• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRUCEI:\truce\notes | | Le'Olam, Ever!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    bolest, hnev, lzi, zanicene rany, zanicena rana...
    domaci nasili, alkoholismus, nihilismus, zbytecne a prazdne vztahy bez lasky, zniceny rodiny zivot, utek a srani na nakladovem nadrazi vele vitahu. dojidani jidel ktere nechaji lide na stole v nadrazni jidelne, spani v bytech cizich domu, kdyz clovek vykopne okno, aby venku nezmrznul... rozhodne tvurci obdobi
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    OVERDRIVE: formulovala jsem to blbě

    ne že bych tomu nerozuměla...přijde mi, že to dokážu docela přesně cítit.

    jen prostě nevěřím,že sebeubližování opravdu podporuje tvorbu. přijde mi to jako omyl, smutnej omyl. ostatně, spousta slavných tvůrčích lidí se z něj probudila, a díky tomu přežili své mládí a ještě třeba desítky let něco dávají světu....

    výchozím bodem jsem myslela to, kvůli čemu člověk začal užívat drogy, co hledal, o co se snažil
    ale možná se mýlím a máme to úplně jiné ;-D

    samozřejmě takovej ten svět té destrukční poetiky plně respektuju ;-D....z bezpečné vzdálenosti,ze které jde vidět spíš ty hezké části....

    kdo ví,třeba to pro někoho fakt je ta pravá cesta, žít v bolesti
    pak ale nevím, proč projevuje hněv na ty, kdo nechtějí.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    mmchodem shanim Walter Benjamin’s “The Destructive Character”
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    CONTINUITY: Čemu nerozumím, je takové to spojování bolesti a sebedestrukce s uměním.

    Pak nemas ani v zakladu stejny vychozi bod ve vnimani sveta semnou nebo s Truce IMHO. Semnou zcela urcite ne.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    OVERDRIVE: a co když lidi dělají ty věci, protože jim to dělá dobře ? ;) vadí ti to? ;o)...
    Proč přesně máš problém s tím,když někdo dělá jiný volby než ty? Ty víš,co tobě vyhovuje,stojíš si za tím,jdeš svou cestou,pak přece není důvod odmítat lidi, kteří si volí nějakou jinou cestu, která vyhovuje zase jim....
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: meditace dělá to,že čistí úplně ty samé kanály,aby člověk mohl časem zažívat Jednotu přirozeně a pořád. postupně ji v životě bude zažívat víc než předtím, v jednotlivých okamžicích, v nových možnostech a tak....a cílem je být v ní pořád. být tím, co opravdu jsi.

    ......což může být třeba neuvěřitelně divoká a nespoutaná tvořivá bytost ;-DDD která dělá přesně to, co chce, a dává všechnu svou energii do toho, a vytváří obrovskej vír nádhernýho dění, kterej ovlivňuje a mění spoustu lidí....

    (jen taková moje představa, na sekundu, o jedné z možností, tak třeba vidím tebe totiž ;-DDD.....může to být jinak, každopádně taková meditující osoba ale rozhodně nemusí být žádné slušňátko v bílé plachetce sedící na zadku ;.D)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TRUCE: Neříkám nikomu "neberte drogy", to teda fakt ne. Drogy jsou fajn. Dělají spoustu krásných věcí. Někdy pomůžou. Ale ty sama ve svém příspěvku jsi vyvolala dojem,že už tě nebaví některé nepraktické vlastnosti té konkrétní substance, a hledáš něco jiného.

    A rozhodně si nemyslím, že bysme měly nějak moc odlišnej výchozí bod. Spíš si myslím, že máme velice podobnej, a že věříš určitým zcela nepravdivým klišé o "těch kdo cvičí jógu" ;-DDD, o józe....a vůbe,o nechemických metodách. Jenomže, to jsou úplně ta samá klišé, jako klišé o drogách a jejich uživatelích. Nepřiměřená zobecnění,která absolutně neodpovídají realitě skutečných lidí.

    Mimochodem, vůbec nic ti nebrání být obojím najednou ;.D....pokud to je to co tobě vyhovuje, nebo experimentovat s obojím najednou (někteří lidé si myslí že to nelze, a někteří časem zjistí, že PRO NĚ to je jinak). Někdo třeba zjistí, že praxe, co dělá, mu dáva mnohem větší intenzitu, změnu a dobrodružství, než pořád stejné stavy z některých drog, zatížené masou vedlejších účinků (jiné drogy mohou dál zůstat zajímavé a přínosné...jak které a jak pro koho)....
    Tvoje představa,že jóga nevede do krajnosti,je prostě mylná. Není to pravda. Pokud krajností rozumíš překročení vlastních hranic, proměnu života a vnímání, objevení toho, co ti předtím bylo uzavřeno.

    Oproti tomu, co dělá heroin? Hodí tě na chvíli do Jednoty...alespoň tak to vnímám. To je velice hezké, a na tu chvíli se zdá otevřít hodně možností. Respektive, opravdu se otevřou, na několik hodin. Ale pak to skončí, a všechny kanály se zase zavřou, a ucpou ještě víc než předtím. Co je to pak člověku platné? Chceš obětovat obrovské zdroje na to, aby ses pokusila do konce života udržovat čím dál slabší odvar toho stavu jednoty pomocí užívání té chemikálie? Vzhledem k toleranci je to strašně obtížné, stejně z něj budeš vypadávat, kdyby se ti to mělo teoreticky podařit, budeš se muset naučit nesmírně jemný management, jak zvyšovat a snižovat, aby to furt aspoň trochu "fungovalo" - a kolik lidí na to má tolik vůle? Mnohem spíš se mysl stává zoufale posedlá snahou to "krásné" zažít ještě jednou aspoň chvíli, trochu, víc, i když to zrovna už nejde, a pokud člověk podlehne, jsou z toho ty spirály zvyšování, co vedou jen k utrpení a Jednota už nikde.......

    Navíc,pokud užíváš standardní heroin, cpeš do sebe neuvěřitelné množství fyzického a energetického svinstva, které ten pozitivní efekt do značné míry ruší.V dlouhodobém měřítku si to "odmyslet" prostě nejde. Vysává to člověka a ničí.

    Myslím,že věc je jasná, pokud si člověk položí otázku, jestli je realistické, a v souladu s jeho lidskou důstojností, pokoušet se dosahovat toho stavu pomocí heroinu.

    -----------
    Ale možná je náš přístup jinej v něčem jiném než ve výchozím stavu. Jsem upřímně přesvědčená, že výchozí důvody užívání drog jsme měly podobný, z čtení tohohle klubu, kterej mě prostě hluboce oslovuje.

    Čemu nerozumím, je takové to spojování bolesti a sebedestrukce s uměním. Na to nevěřím. Podle mě aby člověk mohl tvořit, potřebuje být živej a zdravej. Sebedestrukce energii pohlcuje, a tak pak pro tvoření není k dispozici. Přijde mi škoda, když se talentovaní lidi z psycho důvodů ničej. Jistě,někteří lidi,kterým byla asi dána obrovská zásobárna životní energie, stihli něco v životě vytvořit, přestože se strašně ničili, a než se zničili. Ale to mi nepřipadá jako důvod je napodobovat. Mohli třeba změnit svět, kdyby se dokázali neničit....
    Ale dívám se na to z pohledu člověka, kterej tolik energie nemá. Při sebedestrukci nedokážu udělat smysluplnýho nic,jen bojovat o holý přežití. A protože cítím silnou touhu v životě něco udělat, nemám jinou možnost než snažit se uzdravit a stádium sebedestrukce překonat.
    Třeba ty máš síly tolik, že můžeš žít v té "dekadentní poetice" nebo jak to nazvat, ubližovat si a dělat při tom, co chceš. Netuším, tohle nikdo pro jiného člověka nemůže posoudit. Třebo je to tak správně.
    Můj názor je, že ničit se nefunguje, je to zbytečné a neslouží to ničemu,ze všeho nejmíň kreativitě. Je to projev zraněný duše, ale ta si nemusí volit pořád v tom pokračovat, může si zvolit něco jiného.

    (tohle se Overdrivovi nebude líbit ;-DD,pohoda,respekt,sranda, jak v tomto auditku je to extrémní názor ;-DDD)

    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TRUCE: ok nekdy si to doctu nize, reagovala jsem vicemene jen na travicku (urza dal repost do ayp klubu ze tady kritizuje ayp .-) tak jsem si kus precetla)

    ad co je to meditace - dobre, ty. zkusila bych, ale jeste mi napis co je pro tebe cil fetovani
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    URZA: Máš zjevně neúplné znalosti o AYP. U AYP se začíná pouhou meditací,ale pak následují další stupně, kde se přistupuje k čím dál většímu rozsahu fyzické praxe jógy a další práce s tělem. Je to zcela kompletní systém.
    Samozřejmě, že jen sedět je jednostranné,ale u tohoto systému byla zvolena meditace jako první krok,zřejmě na základě předpokladu, že člověk, který už získal trochu vnitřního ticha, bude mnohem snadněji a ochotněji a hlavně důkladněji a vědoměji začínat s praxí fyzické jógy a s rozvíjením těla obecně.

    Samozřejmě jde to dělat i naopak, nebo třeba tak, jak jsem na to šla já, začít s ayp od začátku a u toho se rovnou intenzivně věnovat nějakému druhu práce s tělem (třeba ashtanze:),a časem, jak přibývají fyzické prvky ayp, to spojovat a harmonizovat.
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    YMLADRIS: ale naopak, zacla.
    rozhodne si ani nemyslim ze by byl muj potencial v 36. kdybych nemela vlastni, davno bych prisla o osobnost .=]]

    nenavazim se tu do jogy a meditace, bych nerada aby nekdo nabyl tento dojem. akorat tvrdim, ze nejde srovnavat cile fetovani a meditace.
    jasne, Urza totiz nabizel AYP jako alternativu. s cimz nemuzu souhlasit.

    Umis obecne popsat co je to meditace?
    Znam jake jsou techniky, kdyz se nekomu nelibi takova, muze zkusit dynamickou, zkousela jsem to s ni vlastne vzdy, kdyz jsem mela ciste obdobi (vcetne cisteho od alkoholu)
    vzdy se to pak nejak zvrtlo jinam, a v tom jsem smysl nenasla, delat to dohromady
    ale zajimalo by me par slov od cloveka ktery to ma propareny a umi tyhle veci oblekat do slov a definic
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    YMLADRIS: tyvole, on ji sezral dusi a ted za ni mluvi, mazets ;]
    ale ma pravdu. travicka, slunicko a zdravej zivotni styl me vzdycky sral, ale vazne, takovy ty lidi co si na to hrajou, programatori co jezdej na koleckovejch bruslich a na kola aby si udrzeli zdrave telo bez pupku a tymoveho ducha. zeny co piji antioxidacni mineralky... bla... a ti co jsou tomu uplne propadli a uz to vubec neresi, neni to pro ne poza, ty vidim jako nejaky jedi z druhy strany sily nebo tak neco. nasleduj silu. a ono jako asi jo, ne ze ne. ale proste je nemam rad a nechci jim bejt ani podobnej. hehe, amanda palmer me pobavila, zrovna jsem ted v mnichove par dilu dal a zase nic nevedel ;]
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    truce: a proto jsem nikdy nezacla s jogou. (travicka slunicko atd.)

    meditace. potencial tveho umeni je v tobe. snsd nemyslis ze v 36. ne drozky jen dovoli unleash the fury, ale jsi to TY. a je tam toho jestd mnoh vic, potencial obrovsky. meditsce to proste jen dava ven s vede te za tvuj limit. jde li clk naostro, not easy, je na kazdym zds to chce projit... stoji za to umocnit truce na druhou? jsi tam jen ty. checkuj proc meditujr david lynch nebo amanda palmer
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    URZA: cvicila jsem ji asi pul roku,
    takze mam povedomi o tom zacatku,
    a predstavu o dalsich stupnich

    vyvozenou i z meho vnimani sveta, magie, gnoze a vubec.
    URZA
    URZA --- ---
    OVERDRIVE: jj ten pocit pri polykani jidla je dobry uspokojovadlo :))
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    URZA: duch diskuzi 10 let zpatky mi stejne docela chybi... hele ja mam ted jako nahradu zradlo;] mam porad starasnej hlad... sice neni dost penez,aby ho bylo dost, ale ty pocity nasyceni a kdyz mi to jde pres jazyk... no ano mam prave hroznej hlad ;]

    vcitit se do me... no potes koste. sam uz to moc nedelam, je mi to otravne ';]
    URZA
    URZA --- ---
    Hodně štěstí na vaší cestě bojovníci :) Mě životní koleje zavedly trochu na jinou trať, ale se zájmem budu sledovat tu vaši, protože mohla být klidně tak dobře moje a dokážu se do ní vcítit.

    TRUCE: Můžu se zeptat kolik jsi té jógy odcvičila a nastudovala, že tak jisté závěry a soudy píšeš? Nemyslím to útočně, jen, že mě se to totiž po 5 ti letech relativně intenzivní praxe a studia jeví trochu jinak ty věci. Například jóga vznikala právě jako jakýsi pain management ve staré Indii - život tam byl braný jako utrpení. Stejně tak jedna z nejdůležitějších věcí je prý nezastavit se v těch deseti metrech ale pokračovat dál..

    Já drogy nikomu neberu, ani jogu, ani AYP, psychoterapii ani jiné techniky - vidím to všechno jako nástroj, metodu. Prostředek, nikoliv cíl. Pokud máš nástroj, který ti sedí a funguje, tak hurá :) Jen jsem nabyl z těch příspěvků dole pocit, že zrovna procházíte fázi výběru náhrady jedné metody za nějakou novou, tak jsem chtěl troškou svých zkušeností přispět.
    A taky si s vama zadiskutovat v duchu diskuzi tak 10 let zpatky :)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    TRUCE: dluzno podotknout, ze to je presne to co jsem chtel napsat, dobre doplneni, lepsi vyjadreni. taky asi drogy neprestanu potrebovat. ale nekdy je dobry to delat tak a jindy jinak. a stejne jako meth, tak ani diacetilmorfin nema bohuzel krivku nekonecne naklonenou uzivateli. prijde ti to po nejakem case nuda, oproti tem 3 panakum poranu, co si das ne protoze te to nuti, ale protoze touzis po tom, aby se ti divne zostril zrak, bolel te zaludek a kafe s cigarem doplnoval tvou nenavist, ktera je stene uprena na vsechny co cvici yogu, jako i na ty kdo delaj cokoli jineho. treba dejchaj. vcetne sebe.
    tohle kdyz ztratis, umrelo umeni, zustala jen rozskrabana rana.
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    URZA: no, tohle znam z diskusi tak 10 let zpatky.
    neberte drogy, neni to efektivni. jenze mam vzdycky pocit, ze to rikaji lidi, kteri si mysli, ze ostatni fetujou ze stejneho duvodu, z jakeho oni meditujou.
    a ze je to teda srovnatelne. ze chteji to same.
    omyl.

    Yogove techniky jsou pro lidi, co se nestavi na spicky, kdy uz to bude tech 10 metru.
    lidi co berou drogy zivot casto povazuji za pain management
    neni klid co by je uspokojil, rikam tomu syndrom slunecnych bryli - touzis aby svitilo, ale pak si stejne nasadis tmavy skla abys to utlumil - a tim se vytvari ten pohyb protikladu.
    lidi co berou drogy neumi cekat. nechteji cekat. serou na cekani.
    nehledaji umirnenost. hledaji stabilitu ve svem zivote krajnosti.
    to vam joga neda.
    joga vas totiz zpocatku posadi pekne na travicku nebo kam, ma uplne odlisny starting point.


    myslim ze sada pocitu ktera me zajima se nezmeni v zavislosti na tom, zda budu ci nebudu brat ilegalni nebo legalni drogy. ani joga na tom nic nezmeni.
    jsem jednou jaka jsem.

    drogy a alkohol jsou zpusob jak ze svych ran udelat umeleckou skarifikaci.
    jsou kratkou vychazkou po vezenskem dvorku, zalitem sluncem.
    atd.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    URZA: vicemene uplne souhlasim. jen mozna vidis vec z uhlu, kde se clovek neceho snazi dosahnout. IMHO konkretni latka je spise jakousi reakci na to, co uz dosazeno bylo a ceho by se jeden rad zbavil. nerikam, ze to tak ma kazdy, ale co jsem studoval sebe i sve kamarady, kteri zkusenost maji, tak je to typicky relaxant... nekdy az od zivota.
    To ze ona latka je zaroven halucinogenni na veci nic nemeni, halucinogenni ucinek vydrzi jen velmi kratkou dobu v porovnani se zavislosti. no nicmene jak rikas, je dulezite mit nejakou cestu A PREDEVSIM osobnost. ona ta osobnost je nakonec splostena nejen o to, co by si jeden pral zahladit, necitit a vyhladit, ale i o vsechny spicky a vrcholy. defacto se obrousis na hladkou plochu pruniku realitou a mas klid... vecny [pokud mas penize].
    Truce cesta je neustale neco hledat, te by se treba hodil Tvuj postoj. Moje cesta je nalezat. Nevim jak to vyjadrit mene ofenzivne. Ale mam proste dojem, ze mi ke spokojenosti staci velmi male veci, pokud tedy nejsem uplne zahlazeny az vyhlazeny. Staci mi me nalady, me misleni, staci mi blizkost nekolika lidi a pak neco co muzu zkoumat. Ale nezenu se za tim, abych zkoumal, nechavam sebou protekat doatove toky a ono to tvori vic, nez kdyz za necim jdu [samozrejme nekdy se na necem nadchnu a pak na tom jedu, ale ani tak to nejsou nejak zvlast hledane a pripravovane veci. proste se me neco dotkne].
    ....
    Ale jak rikam, Tvuj smysl cesty a hledani zebriku, ktery by vedl az do nebe mi veskutecnosti vyhovuje, ja si jen tehle sve cesty nevsimam o nic vic nez toho, ze mam na polici caj, ktery si muzu uvarit a vim, ze me potesi jak chutna.
    ...
    Jinak mam podezreni, ze jsem nikdy nebyl uplne unikovy typ: nerad piju do opilosti, nerad upadam do komatu...
    neco muselo [a je mi jasne co] straslive bolet. v dobe, kdy se clovek smiri s tim, ze zivot neni jeho plan a znova najde svou cestu, je pak unikani zbytecne. rekl bych, ze to popisuje, to co vnimam ted. ackoliv nemuzu rict, ze se mi nekdy nestane to, ze bych zas nechtel pryc, rozhodne vim, ze to neni moje primarni natura. jsem radej ted a tady
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam