ABDULAH: Výstupy na straně spotřebičů to má dva. Jeden pořád sepnutej - do něj se přilívá energie z měniče. A druhej se spíná na povel a myslím, že jde z měniče, pokud je nabitá baterka.
U toho druhýho výstupu mám představu připojit ho na bojler, ať se ta energie může akumulovat aspoň do tepla ve vodě, když už se víc nevejde do baterky.
ABDULAH: Když jsou nabitý baterky a solár furt jede, tak posílím zátěž nanejvýš tak, že budu ohřívat vodu v bojleru na 70°C. A nebo naprogramuju manželku, aby honem rychle šla zapnout pračku, sušičku, myčku a uvařila mi kafe.
Voda v bojleru mi stačí 50tistupňová, ohřátá efektivněji tepelným čerpadlem. Manželka se na mě vyprdne. To ať je aspoň ten barák připojenej celej na jednu fázi a těch pár silnějších spotřebičů ať se dá přepnout jinam a tý jedný fázi tak odlehčit.
Rozvaděč budu překopávat stejně i kdybych nechtěl přepínat fáze.
Za jedno slušný ssr s příslušenstvím mi vychází do 1000kč. To vzhledem k počtu relé není málo, ale šílené to snad taky není.
ABDULAH: Ve třech fází by to samozřejmě bylo báječný, ale taky výrazně dražší. Z toho důvodu jsem si taky pořídil 1f tepelné čerpadlo pro vytápění a ohřev vody, abych ho mohl napájet z 1f měniče.