• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: chlazený solární chodník je pro mě něco, jako pro Muska Hyperloop :-)

    chaosoplán chci klidně i pilotovaný....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: ano, zatím jsem žádnou nepotkal. teď je už jasné, že by to bylo spojené s trubkama a cirkulací chladícího média, zakopaného asi tak metr pod zem. a součástí by byl teploměr.

    experiment jsem navrhl. povinnost provést ho mají podle mě ti, kteří vykřiují, jak jsou solární cesty zaručený nesmysl. já nic nevykřikuju - možná jsou, možná nejsou - ale navrhl jsem experiment, který by ti, kteří jsou si tak jistí, měli provést.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: Tak kdy zacnes s tou stavbou bezpilotniho prototypu chaosplanu? Hned co dokoncis solarni chodnik abys nam ukazal ze mas pravdu?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: že já to jako obvykle vůbec provozovat nechci. - no urcite. Oh, wait. Ono se na Nyxu da vlastne snadno dohledat, coze jsi to vlastne rikal:

    [ XCHAOS @ Solarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars, ] Já snad udělám někde na vlastní náklady kus solárního chodníku pomocí tradičních českých luxfer, cihel a betonu
    [ XCHAOS @ Solarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars, ] až potkám luxferu, udělám experimentální instalaci

    Ale jiste. "provozovat" je neco uplne, uplne naprosto jinyho nez "udelat nekde na vlastni naklady" nebo "udelat experimantalni instalaci". Tohle ani nahodou neni ukazka toho, jak zase odporujes sam sobe 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANDY_WARHOL: problém je, že já to jako obvykle vůbec provozovat nechci. já pouze rozbíjím groupthink, že něco je zaručeně kravina - tím netvrdím opak, že nějaké dílčí implementace můžou být diletantské.

    ANDY_WARHOL: si prostě koupíš panel a MPPT jednotku a invertor, co na tom chceš vymýšlet :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: hele ja mam chaose docela rad, ale tyhle diskuze sem s nim uz davno prestal provozovat :)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: A tak zase za perly typu "trubky pod zemi se natirat nemusi, nad zemi ano" to stoji 8)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: no ale zase je to vase chyba ze se na to dycky nachytate :)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: A jako obvykle. XChaos vybleje par pitomosti, my mu ukazeme nekolik ruznejch konkrentich duvodu proc to jsou pitomosti (vcetne takovejch drobnosti jako porusovani termodynamickejch zakonu), XChaos svoje pitomosti mirne modifikuje, my mu ukazeme ze tema modifikacema jen pridal dalsi problemy, pak je chvili ticho a pak vitezoslavne "Ale nedokazali jste, ze VSECHNY mozne variace toho myho blabolu jnsou pitomost. Takze vlastne mam pravdu, loool a dozijete se toho, ze se to potvrdi a jsem zvedavej, jak se budete tvarit a pro jisototu jeste napisu par vtipku" Jako obvykle, zbabely vymlouvani a klickovani.

    A takovyhle lidi prosim kandidujou ve volbach 8)))
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: heled to cekas net zakopu 40w topeni pro rybickqy i s teplomerem a hodim sem grafy? Ty proste musis byt za curaka porad a jeste to pak otocis proti nam ze mame blbou hlinu co? Sup zmer a hod grfy nic to nestoji. :-p proc ho z toho fora neutnete ...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    resi se tu jenom politika, nebo tu jsou lide co rozumi zapojeni atd ? mam vymyslenej solar na karavan a rad bych to zkonzultoval
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    XCHAOS: vybral jsis spravny vzor:
    Trump za 100 dní v úřadu stihl 4,9 nepravd nebo zavádějících tvrzení denně, celkem 492 – Forum24
    http://forum24.cz/...za-100-dni-v-uradu-stihl-49-nepravd-nebo-zavadejicich-tvrzeni-denne-celkem-492/
    PER2
    PER2 --- ---
    XCHAOS: ja se du zastrelit
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: ne, neshodnem. Závisí na ceně země, jestli požaduješ multifunkčnost (tedy např. aby se po tom dalo chodit), kolik stojí stojan, kolik stojí plot kolem solárů nad zemí, atd. atd.

    neříkám, že to NUTNĚ musí někdy v dohledné době vyjít ve prospěch solárních cest, ale jsem pro presumpci neviny a odmítám jejich zatracení do pekel na věčné časy a nikdy jinak. (když do přiměřeně mělce/hluboko uloženého pekla zavedeš trubky s chladicím médiem, můžeš s tím v létě i chladit, což se u solárů počítá a má to vliv na účinnost možná i 50%, což se obecně málo ví)
    PER2
    PER2 --- ---
    shodnem se teda vsichni na tom, ze davat solary pod zem je blbost a nemuze to vyjit levnejc nez davat je normalne na stojany, nemluve o snadnejsi udrzbe a provozu? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Odpovím vám slovy Donalda Trumpa... konečně jednou mluví i za mě (teda nahraďte si slovo "press" slovem "nyx")
    Donald J. Trump on Twitter: "Despite the constant negative press covfefe"
    https://twitter.com/realDonaldTrump/status/869766994899468288
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: zase bez odpovedi ... se divim ... Heled vis co zkus? Vem topeni pro rzbicky - dej k tomu teplomer - idealne digitalni. Zapokej to pul metru pod zem a zmer ... to same metr pod zemi ...

    par vypoctu :-) http://vytapeni.tzb-info.cz/...sady-navrhu-plosneho-zemniho-kolektoru-pro-tepelne-cerpadlo-zeme-voda
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: dej si minusu klidne miliardu ale dokud nepochopis ze bys musel bejt alespon 200 metru pod zemi je to marne. Takze tam hod vypocet. Najdi si kapacitu a tepelny odpor a zjistis ze ti to v lete pobezi hodinu max dve nez se zemina ohreje a prestanes chladit. A vv zime to nerozmrazi nic ;-) hovno. Zase hovno chaozku - znovu a lepe.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Hele, ja to je s tema trublama, co se nad zemi musej natirat a pod zemi ne? A fo se ty namrazy tyce... nejdriv si rkal ze to, pak ze nevis a ted zase ze jo.. jakpak to je? Uz sis to teda spocital? Nebo zase jen tak placas?

    solární cestu je nutné srovnávat s jinými artefakty, než se kterými je srovnávána. - jo, jasne, protoze tydlecty ekononomicky meritka jsou uplne k nicemu. Spravnej greentard se ridi heslem "Je to solarni? Pak je to automaticky dobro" 8)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam