CYBERHIPPY: nemám úplně v paži střídavý proud. jinak tvoje "ne právě levně" nezahrnuje věci, jako že mi vyvedli custom vývod na připojení brzdové světla a tuní se mnou nastavení firmware, apod.
já bych to samozřejmě radši bral od tebe, ale ty neustále zdůrazňuješ, že nemáš čas, tak co mám dělat? já jsem zaměřený na nějaký cíl a nemůžu být opravdu expert úplně ve všech oborech... naopak propojuju obory, které o sobě navzájem vědí minimum, troufám si říct.
Je jednoduché se mi smát... ano, o střídavém proudu vím jen to, že se počítá s komplexními čísly, jediná součástka bez imaginární složky je odpor, atd. Ale některé hands-on zkušenosti co jsem získal, myslím použiješ i ty (např. ti můžu s klidem říct, že vychytáním chlazení z panelů zřejmě min. v létě vytřískáš víc, než sun-trackingem, apod... ale hlavně si to taky můžeš změřit sám, jako já bych si mohl sám ubastlit řídící jednotku)
Mě zajímá když už, tak integrovaná MPPT jednotka s nabíječkou Li baterek a s řídící jednotkou kola, protože systém rekuperace musí rozhodně vědět o stavu nabití baterky a současně musí odpojit soláry, pokud je požadavek na brždění větší, než se do baterky vejde, případně zapojit nějaké to topné těleso. Vývoj takové integrované jednotky přesahuje moje síly, ale bavím se o tom i s dalšími bastlíři, a vycházím i z informací, co si mi dodal ty - tzn. že stejný problém řeší i větrné elektrány, takže výsledkem by mohla být dost integrovaná jednotka, které je celkem jedno, jestli jí připojíš na solární kolo s rekuperačním bržděním, nebo na dům se soláry a větrnou elektrárničkou... měnilo by se jen nastavení firmware (asi jako když wifi APčko přepneš z režimu bridge do režimu router :-)