• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    CUKI: coze? zemni se ram http://www.solarninovinky.cz/...0504/chranite-dostatecne-vasi-fotovoltaickou-elektrarnu-pred-bleskem

    kam to cpes? mas to na strese nebo u baraku pod strechou nebo kam?

    http://files.sma.de/dl/7418/Duennschicht-TI-UCZ114630.pdf

    jinak doporucuji panely uzemnit primo na par tyci a ve vydalenosti klidne 2 metry dat jimace co uzemnis zvlast :-) je to proste oddelene i v zemi se to pak chova jinak pri zasahu bleskem :-) Slozite na vysvetleni. No a to prizemneni polu mas v druhem odkazu - zajimave nikdy bych to necekal ale budis - kvalitni provedeni :-))) Co by tesla rekla na sve sklenene kondenzatory :-D

    Drazsi to bude podle vseho kvuli oddelenemu menici - ma v sobe transformator ovsem pokud bude menic dobre navrzeny tak proste jen pripojis v menici - pokud nema svorku idealne na jistic s kontaktem a kontrolkou dany pol. No a bude po prdeli :-)))

    Divim se tomu protoze vetsina menicu ma 3 poly tudiz vsechny ty filtry atd jsou uzemneny a dane napeti co tam popisuji se tam nemuze dostat - maximalne napeti vznikle na ochrannem vodici - coz musi byt mnohem mensi. Leda by byla externi cast propojena kondenzatorem kvuli kapacite trafa a tim by se vysledny problem vyresil jedine uzemnenim vstupu a to prevazne zaporneho polu - kam vede ten kondenzator.

    Ale nedelam do solarni energie - teda ano na strese malej solar akumulator dioda a MPPT z ciny za par buck a 12V rozvod po chajde na sviceni :-)))
    CUKI
    CUKI --- ---
    ABDULAH: no ja s nima nemám žádné zkušenosti takže jakákoliv regulace z poly nebo mono pojede taky?
    norma která konkrétně a co znamená větší? Chci asi deset těchto panelů, ale někde jsem našel, že právě z důvodu zemnění nemohu použít klasický MPPT, ale nikde jsem se nedočetl proč. Stejně tak že je dražší instalace, ale také nevím v čem...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    CUKI: tak zemnit se musi jakakoliv vetsi konstrukce. Je na to snad norma. Jina regulace? Co tim myslis? Mppt je universalni pokud se nepletu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Proč se amorfní fotopanely musí zemnit? Jaký to má účel a proč je na to potřeba jiná regulace?
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: nejlepsi bude dat protekajici medium a nejake zamky pro dilatace. Mas kolektor na zemi a teplou vodu. Tu muzes akumulovat do nadrzi a pak z ni uhrivat cokoliv.

    Heled co jsemnasel http://oze.tzb-info.cz/akumulace-tepla/11358-vodni-zasobniky-pro-dlouhodobou-akumulaci-tepla

    Teda ono se to uz pouziva ;-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: ze to jsi ty tak treti odkaz na google http://www.priroda.cz/clanky.php?detail=877
    Teplota půdy – MetAmater.cz
    http://www.metamater.cz/slunecni-zareni/teplota-pudy/

    Takze zase k prknu a znova ;-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: to myslis ze teplo co je metr pod chodnikem ti ho v zime rozmrazi? Nespletl jsi si to s 1km? Nejsme na islandu. Jaka je nezamrzna hloubka v cr? Rekl bych ze 60 - 90cm podle mista a zeminy. Takze myslis ze tam je tolik tepla aby to rozmrazilo vrsek? Nejsi mega troll? Hod sem vypocty - odkazy uz jsi dostal ,,;-) lol
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    Omlouvam se ale toto forum nema smysl. Kor kdyz tomu kraluje male dite. Nechcete ho zrusit? Ty kraviny se nedaji cist. Honi se to jak pes za ocasem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: hmm, dobrý tip až na to, že jediný, co jsem sem na začátku napsal je, že to chci zkusit....

    zatím mi odhad potřebného průměru tyčí (resp.podílu průměru chladících tyčí k ploše) nevychází extra příznivě, to je pravda. ale chlazení horkých panelů horkým nehybným stojatým vzduchem v létě nevychází taky extra dobře (paradoxně ze stejného důvodu jako tam vidíte vy: vzduch, který nijak necirkuluje, je sakra dobrý izolant... akorát v tom obvyklém případě je ZE VŠECH STRAN kolem panelu, nejen zehora...)

    no, co tedy přidat do chodníku trubky s nějakým chladícím médiem, hmmm. které se nechladí o horký letní vzduch, ale žebra jsou pár desítek cm pod zemí. najednou tam toho železa (či čeho) nevychází tak nereálná kvanta. a stejná cirkulace v zimě zajistí rozmrazování náledí a sněhu, náhodička...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    P0L0US: proč to množné číslo u těch urážek? jsi schopen dohledat, kdy bych ho já kdekoliv kdykoliv urazil?
    PER2
    PER2 --- ---
    ABDULAH: temelin - Elektrárna se nachází na pozemku o rozloze 143 ha (z toho 123 ha je oploceno), který patří ČEZ. Na pozemku je dost místa i pro případné dostavění elektrárny.

    ale jasny, tohle je zlo jak repka, panely patrej na zastavbu, ne doprostred lesa ;)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    PER2: kolik mista by zabrala jaderka? :-D
    PER2
    PER2 --- ---
    IS37 Thunderstruck - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=b1DwScUxW0Q
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    QNEDLEEQ: ostrik z vrchniho ohrejvani ne? To da rozum :-D
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    SHINIGAMI: to nebudou mas tam tu izolaci ne? :-d
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    Tak pokud pojede kure pomalu metr za minutu tak staci 100 metru chodnik. Se stinicim faktorem 50 procent - neco lidi a neco kurata s mechanikou to bude na jednu radu kurat stacit. Jen tam musis mit tunel aby ti to neprskalo ven ale to bude horni ohrev. Tak metr a pul sirokej. Panely by mohly vyrobit tolik ze to pojede. Na zacatek a konec das bezdaka a mas to za par korun.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    P0L0US: a co teprv grilovany podrazky, to je mnamka:)
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    ABDULAH: pockej, jeste budes cumet az pujdes po prosklnym chodniku a pod tebou budou jezdit prave se pecici rohliky, kurata a pizza z pekarny ci masny primo na pult do obchodu.

    Nechcete nekdo udelat nejake vypocty, jak dlouhy chodnik musi byt aby upekl kure ? zejmena je potreba zapocitat jiste procento skodicu, kteri budou umyslne stinit....
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    QNEDLEEQ: to je v.. ;-) jasne prave si tak pripadam :-D
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    P0L0US: pokud to bude takovy pripad tak smeknu klobouk. V tomto pripade je to jen hromada blbosti. Promin mi to
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    Panove, zkuste prosim bez osobnich urazek. Uvedomte si, ze to tu ctou i deti (a ja). Nebylo by poprve, co clovek vymysli chirurgicky nastroj a vznikne mu nova vune do koupelny. V tomto pripade tedy misto chlazeni vznika solarni trouba.


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam