• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    cool auto pro zbohatliky, co se nechteji citit provinile za svuj zivotni styl. zavolat se da mobilem pomoci aplikace, ktera pripomina tinder pro spolujizdu a na strese jsou samozrejme solarni panely. na nektreych obrazcich je uvnitr dokonce mala zahradka. nevim proc ale urcite to zvysuje celkovou zelenost.
    ano, i konzumni scifi muze byt sexy. vytrit si prdel udrzitelnym rozvojem a dalsimi buzzwordy do kterych uhledne zabalime zpusob jak zbohatlikum prodat budoucnost. hlavne ze tam zopakuji konzumentovi ze je "unique and special". me to pripada jako technopokrytectvi, ale treba je to jen evolucni mezikrok k necemu uzitecnemu.
    Rinspeed Oasis Concept for CES 2017
    https://www.youtube.com/watch?v=N1BlrTjalwQ
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    novinka: na den přesně k mým narozeninám bylo veřejnosti představeno pilotované solární stratosférické letadlo (pro stratosférickou turistiku). více v mém klubu:
    [ XCHAOS @ Solární letadla a vzducholodi (pilotovaná/bezpilotní+stratosférické/elektrické létání+rychlostní rekordy solárních aut) ]
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    Inside Nikola one, walk around.
    https://www.youtube.com/watch?v=t9AmbJBGBBo
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    http://www.ebikemaps.com/en/

    vyborna mapa pre ludi, co jazdia na elektrokole
    skvela komunita, vymena skusenosti... atd.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: uvidi se kolik lithia tam skutecne je. Pokud bude musk vyrabet "jen" baterie tak by je mohl prodavat wv a skodovce,kteri se venuji vyvoji elektro aut. Uvidime kam se jim podari srazit cenu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: v tom případě škoda, že všechny zprávy mluví o továrně na baterie (+ asi zpracování krušnohorského lithia, o kterém slyším prvně)

    Pokud Babiš uchvátí moc, mohl by následně do lithiovým dolů v Krušných horách poslat politické vězně, kteří budou urážet Prezidenta a jeho mluvčího (v tomhle jsme vážně dobří - uran vytěžíme Stalinovi, lithium zase Elonu Muskovi... :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: no spise mu jde o auta,na coz sme experti,vyrabime nejvic aut na pocet obyvatel.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Wow... "V Krušných horách v okolí Cínovce podle odhadů leží na 330.000 tun lithia, což má potvrdit, nebo vyvrátit aktuálně probíhající geologický výzkum"
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tak že by konečně levné baterky do elektrokol? :-)
    Tesla postaví v Evropě Gigafactory. Mohla by stát v České republice! | auto.cz
    http://www.auto.cz/tesla-postavi-evrope-gigafactory-mohla-stat-ceske-republice-100432
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    How to convert a VW Bug to electric the EV4U way.wmv
    https://www.youtube.com/watch?v=xmafnRH-vHc
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    ...v utorok sme boli pozriet na vystave Elektronika 2016 v mnichove ...na starej octavii som to tam dal so spotrebou 4.5l nafty na 100km :oD a to som to v nemecku hnal po dialnici 190km/h ...na vystave predvadely nove linky na vyrobu akumulatorov... ktore dokazu chrlit akumlatory mnohonasobne rychlejsie a levnejsie.... rychlodobijeci stanice, ktore su schopnie elektromobil nabit na plnu kapacitu do 10min.... ked som sa tam bavil s vyrobcami, tak trend je takovy, aby cena a dojazd elektromobilu boli na stejnej urovni ako u spalovacieho vozu .....potom to uz zacne byt zajimave ;oD
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    100km na benzín je 150kč s lepším ( = úspornějším) autem, žádné hody :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CUKI: to byla od začátku moje vize... posouvat se aspoň o 100 km za den - a místo utrácení za benzín na cestě ty peníze prostě projíst :) ale jediné, co mi takhle vychází, je pořád co nejlehší a nejlehokolovatější kolo. (a to přitom potřebuješ plochu panelů, skoro jako bys to dal na střechu obytnýho auta.. no minimálně polovinu).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYBERHIPPY: slušně ludicrous mode :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYBERHIPPY: ha, nejspíš na něj udělal dojem Sun Trip závod, který Tureckem projel vloni :-) to dobíjení během parkování mě ale fakt baví... to bych u elektromobilu chtěl prostě jen natruc :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYBERHIPPY: tak tohle je fakt zajímavý, Citroeny AX a Saxo (nástupce) byly velmi aerodynamické (a tudíž měly nízkou spotřebu).

    samozřejmě... tolik kWh jako do Tesly by do toho člověk nenacpal, ale zase by tam asi šlo dát modernější akumulátory, než se kterýma se to prodávalo. ale právě, že by to byla výzva.

    Mě teda vychází nejlepší cena za LiPol, o které vím, asi 10000 za 1 kWh. Za cenu nového auta stejné kategorie (300 000) tak člověk pořídí asi 30 kWh, které by vážily ale asi jen 180 kg (!).
    CUKI
    CUKI --- ---
    CYBERHIPPY: Ten dojezd se mi zdá nereálný. Odhaduji tak 120Km max. Jinak do takový feldy (poslednim kvalitnim českym autu) bych šel...

    I hodně moderní a lehký elektromobily maj na jeden km min 135Wh a to budou s LiFePo4 o poznání lehčí než přestavba... A motor přímo na míru.
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    CUKI: ...ta felicia ma 30ks NiCd 6V/100Ah s vodnim chlazenim (na dojazd 200km) ...kupene na inzerat 1100Kc/ks

    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    CUKI: Na nyxu je ID:BOZA - ma zkusenosti s elektrickymi samohyby :) (delal nejaky trakturek atd.) - onehda mi rikal ze nakup baterii musim pocitat tusim 120 kkc, pokud je clovek koupi z Ciny - pod to se nedostane
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam