• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    PER2
    PER2 --- ---
    shodnem se teda vsichni na tom, ze davat solary pod zem je blbost a nemuze to vyjit levnejc nez davat je normalne na stojany, nemluve o snadnejsi udrzbe a provozu? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Odpovím vám slovy Donalda Trumpa... konečně jednou mluví i za mě (teda nahraďte si slovo "press" slovem "nyx")
    Donald J. Trump on Twitter: "Despite the constant negative press covfefe"
    https://twitter.com/realDonaldTrump/status/869766994899468288
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: zase bez odpovedi ... se divim ... Heled vis co zkus? Vem topeni pro rzbicky - dej k tomu teplomer - idealne digitalni. Zapokej to pul metru pod zem a zmer ... to same metr pod zemi ...

par vypoctu :-) http://vytapeni.tzb-info.cz/...sady-navrhu-plosneho-zemniho-kolektoru-pro-tepelne-cerpadlo-zeme-voda
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: dej si minusu klidne miliardu ale dokud nepochopis ze bys musel bejt alespon 200 metru pod zemi je to marne. Takze tam hod vypocet. Najdi si kapacitu a tepelny odpor a zjistis ze ti to v lete pobezi hodinu max dve nez se zemina ohreje a prestanes chladit. A vv zime to nerozmrazi nic ;-) hovno. Zase hovno chaozku - znovu a lepe.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Hele, ja to je s tema trublama, co se nad zemi musej natirat a pod zemi ne? A fo se ty namrazy tyce... nejdriv si rkal ze to, pak ze nevis a ted zase ze jo.. jakpak to je? Uz sis to teda spocital? Nebo zase jen tak placas?

solární cestu je nutné srovnávat s jinými artefakty, než se kterými je srovnávána. - jo, jasne, protoze tydlecty ekononomicky meritka jsou uplne k nicemu. Spravnej greentard se ridi heslem "Je to solarni? Pak je to automaticky dobro" 8)))
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: chci znat cisla ... ne hovna ... od toho mam zpravy na nove ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: 5m je víc, než jsem počítal ve sých odhadech, ale budiž. tak např. tam nebude mrznout (pokud nejsi za hranicí perfamfrostu, samozřejmě - tedy bavíme se o mírném pásmu)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: kolik bude teplota v zime cca 5 metru hluboko? A kolik energie tam odsud dostanes?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: potřebuješ se dostat do nějaký hloubky, a nějaký druh žebrování by tam musel být. z materiálu, co dobře vede teplo. ale nemusel by mít nosnost jako nadzemní konstrukce, byl by zasypán náspem. v zimě by to stejným způsobem mohlo likvidovat námrazu...

neříkám, že je to snadné, ale vadí mi ta jistota, že všechny myslitelné variace na takovou konstrukci budou vždy nutně nějak drahé a nepraktické... sakra, celá naše civilizace je drahá a nepraktická. solární cestu je nutné srovnávat s jinými artefakty, než se kterými je srovnávána.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    Proc ho resite? Poslal jsem mu odkaz co jasne dokazuje ze to jsou kraviny at uz vzhledem k izolaci hliny, tepelne kapacity hliny, a nasledne do patricne hloubky i teploty hliny :-D

Takze tady kravinou prasite forum mesice a pritom staci jen na zacatku se zeptat google na 5 veci a propocitat trojclenkou na kalkulacce ve windows :-D A hned se vi jestli je to kravina nebo ne ...

Co radsi poradit tem co tady resi neco doma na solar? :-)))
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PER2: to nema smysl,on to stejne nechape a mele si to svoje porad dokola
    PER2
    PER2 --- ---
    XCHAOS: predpokladam, ze abys pod zemi chladil nejakou plochu(1,5m siroky nebo kolik maj stezky), nejspis tam nebude jen jedna trubka, ale nejakej system hlavniho vedeni + vedlejsi chladici system napojenej na hlavni vedeni, plus se pak naskyta otazka po kolika metrech se treba v lete tahle chladici kapalina zacne "varit" a bude nutno ji znovu ochlazovat co x metru, + potrebujes nejaky cerpadla, co tuhle kapalinu zenou + spotreba dalsi energie + maintenance.... at si to predstavuju jak si to predstavuju, nedokazu si predstavit, ze by to bylo levnejsi nez panely namontovany na nosnikach(+urcite bych ocenil "zastresenou" stezku kam neprsi a nesnezi), ktery se vsude bezne pouzivaj a neni s nima problem, navic nehrozi, ze kdyz mi nekde pres stezku prejede nakladak, kterej zrovna ptrebuje nekam projet a trubky pod zemi to nedaj, nezacne mi pod zemi chcat nejaka chladici kapalina .. nemluve o ucinnosti solarniho panelu pod zemi, pod nejakym pogumovanym poskrabanym a zaspinenym sklem
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Myslis to, jak si propagoval panely polozeny mezi kolejnicema? Jenomze o tom se v clanku nikde nic nepise. Ciste o pripojeni normalnich solarnich elektraren v blizkosti trati primo na zeleznici, bez mezikroku pres rozvodnou sit. To jsi hlasal? Link prosim 8)))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: trubky v zemi se natírat nemusej. musíš je max. udělat z něčeho, co nerezene

versus

XCHAOS: trubky, který musej udržet panely i ve vichřici, apod. A musej se taky natírat,

Takze trubky v zemi se natirat nemusi, staci je udelat z nerezu. Zatimco trubky nad zemi se natirat musi. Protoze... hmmm... protoze XChaos 8))

Ja proste miluju tu tvoji tupou bezprostrednost, s jakou si ze zadku tahas "argumenty" pro ten jeden detail, kterej zrovna hajis, aniz by sis uvedomil, ze si seres do vlastniho hnizda a odporujes tmu, cos psal jen par zprav dozadu 8)))

Proste nadhera 8)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Solar-powered trains are closer to reality than we might think | Guardian Sustainable Business | The Guardian
    https://www.theguardian.com/.../2017/feb/15/solar-powered-trains-uk-india-renewables-tracks-electric
    pamětníci si možná pamatují, že jsem o tom psal na NYXu před asi 8-9 lety a byl za magora, hmm. (takže trochu jinak: nikdy jsem si nemyslel, že jsem "geniální" a "vynálezce" ale vždy jen zdůrazňoval, že sleduju trendy ve světě a že my jsme jako obvykle 100 let za opicema... stejně, jako jsme kdysi pořád ještě stavěli Stalinův pomník, když v Rusku je už bourali...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: trubky v zemi se natírat nemusej. musíš je max. udělat z něčeho, co nerezene a cirkulovat musí něco, co nezmrzne (tady by riziko byl únik).

hele, ono je to jinak: podstatné je, že lidi, co jsou si tak jistý, že solární cesty, chodníky, apod. jsou nesmysl, o nich nikdy doopravdy nepřemýšleli nějak do hloubky: prostě si představili nějaké první uspořádání, které je napadlo (nebo které někdo kdo moc nepřemýšlel už prosazoval) a nějak si zdůvodnili, že to konkrétní uspořádání je nesmysl a že jiné by nikdo nevymyslel.

(BTW, já dřív vymýšlel spíš solární panely položené na pražcích železnice, což je poměrně hodně bezkonfliktní řešení. a nemá to daleko od nápadů, jak bude solárními panely pokrytý např. hyperloop, apod.)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: zkus radši sebe-analyzovat vlastní trolling, když jsi takový mudrc.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Sun Trip 2018 : Lyon - Canton (Guangzhou)
    https://www.youtube.com/watch?v=EHrrLx0Omrw
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    PER2: Mysli to vazne. Rika se tomu kognitivni disonance, v hlave se mu soucasne tlucou dve protichudne myslenky: "jsem genialni solarni vynalezce" a "uh oh, tahle vec, kterou jsem tady propagoval, je vlastne pitomost". Takze napise jakejkoliv blabol, jen aby to sam pred sebou zamaskoval. V debate o solarnich letadlech to predavadi uz asi sest let 8))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam