• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    KASPAREK
    KASPAREK --- ---
    WARBABY8: jeden takovej beznej stridac jsem tu mel, na prazdno zral 80W, byl to teda 5kw, ale i tak me ta spotreba prekvapila, v mych podminkach to bylo na baterky docela vrazda. Povedlo se mi ho prodat a sousedovi po necelym roce shorel. Takze porad nevim.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    KASPAREK: "běžný" stridač má MPPT v sobě a vetsinou minimálně dva takže odpadá nutnost kupovat externí jako například u victronu.
    KASPAREK
    KASPAREK --- ---
    Sarkasmu jsem pochopil, vsechno se vyrabi v cine. Jenom by me poras zajimaly ty nepredrazeny produkty s kvalitou Victronu. Jako mppt controllery pouzivam epever, ale zase tak diametralne levnejsi mi neprijdou.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    P0L0US: Byl to sarkasmus, viz zde: WARBABY8: :-)
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    THE_MIRACLE: to že je to "také Čína " je poněkud lichý argument. Jde přeci o kontrolu kvality, design, integraci s dalšími zařízeními a take následnou podporu a vývoj což se logicky projevuje na ceně.

    Ani nesoudím, jestli je to předražené nebo ne. Trh se zdá mluví jasně neboť o produkty je z nějakého důvodu solidní zájem a firma si udržuje slušné renomé.

    Osobně nevidím na trhu srovnatelnou konkurenci. Tím nemyslím jednotlivé komponenty, ale kompletní nabídku komponent integrovatelou do jednoho vzdáleně ovladatelného systému, což považuji jednu ze silných stránek Victronu.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    KASPAREK: To není možné. Victron je přeci jen předražený šmejd. A ještě ke všemu, je to taky Čína:



    :-D
    KASPAREK
    KASPAREK --- ---
    Z vlasniho klobouku ziti skoro 15let off grid na solaru muzu potvrdit ze Victron delsi zivotnost a mensi spotrebu ma, ale asi jde dost o to, s cim se to porovnava. Videl jsem toho neprezit, u me a sousedu, za par let hodne a kolik ty cinsky krabice co se prodavaj pod ruznyma znackama zerou me hodne prekvapilo. Ale rad se necham poucit a zajimalo by me, ktery jsou ty znacky co jsou levnejsi a maji porovnatelnou kvalitu zpracovani, ochran, zivotnosti a spotreby jako Victron. A myslim to vazne. Momentalne by me zajimal invertor kolem 3kw bud 24 nebo 48V idealne i s nabijenim ze site/generatoru jako maji Victron multiplus. Nemala podminka je taky ze Victron jsem byl schopny nakonfigurovat ze nabiji z celkem jakyhokoliv generatoru ktery nepodava zrovna perfektni vykon. Ale kdyz jsem tu mel nejakou z tech multi cinsky krabic, tak ta to s tim generatorem rovnou vzdala a nastavit se tam nic nedalo.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Nissan inak umi vymenit v baterii iba vadny blok, takze sa nemusi menit cela bateria https://www.youtube.com/watch?v=6jFWWJtYZyA
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Jasny, uz jsem si to poradne nepamatoval - pri rychlejsim dobijeni je vetsi pravdepodobnost prehrati, takze tam to vadilo nejvic, no

    Nevim jak a jestli si zkontrolujes zdravi baterie :(
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Našel jsem něco, čemu říkají #rapidgate a chápu to tak, že je problém při používání rapidchargerů, takže při pomalém nabíjení někde z wallboxu by to mělo být v pohodě, ne? Dokážu v Leafu nějak uživatelsky zkontrolovat stav baterie?
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    JIMIQ: Citigo mi právě přijde horzně malý. Máš někde víc info k tomu battery managementu? 🙏🏻
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DZODZO: ale ja ten link nemam.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    MARASAN: pohodlnejsie by bolo buchnut sem uz rovno ten odemceny link, takto clovek straca motivaciu dalej patrat :)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    MADBANANA: Citigo je pro tebe moc malý? A co třeba Renault Zoe? Jinak dřívější Leafy měli špatný battery management (odvádění tepla atd), takže degradace baterky bude šílená
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Hey, stop gaychat a poraďte mi, jestli si mám koupit 24kWh 2013 Leaf nebo hledat něco jinýho 🙏🏼
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    THE_MIRACLE: Zatim si nepodložil žádná data, která by vyvracela to co tu píšu, takže chápu tvoji naštvanost. V pohodě reagovat na tebe nebudu a užij si victrona.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    WARBABY8: Aha, takže hlavně, že ty máš patent na rozum. Asi holt všichni lžou, jen pan Projektant má pravdu. Nemá cenu se bavit dál, tak už prosím na mé další dotazy na toto téma nereaguj. Díky.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    THE_MIRACLE: ČEZ více řešení skutečně má. Vzhledem k tomu, že do toho vidím tak to vím. To, že na netu je nabídka jednoho konkrétního řešení neznamená, že si nich nemůžeš objednat jiné. Dokonce v součtu neznám jinou firmu, která by měla tak široké portfolio.

    Promiň, ale plácáš tady jablka s hruškama dohomady a vytahuješ čísla vytažená z klobouku. Navíc tvrzení, že victron má menší vlastní spotřebu, delší životnost je opět jen lež. Kompletní záloha domu je s jinými řešeními také možná. Takže jen klasické povídačky stoupenců victronu, aby prodali drahý nesmysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam