• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    HALEXE
    HALEXE --- ---
    XCHAOS: Ty věříš na nějaké "správné a spravedlivé" politiky ? Mě osloví jen ten politik, který se zasadí o to, aby byl omezen vliv politiků. Nikdo jiný. A ani od Pirátů takové proklamace nezní moc věrohodně. Což je stejné jako u těch ostatních vychcánků.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: jsi z piratama kam slunce nesviti ... tady jen rvou hulej travu chlastaj a skutekj hovno ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: na to existuje jednoduchý lék jménem místní sdružení Pirátské strany. (Pokud na tom, že se berou úplatky, skutečně trváš a jsi ochoten o tom mluvit před členama místního krajského sdružení, kteří by rozhodovali jak o tvém přijetí, tak o vzniku MS)
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    ABDULAH: ...chapem, to je potom tazke.... vzdy je to o ludoch... :o(
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    CYBERHIPPY: bud rad ... u nas bez uplatku mestskeho archiprda nejde nic ...
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    HALEXE: ked som byval v panelaku na barandove.... na umiestnenie panelov som sa spital spravcu objektu a ten mi na to povedal, ze ak tie panely nikoho svojim umiestnenim neohrozia, tak to nikto nebude riesit... tak som ich poriadne pridelal z vonkajsej casti balkonu pod uhlom 45 stupnov... spravca sa prisiel pozriet, ako som to pridelal a to bolo vsetko...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    HALEXE: ano jaderka udela bum :-D lithiovka pod zadkem v aute nemuze ... ani pri nehode ... zato nadrz s benzinem musi udelat bum automaticky ...
    HALEXE
    HALEXE --- ---
    JIMIQ: Pořád to říkáš dobře. Ale jde o to, že ti sviňáci politici zneužívají této lidské vlastnosti stejným způsobem, jako zneužívají lidského strachu.
    HALEXE
    HALEXE --- ---
    CYBERHIPPY: Dostal jsi dotaci na ten panelák ? Patrně jsi porušil instalací panelů na balkon stanovy SVJ. Měl jsi štěstí na tolerantní sousedy.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ale jinak někdy jsou slevy v obchodech o tom, že jde o staré zboží (ne nutně na hraně životnosti, ale morálně zastarané, se starým obalem, stará velikost nebo cokoliv) a obchod se ho potřebuje zbavit aby uvolnil místo. Tak si sníží marži až na nulu v extrémním případě.

    Ale člověk je tvor oportunistický a snaží se ze svých zdrojů vymáčknout největší prospěch... tak holt využívá slevy a dotace, když mu je někdo dá. A někteří tvoři jsou šikovnější a vychcanější a ty dotace si zabezpečí premiérským křeslem :D
    HALEXE
    HALEXE --- ---
    JIMIQ: Hloupé je, že v těch spojených nádobách jsou nějaké netěsnosti
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    ...mne teraz davaju panely (1600Wp) 300W pod mrakom... ale od snehu som ich samozrejme ocistil... (automaticke cistenie uz bude dalsi logicky krok ) postupne prikupujem dalsie panely... riadiaca jednotka a vyuzitelna plocha strechy mi este dovoluje rozsirenie na 3.2kWp solarneho vykonu... akumulatory mam 7kWh li-ion , ale xcelo by to viacej... veskeru energiu spotrebujem lokalne... kazdy W dobry a ziadnu dotaciu som na stavbu nepotreboval... mne pride uz sucastna cena panelov i akumulatorov super.... ale spuste ludom, ktory uz o solarnej energii uvazovali dotacia ulahcila rozhodovanie.... ..ked som byval v panelaku, tak som si na balkon narval 4x160Wp... (viacej sa tam nevlezlo) ....nebol to ziaden temelin,ale i to mi spravilo ohromnu radost :oD
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    můžeme do toho zamotat že ČEZ vlastně není z části DZODZův, protože je ze Slovenska, ale daně tady imho platil a platí
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HALEXE: zobecnuješ příliš. je to fakt hodně zúženej, spíš bych řekl paranoidní, pohled. to, že je něco ve slevě samo nemusí mít důvod fiktivní ceny. navrhuju se přestěhvoat někam na střední východ a pekně si o původních cenách posmlouvat, abys věděl, co je to sleva.
    nicméně u slevy musí být vždy původní cena uvedena.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    HALEXE: no vždyť tady to není jinak :D DZODZO taky platil na ty povolenky, když ne v ceně elektřiny, tak v nižším zisku ČEZu, kterej je ze 70% náš a čím má nižší zisk, tím vyšší musí být daně, nebo jsou nižší jiné benefity od státu. Prostě taky je to spojená nádoba
    HALEXE
    HALEXE --- ---
    XCHAOS: Přiznám se, že naprosto netuším, kolik horniny se musí vytěžit, abych obdržel jeden akumulátor do elektromobilu.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    HALEXE: jj PS4 v alze :-DDD XBOX na ALZE minuly rok ... hehe
    HALEXE
    HALEXE --- ---
    JIMIQ: Kupuju ve slevě, každej kupuje ve slevě, ale v marketu je to o tom, že ta sleva je vždycky fiktivní. Nejdřív tě okradli a pak ti jako dají slevu. Jde o to, že je této vlastnosti zneužíváno.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ten blbý pocit, když XCHAOS je z těch rozumnějších :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HALEXE:
    HALEXE: mno, mohl bych to zahrát do outu nějak hodně jednoduše - třeba skrz fakt, že lithium se nespotřebovává, je recyklovatelné a tady srovnávat jeho vytěžení s masivním pálením hnědého uhlí je nesmysl (srovnej jen vedle sebe množství lithia, resp. horniny ze které je získáváno, v jednom elektromobilu, i kdyby se po skončení životnosti zahodil a nerecykloval - a vedle množství ropy, která je potřeba výrobu benzínu či nafty během doby jeho životnosti... s tím, že nerzrecykluje se samozřejmě nic, jde o nevratný konzum... ok H20 možná naprší z nebe a z CO2 maximálně jednou někde vyroste strom, když se hóódně zvýší tempo zalesňování, což není až tak triviální, protože ne všude se na to hodí klima, aby se les udržel...)

    Zkrátka, vytáhnout oproti dotacím do OZE Most, Lužici .. a nebo desítky let státních (vojenských) investic do jaderných programů, to je jedině fér.

    Pokud by někdo chtěl OZE dotovat i v případě, že by byly jedinými zdroji energie, tak by to samozřejmě už smysl nedávalo. Smyslem dotací je dosáhnout stavu, kdy elektřina z OZE bude levnější, než z uhlí. Toho lze v určitý moment dosáhnout zdražením těžby uhlí (mimochodem - lithium by se ze země do oběhu určitě taky nemělo pustit pod cenou... to je ale na druhou stranu něco jiného, než když třeba výrobci konvenčních aut těžbu budou účelově blokovat....)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam