• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: tak vzhledem k tomu, že na přední části rámu bude uchycená solární stříška a to odpružení se nedělá zdaleka jen kvůli komfortu jezdce, ale i kvůli prodloužení životnosti solárních panelů... tak počítám, že asi ne.

    Celkově ten rám je dost odlehčený a pokud ty vibrace a nárazy bude něco pohlcovat, tak by to mělo zlepšit jeho šance na přežití.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HARVIE: mě to přijde velmi "believable", a tu solární stříšku s kola samozřejmě budu pak moc přemontovat např. na kanoe a dát s ní nějakou českou řeku proti proudu :-))
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Vsichni ste suchozemsky krysy!

    Unbelievable Solar Boat! --The Shark Slicer--
    https://www.youtube.com/watch?v=V7flR0O-coU



    XCHAOS: co se tyka tebou svarenejch konstrukci zalitejch v betonu, tak se tenkrat dost olamaly kdyz se na ne lil ten beton. nicmene asi to nak souvisi s tim, ze si se na to pri svareni vubec nekoukal :-D
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    XCHAOS: cool :-) není to přední odpružení zbytečné?
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: a neni to tezky a drahy? Nerezova kulatina co toje 10 12? No je to tvuj navrh no ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Takže: tenhle rám by měl fungovat jako společná platforma pro ultra-long tail nákladní kolo (s nízko umístěným nákladem a tedy nižším těžištěm) a pro elektrické lowracer lehokolo (a to zejména v solární verzi, se stříškou):



    Zbýva dokončit příhradovou konstrukci (přibudou takové ty Warrenovy/Fullerovy trojúhelníky, co znáte ze starých mostů a z jeřábů...).

    Rám jsem pochopitelně nesvařil, moje schopnosti sváření jsou vhodné leda tak na něco, co vzápětí utopíte v železobetonu, aby to už nikdy nikdo neviděl (a fakt ne v předpjatém :-) - ale design je (C) Arachne Aerospace (společně s Cargboikes.cz)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    LINKOS: je to tak šílenej nápad, že rozumnýho člověka by to nenapadlo :)
    Solar-powered car uses moss as dashboard air filter | Springwise
    https://www.springwise.com/solar-powered-car-uses-moss-dashboard-air-filter/
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JAZZZ: jsem to pochopil tak,ze tam je filt vyrobenej z mechu,ne ze tam roste na palubce mech...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    XCHAOS: jo o tehle picovine jsem uz pred casem slysel. fakt jsem zvedav jak dlouho ten mech na palubni desce prezije. tipuju ze jedno parkovani na slunci. ale je to cool.

    ABDULAH: na papire to vypada hezky. jsem zvedavy jaka bude realna cena az se jim za par let podari postavit alespon prototyp.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: LOL az se ti do nej pusti plisen tak zahodis palubku? No jo ja vim papirovej filtr za par buck a i kdyby tak zvukova izolace z konopi by tam klidne mohla bejt ;-) Nebo je jako zivej? Tak to bacha az zacne poustet vytrusy to bude pro alergiky super kara ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: Další specialitou je mech integrovaný do palubní desky, kde slouží coby vzduchový filtr a hluková izolace.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: na druhou stranu... já nejezdím každý den :-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: at mi ho za barakem klidne postavi a nebo klidne pod barakem nevim proc ale cim vic to studuju tim mensi z toho mam strach. Stejne casem umres tak je to jedno. Sance ze umru na ozareni je mensi nez ze me prejede auto.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    i kdyz jsou to zmanipulovani troubove, tak maji svuj rozum aby si nasli informace. na prikladu xaose ale vidime, jak dojmy jsou dulezitejsi nez pojmy. a vycitame mu mo opravnene. masa takovych podobnych lidi jako chaos pak pomaha zmenam, ktere by u informovanych lidi jen tezko prosly ale to z nich nedela nevinne prihlizejici, jsou vinni tim, ze jsou natolik lini aby si tu problematiku nejdriv skutecne zevrubne nastudovali a pak vyzadovali aby se delo to co je skutecne racionalni.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JAZZZ: jaderny odpad by se vyresil novymi typy reaktoru, ktere by ho uspesne likvidovaly...

    a co se tyce druhe casti, s tim nemohu souhlasit, mozna nevis, ze jsem mimo jine studoval medialni studia a o tom jak se pracuje s verejnym minenim a jak se vyuziva k prosazovani ruznych cilu bych tady mohl psat kvanta inforamci, kdyby se ti, kteri funguji jak stafaz proti tomu postavili a nechali se vodit jako loutky, rozhodne by situace pro ten busines co je za tim nebyla tak jednoducha. navic tu mas i jadernou lobby, takze bez toho tkalu verejnosti by ji tezko bylo mozno upozadnit...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: ja ti minireaktory nepodsouvam. to je zas reakce na to co psal Abdulah.
    uz roky se v CR resi umisteni trvaleho uloziste jaderneho odpadu a kupodivu to nikdo za barakem nechce mit. to nejsou nejaci myticti ekozmrdi, ale proste normalni lidi ne ktery nikdo zadne bububu delat nemusi. proste to tam nechtej.
    a vyhorele palivo se nerecykluje, protoze s eproste proad vic vyplati palit cerstve. opet zadni ekozmrdi, ale klasickej jadernej byznys.
    ja s tebou ve spouste technickych aspektu souhlasim, ale prijde mi, ze tu partu hipiku a mamin s transparentama obvinujes nepravem.

    za soucasnou vlnou proklamovnaych zakazu spalovacih motoru taky stoji byznys a obchodni valka. na nejaky obcansky mocni kaslou. proti lovu velryb se protestuje roky a nic se s tim nedeje, protoze zrovna tam neni prunik se zajmy byznysu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam