• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    XCIDER: ono právě s vysokou okolní teplotou to naplno nepojede. Navíc jakýkoli ventilátor dodatečně přidělaný je brán jako porušení záručních podmínek a můžou ti odmítnout reklamaci.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CUKI: all in one jako čistě pasivní záležitost je víceméně nesmysl. To by muselo bejt opravdu řešení přímo od výrobce a ekonomicky by to nedávalo smysl. Já spíš narážel na tvé požadavky, které tu postuješ. Cost často postrádají smysl, takže to nikdo do sériové výroby zavádět nebude.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ja mam solax 3f hybrid s pasivnim chlazenim. ty zebra na zadni strany byvaji teple, ale nikdy zatim nemely vic nez cca 45-50°C, v poho se na nich da udrzet ruka. Mame teda instalaci od letosniho leta, s tim ze pretoky do site jely az od druhy poloviny srpna, takze nejvetsi mazec v cervnu, kdy je 30°C ve stinu a vyrabi se na plno, to zatim nezazilo. Uvazuju ze tam na jare namontuju zespodu nejakej pomalobeznej vetracek , abych tomu proudeni trochu pomohl....
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    NIEKT0: Spis jde o spolehlivost ve schopnoti dobre ochladit stridac. Cim teplejsi komponenty stridace, tim nizsi zivotnost. Vymenit vetracek v pripade poruchy nestoji tolik jako opravit/vymenit samotnej stridac.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    ELIJEN: Aktivne chladenie je vsetko mozne len nie spolahlivejsie, mechanicke pohyblive casti sa vzdy maju tendencie casom kazit. (plus je pekne otravne, ked to huci, a zvlast ked nehuci konstantne, ale zapina/vypina vetrak, zalezi kde to mas ulozene)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    CUKI: Proc chces pasivni chlazeni? Podle me je aktivni chlazeni spolehlivejsi. Solax X1 maji myslim pasivni chlazeni, ale musis tam dodrzet vetsi vzdalenosti od zdi a ostatnich stridacu. U aktivniho je to skoro jedno.
    CUKI
    CUKI --- ---
    WARBABY8: Tomu nerozumím. Jako že Na 3f to jde vyřešit celé pasivně a na 1f nikoli?
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CUKI: obávám se že splnit tvé požadavky asi žádný výrobce nedokáže 😉
    CUKI
    CUKI --- ---
    WARBABY8: A je nějaká rozumná varianta pro all-in one řešení s pasivnim chlazením na 1f? Všechny ty klony axpertů jedou s ventilátorem prakticky neustále. Přitom samotnou účinnost mají, hlavně díky tomu že jedou jen na 1f, lepší.
    V čem je tedy den hlavní rozdíl oproti klasickým 3F asymetrickým hybridům?
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CUKI: u přirozeně chlazených střídačku což je většina do 10kw žádné filtry nejsou právě kvůli přirozenému chlazení. Hlučné jsou střídace s nuceným chlazením.

    Už jsem pár rozvaděčů z průmyslu viděl a divil by ses jak rychle se tam usadí opravdu velké množství prachu
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DZODZO: takovej stridac vydrzi fakt dlouho, akorat je potreba ho obcas rozdelat a vyfoukat.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CUKI: ja mam celu fve s pasivnym chladenim, jak striedac, tak nabijac, tak baterky
    CUKI
    CUKI --- ---
    WARBABY8: Tak jsou tam filtry. Dřevěný prach taky jen tak zkrat nezpůsobí, ale musíš se o to víc starat. Co jsem pochopil tak většina jich je poměrně hlučná, nevím jestli se dělají nějaké s pasivním chlazením. O ty je potřeba se také starat, ale ne zas tak moc. Nejhorší je podle mě mastnota. V případě lakovny nebezpečí že se tam něco dostane.

    GASPODA: Pokud je to nevytápěné, tak baterie dát někam pod zem.Pokud je to zaizolované nemělo by to nikdy promrznout.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    DZODZO: nebavíme se o milimetrové vrstvě prachu v domácím prostředí, ale spousta lidí má garáž i jako dílnu, truhlárnu, lakovnu atd. Tam hrozí, že se ti třeba střídač nebude dostatečně chladit, případně značné znečištění může způsobit zkrat.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    WARBABY8: comu vadi na stridaci prach? ja to mam v kumbale, kde sa prasi taky ten klasicky domaci prach, mam to niekde prefukovat vzduchom alebo vysavat? je to zabednene v tej svojej skrinke, tak neviem kama by sa tam dostal prach dnu
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    GASPODA: umístění baterie a střídače by mělo být ideálně v prostoru, kde teplota trvale neklesá pod 5°C s nízkou prašností a vzdušnou vlhkostí.
    GASPODA
    GASPODA --- ---
    Řeším novostavbu RD s větší garáží. Rád bych časem na garáž FVE. Garáž bude samostatnou stavbou, lehce zateplená, nevytápěná dřevostavba. Na co je dobrý myslet v rámci projektu stavby, aby šlo mít v garáži komplet zázemí? Rozvaděč, prostor... Akumulátory se musej v zimě temperovat? Představa je, že do domu by se posílalo už jen 230V ... Nebo je to blbost a lepší mít zázemí v technické místnosti, tedy v teple? Není to velká vzdálenost ale panely budou na garáži.
    CUKI
    CUKI --- ---
    THE_MIRACLE: No když před ten displej dáš panel tak to pojede i v noci :-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Udělal jsem designový tuning FVE a hned vyrábí o 10 % víc. :-D

    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    GitHub - slipx06/sunsynk-power-flow-card: A customizable Home Assistant card to emulate the Sunsynk System flow that's displayed on the Inverter screen.
    https://github.com/slipx06/sunsynk-power-flow-card?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam