ABDULAH: Tesla? SpaceX? :-) pravda, tyhle nápady jsem měl v době, kdy jsi nebyl na světě :-) a hlavně chvbně předpokládáš že "moje nápady" jsou fakt "moje". nápady existují tak nějak "v oběhu", věci o kterých mluvím pochopitelně velmi často nemám z vlastní hlavy.
např. vyřešit žalostný stav telco infrastruktury v ČR na sklonku 90. let jsem chtěl řešit pomocí sousedských sítí, z čehož se nakonec stal masový fenomén. přitom některé prvky které se do infrastruktury zapojily, nebyly fakt z mé hlavy, ale naopak sem věděl, že se o nich mluvilo dávno předtím (laserová pojítka).
to, že existují nějaké specificky "chaosovy" nápady, je spíš tvoje iluze. zajímám se o svět kolem sebe,vždy jsem sledoval spousty zdrojů. naprostá většina mých nápadů ani nejsou v žádném směru "moje" - jsou to věci, které jsem někde zaslechl, přijdou mi uvěřitelné, propaguju je... a stejně tak ten, kdo je realizuje, je pochopitelně nemá ode mě.
nějak prokázat, že nějaký nápad jsem měl dřív, než někdo jiný, je téměř nemožné a ani mi o to nejde. abychom zůstali u energetiky: asi by se našli lidi, co by doložili, že v 90. letech jsem v debatách o energetice na síti Fidonet chtěl akumulovat energii z OZE zvedáním obřích závaží. Dnes si s tím zcela vážně hrají ve Švýcarsku. Přitom paradoxně: je to jeden z nápadů, které jsem si nechal rozmluvit skoro totálně. Později v 200X éře na NYXu jsem si vyslechl, že akumulace v bateriích typu Tesla powerwall je samozřejmě nesmysl...
takže jak to myslíš: chceš třeba seznam věcí, o kterých mě někdo přesvědčil, že nejdou a někdo jiný je později realizoval? to jsou totiž moje největší prohry :-) ale dovedlo mi to všechno aspoň k hledání mezer v argumentaci těch kdo říkají, že něco nejde :-)