• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    Jeste k te navratnosti solaru, tady je to pekne rozepsane pro letosek pro male a vetsi podniky, nejkratsi doba 4.27 roku, ovsem s tim ze 60% ceny zamazne dotace, teda, zaplatime z nasich kapes.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: ja ti jen vysvetluju, ze tenhle trend "ja mam vejsku a rukama nic delat nemusim" je velmi skodlivy a jedna z tech veci, co takzvane "rozdeluji nasi spolecnost". Podobne jako dalsi pristupy typu "je me tricet a nikdy sem nebyl nemocnej, proc bych mel na ty lemry platit" atd. A pokud uz to ma nekdo ridit, tak je velmi vhodny, aby mel zkusenosti nejen od ty svy zidle a klavesnice.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SHINIGAMI: muzu te ujistit ze v nasi firme jsem ja ten "delnik", i kdyz rukama delam jen na klavesnici. A s rozhodnutima vlady/parlamentu malokdy souhlasim. A ja o nicem (ani jadru ani solarech) nerozhoduju.
    Jenom tady vysvetluju trendy a moznosti jake mame, pripadne hazim nejake (vice ci mene) kvalifikovane predikce (pokud se k tomu daji nekde sehnat informace). Takze fakt nevim s cim je problem. Tohle same prece muzete delat taky - najdi clanek kde pisou ze ev jsou narocnejsi na udrzbu nez spalovak. Najdi clanek kde se pise ze jadro roste/poroste. Najdi clanek ktery rozporuje energetickou navratnost FV. Pak se o tom muzeme bavit
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ABDULAH: technicka, panel tu energii mj. vyzari, problem je ze jako dlouhovlnne IR, ktere uz se nevrati skrz atmosfetu pryc.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: vis chlapce, problem je v tom, ze o tech "dole" obvykle rozhodujou presne takovyhle. Sama teorie, kontakt s realitou nula. Vsak kdyz nemaj na chleba, at zerou kolace, ze jo... Za staryho dobryho Bati, kdyz byl nekdo sef, tak o vsem neco musel vedet a na vsechno si sahnul rukama, ono to melo neco do sebe.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Are electric cars really green? An investigation of Bjorn Lomborg's claims.
    http://www.youtube.com/watch?v=hwMPFDqyfrA
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    a netvrdím že mám patent na rozum, ale když oponent místo argumentu napíše "lol" nebo že lidi s vysokou školou jsou "hovna s papírem" tak nevím co si o tom mám myslet
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    já bych byl moc rád kdyby se tady těch diskuzí zúčastňovalo víc lidí, protože já autům nerozumím
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JIMIQ: spalovák bude mít víc zatíženou přední nápravu, navíc je její uspořádání omezeno motorem. Čili na EV můžou být levnější ND a snazší servis (neplatí u frantíků, tam nebude snazší servis nikdy, oni auta tak nedělají).
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ale nechápu proč by to EV nemělo, když jsme se domluvili, že stejné části jsou stejné :-)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    já, pokud vím, renaulty nevyrábím, tak to fakt nemůžu vědět ;-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JIMIQ: lol ps: bude i dvoji pozink atd jako ma muj pradedecek?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ABDULAH: spalovák na stejné silnici a EV na stejné silnici. Od stejného výrobce (renault vs renault), ježděné stejným člověkem, stejný věk vozu - EV tě na údržbu vyjde levněji
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JIMIQ: nic jsi nikdy nerekl ... jjj nic prace je hodne ... malo jsem se ucil z knizek ... tak ted musim makat rukama ... peogeot 206 ceka ... a jeden plynovy kotel ...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ZDE: JIMIQ
    A jestli mimo baterii a pohonne jednotky jsou ev stejne (nikdy jsem nic jineho netvrdil) a pohonnou jednotku maji lepsi (maji, protoze elektromotor je vic ucinny, jednodussi, lehci a levnejsi), tak se na nich kazi min veci (X + Y < X + Z, kde Y < Z)

    18.12. A myslím že jsem něco podobného psal už dřív
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    MRAKY: ja taky a doufam ze budu mile prekvapen ... auto jako celek nikdy neberu ... znam to z okoli ... jina cesta jina udrzba tlumicu a cepu atd ... ve meste zase vic trpi motor castym startem atd ...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ABDULAH: o tom taky nikdo nic neříkal... celou dobu jsme se bavili (nebo alespoň já jsem to tak chápal) o těch částech co jsou rozdílné (logicky!)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ABDULAH: nezajimaji ma jednotlive komponenty, ale celek. no nic. jsem zvedavy na realitu :)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    MRAKY: ale udrzba podvozku na stejnych cestach bude podobna ...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam