• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SHINIGAMI: no ja byt nekde sam, tak si rad popovidam na socialnich sitich v dobe kdy z nejakeho duvodu nemohu jet. to mi divne nepride. ale pride mi divna skvadra flustratu, co jejich jediny zajem je z chaose udelat uzlicek nervu.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: pritom popiras naprosto jasny fakt o podilu psychiky pri narocnych zavodech Jezis, tak uz i Andy zacal bezosysne lhat? Nikdo nic nepopira, ale protoze je potreba hajit xchaose za kazdou cenu, tak proc nenapsat nejakou zjevno nepravdu? Svuj k svemu 8))
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ANDY_WARHOL: a ze tu ted vykecava a neslape, za to muzem taky my? Jestli on neni rozdil v tom, ze nekteri slapou a jini sedi na prdeli a nabijej...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LINKOS: takze tu nadavate chaosovi ze mele nesmysly a pritom popiras naprosto jasny fakt o podilu psychiky pri narocnych zavodech? tomu se rika jak, kdyz sam delas neco co na jinem kritizujes ? ja ti to prozradim, je to pokrytectvi.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: tohle sice není pravda, na vině je spousta malých problémů, počínaje tím, že mâm jen 240 Wp místo očekâvaných 380 Wp. První bych sice nebyl ani s 380 Wp, ale závislost ujeté vzdálenosti na výkonu je téměř lineární... dnů přes 200 by bylo víc.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Neplati te dokonce ta duchodkyne co mu ujela? Jsem prozrazen! Leaknuta fotka uplatku, kterej zaplatila Denel Francoies Redguovy, aby psychicky zpomaloval XChaose:

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: Francoise píše, že jí je blbě a chtěla by pauzu. Jenže já jsem v motelu se sprchou a záchodem, protože je tady ve stepi jezero. A ona sice vepředu, jenže má tam na křižovatce kiosek a jinak prd.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: konecne si na to prisel... Ze ty pracujes pro konkurencni zavodniky :-) Neplati te dokonce ta duchodkyne co mu ujela? :-)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: Yup, je to moje vina. Nebejt me, uz je davno v cili 8)))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Pochopitelne, XChaosuv fanklub to zignoruje, ale tohle je velmi dobra demonstrace XChaosovy diskusni metody: - X placne pitomost
    - nekolik ruznejch lidi mu rekne, ze to je pitomost
    - X rekne, ze ostatni tomu nerozumi a on je vizionar
    - ostatni mu napisou hned nekolik ruznejch duvodu, proc je to pitomost
    - X ignoruje vsechny duvodu krome jednoho, na kterej se upne a zacne ho vyvracet, bohuzel pro nej nesmyslnejma argumentama
    - nesmyslne argumenty jsou vyvraceny
    - X opakuje svoje nesmysly a pridava nahodne generovana cisla a zaroven si stezuje, ze jsou na nej vsichni zli
    - nahodna cisla jsou vyvracena
    - X fnuka o tom, jak se proti nemu vsichni spikli a jak ho tahle konkretni vec vlastne nezajima
    - pauza a o rok pozdeji tu pitomost vytahne znova 8)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LINKOS: imho by to ani nebylo svadeni. psychika je pri kazdem zavodu velmi dulezita soucast a pokud ti ji nekdo aktivne nabourava tim, ze ti i hnusne nadava, jak sem si tu vsiml driv (a pochybuju ze by s tim redguy prestal), tak to tvuj vykon snizi i kdyz si to treba neuvedomujes. dovedes si to vubec predstavit ? v tak narocnem zavode jako je suntrip, kdy se pohybujes sam krajinou vzdalenou od civilizace (kazachstan je velmi ridce obydlen), to musi byt zahul i bez tak hnusnyho chovani nekterych diskuteru zde. osobne bych byl taky pro prisnejsi nastaveni pravidel a pro aktivni banovani tech co je porusi, protoze se to tu neda cist.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: uz ho nech,nebo se rozbreci a bude na tebe svadet svuj neuspech v zavodu...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: V tom linku neni ani slovo o solarnich ponorkach, mluvi se tam pouze o normalnich pozemnich solarnich elektrarnach. Jak je to relevantni k debate? Tedy, krome toho, ze je to tvoje obvykla snaha o klickovani a mlzeni 8))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: chce to inženýrskej důvtip. Trochu jako plachty na placetnicích. Panel je tlustej asi 3mm. Není důvod, aby složená konstrukce zabírala víc, jak cca 6 m^3... když to jde v kosmu.. - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Jezis, tolik legrace v par vetach. Slyset o "inzenyrskym duvtipu" od trumbery, kterej machroval o tom, jak jeho kolo bude jezdit 240km denne a pak ve skutecnosti dela ani ne pulku? A srovnavat situaci v kosmu s morem, kde mas vitr, vlny, agresivni morskou vodu, nutnost opakovanyho a v pripade nouze zatracene rychlyho skladani a rozkladani?

    Vyhraď tunu na rozkládací konstrukci a 400 kg na panely - a jako obvykle, cisla vyrazeny z prdele.

    na udržování stálé pozice (aby ponorku neunášely mořské proudy a vítr) - bravo. Takze sis vytahl z prdele par cisel, provedl jsi par zcela nesmyslnejch predpokladu a nakonec ti vyslo co? Ze jsi obetoval skoro deset procent palebny sily a pridal spoustu objemu jen proto, abys v dobe miru zustal stat na miste, coz je neco, na co pricetni lide pouzivaji sofistikovanej vynalez zvanej "kotva". Jeste se mi nekdo divi, ze rikam, ze jsi idiot?



    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XCHAOS: opravbdu by si se mel radeji soustredit na jizdu a vykaslat se na trolika
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://www.greentechmedia.com/...article/navy-leads-federal-government-in-clean-energy-solar-storage
    Bylo by teď možný se vrátit k tomu, že jedu na solárním kole v Kazachstánu? Že se po cca 6000 km z Prahy zatím nerozpadlo, i když na konstrukci je co zlepšovat?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: fajn, moje 240W solární panely váží 4 kg. Vyhraď tunu na rozkládací konstrukci a 400 kg na panely toho typu, co mám (jen příklad) a máš systém se špičkovým výkonem 24 kW. Prakticky každý den v létě sklidím 1-1.5 kWh, v oblasti Středomoří či Perského zálivu by to zřejmě bylo víc. Takže bys z toho získal 100-150 kWh každý den, během letní sezóny. Dost ma to, abys nemusel pouštět diesel. Např. na udržování stálé pozice (aby ponorku neunášely mořské proudy a vítr)

    Co se objemu týče.. chce to inženýrskej důvtip. Trochu jako plachty na placetnicích. Panel je tlustej asi 3mm. Není důvod, aby složená konstrukce zabírala víc, jak cca 6 m^3... když to jde v kosmu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: fajn, moje 240W solární panely váží 4 kg. Vyhraď tunu na rozkládací konstrukci a 400 kg na panely toho typu, co mám (jen příklad) a máš systém se špičkovým výkonem 24 kW. Prakticky každý den v létě sklidím 1-1.5 kWh, v oblasti Středomoří či Perského zálivu by to zřejmě bylo víc. Takže bys z toho získal 100-150 kWh každý den, během letní sezóny. Dost ma to, abys nemusel pouštět diesel. Např. na udržování stálé pozice (aby ponorku neunášely mořské proudy a vítr)

    Co se objemu týče.. chce to inženýrskej důvtip. Trochu jako plachty na placetnicích. Panel je tlustej asi 3mm. Není důvod, aby složená konstrukce zabírala víc, jak cca 6 m^2... když to jde v kosmu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: fakn, moje 240W solární panely váží 4 kg. Vyhraď tunu na rozkládací konstrukci a 400 kg na panely toho typu, co mám (jen příklad) a máš systém se špičkovým výkonem 24 kW. Prakticky každý den v létě sklidím 1-1.5 kWh, v oblasti Středomoří či Perského zálivu by to zřejmě bylo víc. Takže bys z toho získal 100-150 kWh každý den, během letní sezóny. Dost ma to, abys nemusel pouštět diesel. Např. na udržování stálé pozice (aby ponorku neunášely mořské proudy a vítr)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: naložíš prostě o torpédo míň. - a idiocie pokracuje. Mk48 torpedo vazi asi jeden a pul tuny. Jak velkou plochu bude mit skladaci solarni panel schopnej pouziti na mori o vaze jeden a pul tuny? Kolik energie bude schopnej dodat? Plus samozrejme dalsi problem (kterej opakujes znovu a znovu v ruznych kontextech), jeden a pul tuny torpeda je mnohem, mnohem mensi objem nez jeden a pul tuny skladaich solarnich panelu. Co ty na to? Nebo to budes zase ignorovat tak jako vsechny ty ostatni problemy, co jsme ti tady napsali?

    A btw: nemeckej type 212 veze jenom 13 torped. Takze tvoje "proste nalozis o torpedo min" znamena snizeni palebny kapacity o osm procent. Kvuli cemu? Mozna usetreni trocha zasobovani v dobe miru a kdovi jestli vubec? To urcite kazdej kapitan uvita... 8))

    Místo toho to tu zabrali lidi, co mě prostě nemaj rádi. - v prvni rade to zabrali lidi, kteri ti vysvetluji, jaky pitomosti hlasas. A nejvtipnejsi je divat se, jak k zaveru "Jezis, XChaos je fakt idiot" postupne dochazi i lidi, co te nejdriv obhajovali a mysleli si, ze si delas srandu 8)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam