• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRUCEI:\truce\notes | | Le'Olam, Ever!
    URZA
    URZA --- ---
    OVERDRIVE: jj ten pocit pri polykani jidla je dobry uspokojovadlo :))
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    URZA: duch diskuzi 10 let zpatky mi stejne docela chybi... hele ja mam ted jako nahradu zradlo;] mam porad starasnej hlad... sice neni dost penez,aby ho bylo dost, ale ty pocity nasyceni a kdyz mi to jde pres jazyk... no ano mam prave hroznej hlad ;]

    vcitit se do me... no potes koste. sam uz to moc nedelam, je mi to otravne ';]
    URZA
    URZA --- ---
    Hodně štěstí na vaší cestě bojovníci :) Mě životní koleje zavedly trochu na jinou trať, ale se zájmem budu sledovat tu vaši, protože mohla být klidně tak dobře moje a dokážu se do ní vcítit.

    TRUCE: Můžu se zeptat kolik jsi té jógy odcvičila a nastudovala, že tak jisté závěry a soudy píšeš? Nemyslím to útočně, jen, že mě se to totiž po 5 ti letech relativně intenzivní praxe a studia jeví trochu jinak ty věci. Například jóga vznikala právě jako jakýsi pain management ve staré Indii - život tam byl braný jako utrpení. Stejně tak jedna z nejdůležitějších věcí je prý nezastavit se v těch deseti metrech ale pokračovat dál..

    Já drogy nikomu neberu, ani jogu, ani AYP, psychoterapii ani jiné techniky - vidím to všechno jako nástroj, metodu. Prostředek, nikoliv cíl. Pokud máš nástroj, který ti sedí a funguje, tak hurá :) Jen jsem nabyl z těch příspěvků dole pocit, že zrovna procházíte fázi výběru náhrady jedné metody za nějakou novou, tak jsem chtěl troškou svých zkušeností přispět.
    A taky si s vama zadiskutovat v duchu diskuzi tak 10 let zpatky :)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    TRUCE: dluzno podotknout, ze to je presne to co jsem chtel napsat, dobre doplneni, lepsi vyjadreni. taky asi drogy neprestanu potrebovat. ale nekdy je dobry to delat tak a jindy jinak. a stejne jako meth, tak ani diacetilmorfin nema bohuzel krivku nekonecne naklonenou uzivateli. prijde ti to po nejakem case nuda, oproti tem 3 panakum poranu, co si das ne protoze te to nuti, ale protoze touzis po tom, aby se ti divne zostril zrak, bolel te zaludek a kafe s cigarem doplnoval tvou nenavist, ktera je stene uprena na vsechny co cvici yogu, jako i na ty kdo delaj cokoli jineho. treba dejchaj. vcetne sebe.
    tohle kdyz ztratis, umrelo umeni, zustala jen rozskrabana rana.
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    URZA: no, tohle znam z diskusi tak 10 let zpatky.
    neberte drogy, neni to efektivni. jenze mam vzdycky pocit, ze to rikaji lidi, kteri si mysli, ze ostatni fetujou ze stejneho duvodu, z jakeho oni meditujou.
    a ze je to teda srovnatelne. ze chteji to same.
    omyl.

    Yogove techniky jsou pro lidi, co se nestavi na spicky, kdy uz to bude tech 10 metru.
    lidi co berou drogy zivot casto povazuji za pain management
    neni klid co by je uspokojil, rikam tomu syndrom slunecnych bryli - touzis aby svitilo, ale pak si stejne nasadis tmavy skla abys to utlumil - a tim se vytvari ten pohyb protikladu.
    lidi co berou drogy neumi cekat. nechteji cekat. serou na cekani.
    nehledaji umirnenost. hledaji stabilitu ve svem zivote krajnosti.
    to vam joga neda.
    joga vas totiz zpocatku posadi pekne na travicku nebo kam, ma uplne odlisny starting point.


    myslim ze sada pocitu ktera me zajima se nezmeni v zavislosti na tom, zda budu ci nebudu brat ilegalni nebo legalni drogy. ani joga na tom nic nezmeni.
    jsem jednou jaka jsem.

    drogy a alkohol jsou zpusob jak ze svych ran udelat umeleckou skarifikaci.
    jsou kratkou vychazkou po vezenskem dvorku, zalitem sluncem.
    atd.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    URZA: vicemene uplne souhlasim. jen mozna vidis vec z uhlu, kde se clovek neceho snazi dosahnout. IMHO konkretni latka je spise jakousi reakci na to, co uz dosazeno bylo a ceho by se jeden rad zbavil. nerikam, ze to tak ma kazdy, ale co jsem studoval sebe i sve kamarady, kteri zkusenost maji, tak je to typicky relaxant... nekdy az od zivota.
    To ze ona latka je zaroven halucinogenni na veci nic nemeni, halucinogenni ucinek vydrzi jen velmi kratkou dobu v porovnani se zavislosti. no nicmene jak rikas, je dulezite mit nejakou cestu A PREDEVSIM osobnost. ona ta osobnost je nakonec splostena nejen o to, co by si jeden pral zahladit, necitit a vyhladit, ale i o vsechny spicky a vrcholy. defacto se obrousis na hladkou plochu pruniku realitou a mas klid... vecny [pokud mas penize].
    Truce cesta je neustale neco hledat, te by se treba hodil Tvuj postoj. Moje cesta je nalezat. Nevim jak to vyjadrit mene ofenzivne. Ale mam proste dojem, ze mi ke spokojenosti staci velmi male veci, pokud tedy nejsem uplne zahlazeny az vyhlazeny. Staci mi me nalady, me misleni, staci mi blizkost nekolika lidi a pak neco co muzu zkoumat. Ale nezenu se za tim, abych zkoumal, nechavam sebou protekat doatove toky a ono to tvori vic, nez kdyz za necim jdu [samozrejme nekdy se na necem nadchnu a pak na tom jedu, ale ani tak to nejsou nejak zvlast hledane a pripravovane veci. proste se me neco dotkne].
    ....
    Ale jak rikam, Tvuj smysl cesty a hledani zebriku, ktery by vedl az do nebe mi veskutecnosti vyhovuje, ja si jen tehle sve cesty nevsimam o nic vic nez toho, ze mam na polici caj, ktery si muzu uvarit a vim, ze me potesi jak chutna.
    ...
    Jinak mam podezreni, ze jsem nikdy nebyl uplne unikovy typ: nerad piju do opilosti, nerad upadam do komatu...
    neco muselo [a je mi jasne co] straslive bolet. v dobe, kdy se clovek smiri s tim, ze zivot neni jeho plan a znova najde svou cestu, je pak unikani zbytecne. rekl bych, ze to popisuje, to co vnimam ted. ackoliv nemuzu rict, ze se mi nekdy nestane to, ze bych zas nechtel pryc, rozhodne vim, ze to neni moje primarni natura. jsem radej ted a tady
    URZA
    URZA --- ---
    CONTINUITY: TRUCE: Jestli vám můžu vstoupit do diskuze..*

    Zaujal mě včera termín "chemické demo", protože jsem to takto nazval** i já kdysi (pár let zpět), ale dnes bych to spíš pojmenoval jako "plně funkční trial verze s omezenou dobou platnosti a nepříjemným způsobem ukončení."

    To místo*** kam se chceme dostat je stejné, jde jen o jiný způsob-metodu jak se tam dostat.
    Zkusím to vysvětlit takto: Řekněme, že se chceme dostat 10 metrů nad zem. To je naše vytoužené místo - je z něho lepší nadhled, člověk vidí věci z jiného úhlu a hlavně má pocit jakoby uměl létat:)
    Chemický způsob funguje jako teleport - teleportuje vás deset metrů nad zem, chvíli vás tam podrží a pak vás to nelítostně pustí a vy spadnete dolů na zem. V lepším případě si pokaždé natlučete nos, ale můžou se stát i horší věci. Nepraktické a z dlouhodobého hlediska neudržitelné.

    Naštěstí existují i jiné metody, které fungují spíš tak, že vám ukáží jak si můžete postavit žebřík a po něm vylézt 10 metrů nad zem a zase bezpečně slézt.

    Jednou takovou metodou napůl cesty je AYP. Říkám napůl cesty, protože imho AYP je spíš takové magické lano než skutečný žebřík. Nepracuje totiž dostatečně s tím hlavním základem - lidským tělem. I po žebříku, který není dobře postavený na zem se dá vylézt vysoko, ale je to nebezpečné. I když po něm před vámi 20 lidí vylezlo bezpečně, pravděpodobnost, že vám to ujede a natlučete si, je furt dost vysoká.

    Já doporučuji vybrat si nějaký kompletní systém - ať už třeba nějakou formu jógy (můžu doporučit Ashtanga Vinyasa Yogu nebo Iyengar Yogu) nebo třeba si poskládat něco z moderních technik - dostatečnou a komplexní fyzickou aktivitu, relaxační techniky a po pár letech přidat AYP.

    Postavit takový žebřík není záležitost na jeden týden, měsíc a ani jeden rok. Je to práce na mnoho let. A vyžaduje to hodně. Ale rozhodně to stojí za to.

    Ať tak či onak, držím palce ať se vám podaří bezpečne a úspěšně projít tím, čím teď asi procházíte a přeju hodně štěstí v hledání bezpečnějších alternativ.

    * (a já zase radši česky, neboť čeština je krásný jazyk, kterému tu všichni rozumíme)

    ** (nemám zkušenost s tou konkrétní látkou, o které se tu bavíte, ale myslím, že princip zůstává stejný)

    *** (myslel jsem to sice obrazně, ale ono se to dá vlastně skutečně popsat jako místo ve stavovém prostoru)
    SHASHA_KRASTY
    SHASHA_KRASTY --- ---
    chemical demo isn`t useless, demo version is still funny (IMHO) .. useless is when you buy original version of that game, and playing that more than you can take it.. :o)))
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    chemicla demo is over, because its useless ;]
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TRUCE: there are things like that...quite a few in fact :) rare and precious, but definitely real (...says another seeker of the same energy ;-DD)

    and,beautifully,all the other ones seem to work better, be more sophisticated and practical and have many more exciting features...;)...than the chemical demo .)

    there's one thing called ayp....I recommend it highly ;-D...does all the same good things, and so much more, it's crazy ;)....even in the realm of dealing with people :))...very much, there...

    ;)
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    pokud bych si mela vybrat jednu nejdulezitejsi vec, kterou jsem se za posledni tri roky naucila, bylo by to dulezitost vyuziti pritomneho okamziku.
    neni zadne pozdeji na ktere by se dalo spolehnout.
    a hlavne, neni mozne neco udelat, az se vyresi vse ostatni.
    nikdy nemame cisty stul, nebo malokdy, pro 'ty spravne veci' ktere chceme.
    heslo je ted nebo nikdy.
    nechat se pohltit drobnostmi na ukor dulezitych veci je nejvetsi omyl ktery se muze stat.
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    and i still hear a voice reading this what i write to me! it`s kinda fantastic :)
    wow :)
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    english. i spent last four days in bed, watching but movies - switched off czech subs, turned eng on instead. add lonelines, i feel almost epic. yes, like i was in a movie.
    thing are getting changed, yes!
    must kick the habit, it`s a necessity. bad news is, my cells, they want it more and so forth.
    my fucking arm is shaking for it, like it has a conciousness!
    i could start counting these shouting blocks of cells..

    let them have three months to completely change. to forget. to die and not to remember.
    search for pleasure in other types of awkwardness and curiosity..than that, which was to me like a sirens voices for my whole fucking life, from the day i became conscious at the age of teen.
    ther has to be more sort of this. more kind.
    ...more soft, more kind...more soothing..
    momentarily, i don`t feel physically bad. even if, that would not be the problem, as we know, problem as it it allways, stays Keeping out of. Powders. And everything.
    Burroughs himself didn`t say it first, the Godfather, Pharao of all Junkys, Queers and Weird Pleasure seekers.

    Could anyone borrow me a camera?
    And could anyone tell me, how to deal with people?

    I`m afreaid of them. And most of them i can`t stand for a longer time, i get exhausted, then feel guilty, and the others, the just bore me so much, so much.
    I wonder, maybe it is in me, that i just have to learn how to treat them right.
    I dunno.
    Has been practically an outsider for the most of my life.
    Only when i got manic things seemed to fit, to be right on it`s places (in the world),
    but objectivelly, i can`t tell.

    I`ve got to end this, so, bye, and have a good night all of ya.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    TRUCE: DMAE!!!!!
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    oh dopamine, go to hell...
    yr xtreme load kills me with gravity..
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    TRUCE: hehe, blow job je asi stejne dobra podivana jako vsechno od warhola,... tedy vubec nic nez si clovek sam vyrobi v hlave, ale me se to libilo. videl jsem asi 30 jeho "bijaku" - hlavne kamerove zkousky- na vystave v Rudolfinu, kde jsme byli s Cryystal. Veliky platna, zive fotky na zdi. Docela dobre bylo, ze k tomu byly nake texty, takze clovek aspon priblizne vedel, ze kadernik je nekdo a ten kdo otvira pusu pri huleni je nekdo jinej znamej. Myslim, ze Lukas kdysi komentoval, ze Wahol a jeho banda budizknicemu udelali z posh nudy styl ;] moc vystizne.
    Jestli das cely Spanek, tak Te budu obdivovat az do konce zivota a uz nikdy po Tobe nehodim mysu se salatem ;]
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    unintentionally synchronized
    =================

    deleted all nina hartley`s guides to world class felatio (never seen),
    and watched andy warhol`s Blow job instead.

    (and guess what. had the cigarette with the guy.)
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    http://www.advojka.cz/archiv/2009/17/kam-geny-nemohou

    uz je to na webu. tak toz, tohle jsem napsala.
    ja a editor ;]
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    kze zitra v 16:00 nakladove nadrazi zizkov

    tomas je v olmiku, kdo se mnou zapari?

    http://www.otevrenyzizkov.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam