• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Čína je blbá země na solární kola
    z jakého důvodu? Protože co se týče stacionárních panelů, tak jich má z celé Země nejvíc
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: ale ne, spíš kopce vyšlapeš, z kopce rekuperuješ. Moc solární to pak ovšem není...

    Čína je blbá země na solární kola, no. Pořadatelé mi volbou destinace trochu naštvali.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    Bifacial Solar Panels + Solar Trackers — Do They Have A Future? (#CleanTechnica Exclusive, Part 2) | CleanTechnica
    https://cleantechnica.com/...ls-solar-trackers-do-they-have-a-future-cleantechnica-exclusive-part-2/
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    tady je zase nablito a vysledek vlastne zadnej ...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: rám takových parametrů, jaké jsem potřeboval, Azub nevyrábí. - ach jo. Premejslis aspon trochu nad tim, co ti rikam? Co je podle tebe lepsi: mit ram "tvych parametru", ale spalit na nem spoustu casu a penez, takze ti nezbyde na poradnej vyvoj a testovani zbylejch komponenty, nebo udelat trochu kompromis a smirit se s tim, ze to sice neni uplne presne ono, ale na druhou stranu mas cas a penize na zbytek kola? Nebo jeste lepe, navrhnout to uz od zacatku tak, abys mohl pouzit co nejvic hotovejch veci a nestravil tri ctvrte roku sranim s ramem? To neni recnicka otazka, co z toho je podle tebe lepsi? A zkus prosim vzit do uvahy svoji aktualni situaci a treba i to, jak dojel Mickael Joguet, kterej jel na dost off-the-shelf kole.

    Prosim, povsimni si, ze tady vubec nejde o to, jestli ty "tvoje parametry" jsou spravny nebo dosazitelny. To je ciste o tom, ze tvuj pristup k projektu, kdy do nej nasazis spoustu rizikovejch prvku, s kterejma mas nulovy zkusenosti a u kterejch je velka sance na nejakej zadrhel je proste silenej.

    A jen tresnicka na dortu, nejvtipnejsi na tom je, ze "ram takovych parametru, jake jsi potreboval" jsi nakonec stejne neziskal, protoze ten tvuj ram je +-dvakrat tezsi, nez jsi planoval. Takze se to fakt vyplatilo. Plus takovy detaily, ze tvuj pristup k odpruzeni (at uz je potreba nebo neni) je imho uplne komicky spatnej 8))
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    XCHAOS: takze z kopce? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: rám takových parametrů, jaké jsem potřeboval, Azub nevyrábí.

    BTW Azub mi zasponzoroval sedačku výměnou za to, že se s nima podělím o zkušenosti se svým rámem.. :) asi se za nima na jaře vypravím na výlet, aby se svezli
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: jestli ti to udělá radost, tak poslední 3 dny jedu za cca 2.9, 0.5 a 2.9 Wh/km. S tím, že včera byla nakonec míra rekuperace přes 200% :) prostě totální mraky, jediný zdroj dobíjení bylo brždění.

    Taky si myslím, že by dobré elelektrokolo mělo jezdit po rovině tak 36 km/h za 5 Wh/km...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Hele, xchaosi, má někdo z účastníků na kole powermetr na šlapání? Pro porovnání lidskýho a solárního výkonu, to by mohlo bejt zajímavý...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    XCHAOS: 380 Wp panely budu davat 380 Wp iba v laboratornych podmienkach ne? ja tiez pocitam ze z 2,7 kWp systemu vytiahnem max tak 2,4 uprostred leta v prave poludnie alebo mas to nejako spravene natacacie? videl som tuto u sokolnic u rozvodny aj 2 take panely ale to tam maju asi iba na nejake testovanie, myslim si ze prakticky je to nepouzitelne, lebo ten natacaci system nemusi byt 100% spolahlivy a bude vyzadovat udrzbu ako cokolvek zalozene na mechanickom pohybe
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: To by bylo fakt zajimavy a uzitecny cteni, kdyby cely posledni kolo tehle sracek nezacalo v okamziku, kdy ty jsi pocitil nalehavou potrebu mi vysvetlit, jak jsem "prudici troll", "ubozak", "pijavice" a nasledne "magor" s "obsedantni poruchou". Vis, ja nevim, mozna mas pravdu nebo ne. Ale diky zpusobu, jakym mi to vysvetlujes, jsem si vcelku jistej, ze v nejhorsim pripade jsme na tom stejne. A ja aspon sem tu a tam postnu nejakou tu statistiku, graf nebo mapu s vejskovym profilem. Ty? No... snazis se 8)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Je vtipný REDGUYcku, jak se tu pořád snažíš aby chaos pochopil v čem vlastně dělá chybu a co je v jeho povaze špatně a máš tu k tomu sahodlouhy teorie a přitom si nedokážeš uvědomit co je špatně s tebou, i když se ti to tady taky několik lidí včetně mě, snažilo vysvětlit. Ses magor, už si to konečně uvědom. Jazzz má naprostou pravdu. Většina lidí tady tvoje válka s chaosem nezajímá. Když tě dám do ignore, tak ty konverzace pak postrádá smysl. Ne netoužím to číst, ale když tu toho půlka chybí, protože se tu prostě roztahujes, tak je to nahovno. Když si tak chytrej, jak ze sebe děláš, tak mi Teda vysvětlí, proč nedokážeš tak jednoduchou věc pochopit a meleš tady debiloviny o tom, že je to zvláštní. Mě zas přijde zvláštní, že to tady tak tapetujes a přitom si hraješ na normálního. Musíš mít opravdu velké problém sám se sebou.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    JAZZZ: Kruciš. Až k těm posledním čtyřem slovům jsem ti chtěl dát plusko, ale pak sis to zkazil. Hele fakt, radši si mě dej do ignore. Jestli tě fakt nezajímám tak, jak říkáš, udělá to to dobře.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    REDGUY: ano, zareagoval jsem na tebe. muzes bouchnout lahev sampana a spokojene se tetelit.

    tohle ma byt auditko o solarni technice a ne o patlogickych jevech internetove komunikace. kazdymu je to uplne sumak co jsi rikal a co rikal chaos. me zajima jenom to zelezo a draty. jaky to ma vykon, jak to jezdi .. konstrukcni detaily. s timhle permanentnim shitstormem uz bezte do prdele.

    jestli te to potesi, tak jsi vyhral internetovou paralympiadu, svuj diplom si muzes vyzvednout na lamparne, chaos se vytahoval, tys mel desnou pravdu a ted uz tu prosimte ten svuj verbalni ejakulat dal nerozmazavej a drz uz kurva hubu.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: Tomu nejak nerozumim. Moje chovani nema pozitivni smysl, jsem grafoman co si leci komplexy... a presto ti "bohuzel chybela pulka prispveku a proto sis me vyndal z ignore"? Nevim, to mi prijde podobne zvlastni, skoro jako kdyz mi JAZZZ opakovane a slozite vysvetluje, jak ho vlastne moje prispevky vubec nezajimaji 8))

    Hele, a co ten domecek z karet? Porad trvas na tom, ze moje kritika XChaosovy strategie se tak rozpadla? 8))
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: vyndal sem tě, protože si grafoman a bohužel mi tu vždycky chybělo půlka přispěvku. To že si trol pozná každej po chvíli, na to žádnou složitou analýzu nepotřebuji. Léčís si prostě komplexy, používáš demagogie a manipulaci a ani to ze mas v něčem pravdu nedává tvému chování pozitivní smysl.
    KEJML
    KEJML --- ---
    REDGUY: Jen drobná poznámka - naprostá většina lehokolovejch rámů od Azubu je plně odpružená.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Jinak 8-10 Wh/km mi pripada docela dost, protoze nedavno kdosi dokazal jet za 79Wh/km na renault Zoe s prumernou rychlosti 44.6km/h
    Renault ZOE 40 Goes 351 Miles On Single Charge
    https://insideevs.com/renault-zoe-40-351-miles-charge/
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: No jasne. Kdyby nebyly kroupy a kdyby cinani nelhali, tak jsi vyhral diky technologicky prevaze. Haleluja, xchaos, genialni vizionar, zrazen matkou prirodou.

    No, rikal jsem, ze prijdou vymluvy. Zase jsem mel pravdu, na nejaky realisticky postmortem asi fakt nedojde 8) Jen by me zajimalo, jestli ses obtezoval precist co pisu, nebo ses proste vypnul po prvnich dvou vetach, jak je patrne tvym zvykem 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: základní fail byl, že 380W panely nedávaly 380W a nakonec je dorazilo krupobití (co přesně na nich bylo všechno špatně ještě budu měřit po návratu). Co se týče Wh/km, kolo mohlo s trochu větším solárním příkonem kompenzovat horší výkon během špatných dnů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam