Docela zajimavy uvod clanku, ktery bych rek, ze by se Ti mohl zdat blizky, pac i me je:
Dnešním článkem začíná několikadílný seriál zabývající se základy používání mikrofomátů. Celý seriál je překladem anglického originálu, který na svém blogu A Blog Not Limited vydává webdesignerka Emily Lewis.
Jsem organizátorka s občas frustrující potřebou dávat pozor i na ty nejmenší detaily.
Je to vidět u mě doma. Moje sbírka 500 DVD je abecedně srovnána, stejně jako zbytky mé sbírky CD. Strávila jsem hodiny v iTunes přiřazováním žánrů ke skladbám (protože ty standardní pro mě prostě nejsou dost dobré) a vytvářením playlistů pro 10 000+ písní. Mé knihy jsou organizovány dle žánru. Moje šatní skříň a záchod vypadají pořád jako nové. To jsem prostě já.
Tato "vada" mé osobnosti se také projevuje v mých webdesignérských pracích, které jsou validní, sémantické a (většinou) řádně okomentované. A je to také jeden z důvodů, proč miluji to, čím se živím.
Ruční kódování XHTML a CSS vyžaduje organizaci a plánování, zvláště pokud to chcete dělat pořádně. Navíc dodržování webových standardů vyžaduje dávat dobrý pozor na detaily, hlavně co se sémantiky týče.
To je důvod, proč jsem se zbláznila do mikroformátů.
http://zdrojak.root.cz/clanky/kodujme-semanticky-s-mikroformaty-uvod/