• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: na motorku a auto musis mit ridicak. Na kolo ne a elektro kolo vyjde pomerne lacineji a tech par km co clovek nachodil najednou najezdi za par kc... Ano tloustnou ;-) normalni
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    to je zase článek... zatímco auta a motorky jsou ok, wtf? elektrokolo je alternativa k mopedu, ne ke sportování na kole...
    Češi tloustnou a místo kola si koupí radši elektrokolo – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/435725-cesi-tloustnou-a-misto-kola-si-koupi-radsi-elektrokolo.html
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: nech si vystrelit mozek z hlavy a pak sem davej nejake komenty. Kurva vzdyt i dite ze skolky z toho ma vetsi rozum nez ty. Placas paty na hovna a paty a nemas z toho rozum. Proste rekni chci neco na cem muzu nakrast miliardy a bude ;-) no ted budu zaujetej trol. Lololol
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: pripominas mi pubertacku z tanecnich. O tom co se tam deje vi min nez to co ma mezi nohama. Ale kdyz se objevi krasnej hokejista tak je vlhka az ke kotnikum a je mu potreba dat sanci.

    Lestena zula tam bez udrzby s dobrym podlozim bude 1000 let. Ten tvuj hovno vynalez ze skla kolik rok? Nez to lidi odrou atd
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: jako že když nějaká _laminovaná_ americká blbost, co je od začátku trochu nesmyslný hype, - BUAHAHAHA. Takze ted najednou rikas, ze Solar Roadways byly od zacatku "americka blbost" a "nesmyslny hype"? Pozoruhodne. V [ XCHAOS @ Solarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars, ] jsi vysvetloval, jak je potreba tomu dat sanci a jak jsou potreba experimenty a tak dale. A ted najednou "od pocatku to byl nesmyslny hype". BUAHAHAHAHA 8)))

    tak jsou automaticky blbost i evropské pokusy, které mají daleko blíž k laminovaným střešením taškám - no tak evropske pokusy zatim dokazaly za 4 mega dolaru vygenerovat elektriku pro tri domacnosti. Super. Jak rikam, jestli do toho greentardi chtel lejt vlastni penize, s chuti do toho. Ale statni pracy bych pokud mozno investoval do jinejch zelenejch technologii, ktery maji podstate vyssi vynosnost.

    Já snad udělám někde na vlastní náklady kus solárního chodníku - ano, prosim, udelej to. Vezmi _vlastni_ penize a postav za ne solarni chodnik. A pak se budeme bavit. Jen mam tak trochu pocit, ze to dopadne podobne, jako s naprostou vetsinou tvych ostatnich projektu, coz? 8)) (a pokud to nahodou zvladnes, aspon se ti dostane uzitecne lekce z fyziky na tema "kolikpak svetla ve skutecnosti projde skrz sklenenou cihlu, obzvlast takovou, po ktery chodej lidi")
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS: ...ehm, ne "laminovaným", ale k nezničitelným skleněným střešním taškám od Tesly / Solar city.. už se mi nějak motají myšlenky dohromady...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jo, jinak to předchozí mám via
    Battswap | Battery Swap System for electric cars
    http://battswap.com/
    u nás bude via rohlík.cz apod.
    eŠopák: E-shopy jednají s vládou, nákupy přivezou elektroauta a dobírka je nesmrtelná - Lupa.cz
    http://www.lupa.cz/...-e-shopy-jednaji-s-vladou-nakupy-privezou-elektroauta-a-dobirka-je-nesmrtelna/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Popravdě, Tesla jako kabriolet bude jistě cool, ale možná bych uvítal elektromobil, který kromě možnosti dobíjení má i tohle... (včetně toho, že by se při výměně platilo i tak trochu za to, že uživatel dostane při výměně vždy zkontrolovaný batterypack, ve kterém budou vyměněné články na konci životnosti...)
    BattSwap battery swap system for electric cars
    https://www.youtube.com/watch?v=G9WXExbF0GI

    no, tak uvidíme. zajímavý, že to testujou zrovna na Škodovce (Rohlík bude podle toho článku jezdit s Nissanem)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY:
    ABDULAH: jo, jako že když nějaká _laminovaná_ americká blbost, co je od začátku trochu nesmyslný hype, se ukáže skutečně jako blbost, tak jsou automaticky blbost i evropské pokusy, které mají daleko blíž k laminovaným střešením taškám...

    Já snad udělám někde na vlastní náklady kus solárního chodníku pomocí tradičních českých luxfer, cihel a betonu, a to ne proto, že jsem přesvědčený zastánce solárních cest - ale spíš přesvědčený odpůrce jejich odpůrců...

    námatkou:
    https://www.bagno.cz/luxfera-2424-8c-clearview-rovna-cira-luxfery-technology.html
    Fotovoltaický solární článek 2W 6V/0,33A | GM electronic
    https://www.gme.cz/fotovoltaicky-solarni-clanek-2w-6v-0-33a

    prostě nemůže to vyjít dráž, než třeba vyskládat v nějakém městě náměstí leštěnou žulou a musí to jít udělat snadno opravitelné a s vysokou životností ... a stejně jako žula to má jediný smysl: aby se se lidi v tom městě cítili dobře. pokud by solární chodník poháněl na to náměstí třeba něco osvětlení, tak s dá argumentovat, že smyslem tam je ta autonomie veřejného prostranství, které třeba není závislé na dodávkách elektřiny. a myslím, že ten politický rozměr je přesně to, co těm odpůrcům nejvíc vadí..
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    :-D
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    MINDA83: LOL.

    First 'Solar FREAKING Roadway' In The US Breaks...Again | The Daily Caller
    http://dailycaller.com/2017/03/29/first-solar-freakin-roadway-in-the-us-breaks-again/

    Every single promise made about the prototype seems to have fallen flat and the project appears to be a “total and epic failure,” according to an electrical engineer.

    If it had worked, the panels would have powered a single water fountain and the lights in a restroom, after more than $500,000 in installation costs provided by a grant from the state government. The U.S. Department of Transportation initially handed $750,000 in grants to fund the research into the scheme, then invested another pair of grants worth $850,000 into it. The plan, dubbed, “Solar FREAKIN’ Roadways” raised another $2.2 million dollars in crowd-funding, even though several scientists publicly debunked the idea.


    Ted samozrejme greentardi zacnou vysvetlovat, ze kdyz se do toho naleje jeste dalsich par desitek/stovek mega, tak se to samozrejme vsechno vyresi a jako kouzlem to zacne fungovat. Tak jen doufejme, ze do toho budou lejt vlastni penize, ne statni 8))
    CUKI
    CUKI --- ---
    LOJZAK: Oni nikdy nebudou úplně stejné, postupně budou rozdílnější a rozdílnější. Navíc v obytku hraje i podstatnou roli aby každá nebyla umístěna někde jinde, protože rozdílnost velmi ovlivní i teplota.
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    CUKI: jakej je problem rozdiln osti , kdyz budou obe stejne se stejnou kapacitou ?
    CUKI
    CUKI --- ---
    LOJZAK: No jestli jedna je jen pro káru, tak tam je zbytečné platit 2?5x tolik co za běžnou baterii. A jestli máš obě na to zapojit k sobě, tak bude problém v jejich rozdílnosti. Poteče mezi nimi srovnávací proud=tedy menší kapacita.

    Jinak u těch olověnejch baterií je to vždy dost o náhodě. Kdyby ti nevadila váha a prostor, tak je otázkou jestli ta trakční baterie je výhodou, protože za stejnou cenu můžeš mít dvaapůlkrát větší kapacitu. Tedy pokud by jsi ji vyždímal stejně, tak i v té obyč se dostaneš na 60% její kapacity a to by jí nemělo nijak moc uškodit. Velkým plusem ale je, že v případě nutnosti máš v rezervě ještě tech 60%.

    Otázkou je jestli ta dnešní trakční baterie vydrží to co ty dřívější průmyslové, kde stačilo dolít a byla de facto nesmrtelná?
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    P0L0US: Mam todo origo vestavby .je to prispusobeny pro dve cca 80ky. Penezne to vychazi stejne , ne?
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    LOJZAK: proc dva a ne jeden 160Ah ?
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    Poradi nekdo kvalitni gelove baterie 12V kolem 80Ah ? Chtel bych dva kusy do obytneho auta k solarnim panelum .

    zatim u me vyhrava tahle :

    Trakční (GEL) baterie Goowei OTL75-12, 75 Ah, 12V - Battery Import
    https://www.battery-import.cz/...baterie/trakcni--gelova-baterie-goowei-otl75-12--75-ah--12v--vrla-/
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    AZIMUT: jiste sezenes :-) Ale cena bude nekde hodne vysoko :-) co je na ebay je i v cechach jen cenove nekde jinde :-)
    AZIMUT
    AZIMUT --- ---
    Ahoj. Nemáte někdo tip jestli se dělají solární nabíječky (skládací pro outdoor aktivity) s krytím IP x7 , dostupné na českém trhu?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    jo, furt nejvíc věřím li-S bateriím
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam