to jsou skutečné výzvy! Výzva je něco, co musíte udělat. Ne něco, co si vymyslíte. [...] Skutečný život je pro mě dostatečnou výzvou. Když se dostanu do čistírny a zase zpátky do bytu, aniž bych se cestou pohádala a někdo mě zažaloval, to je pro mě dostatečná výzva."

    Fran Lebowitz
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    "In society that believes in nothing, fear becomes only agenda. Society that believes in nothing is particulary frightened by people who believe in anything. And therefore we label these people as fundamentalists and fanatics. And they have much greater purchase in terms of fear that they instill in society, then they truly deserved. But that is measure of how much we have become isolated and atomised rather than their inherent strength."

    Adam Curtis - The Power Of Nightmares Part 3
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    Fernando Pessoa - I don't know how many souls I have

    HARVIE
    HARVIE --- ---
    RIVA
    RIVA --- ---
    Posts

    To, že se jim vaše příspěvky nelíbí, neznamená, že je nevidí. Pokračujte v zasévání semínek. Jejich podvědomí je vzhůru, i když jejich vědomí spí.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    ZURG: k přemítání na toto téma doporučuji tuto knihu:
    https://www.databazeknih.cz/knihy/dobraci-od-prirody-29348
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam