• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CUKI: tak ale to jsou jen surový články, to sis to bastlil dohromady sám?

Pořád mi tu chybí ty fotky , projektovka, atd. Ať se můžeme inspirovat.

CUKI: revize má prokázat, že instalace je schopna bezpečného provozu.

A k čemu je ti termokamera v zimě když je daleko větší pravděpodobnost že bude hnusně a panely nebudou vyrábět? Snad jde o to je chytit při provozu, teplota okolí nehraje roli.
    CUKI
    CUKI --- ---
    WARBABY8: Přímo od výrobce REPT. EVE vyjde ještě o kapánek levněji.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CUKI: 16 kWh za 40k? Tak to mi řekni typ a kde se to dá sehnat.

Tak pojď s kůží na trh a predloz vše o čem jsem psal...
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    ANDY_WARHOL: treba přechodový odpor laik od oka nepozná. Dotahovat kontakty taky nemůže. Poškození panelů, kabelaze nebo přístrojů bez termokamery nepoznáš a lajk už tuplem ne a ani to nesmí dělat. Chápu kam směřujes, ale 10 let je dlouhá doba. Kolikrát vymenis za 10 let auto počítač nebo telefon... navíc pojišťovny mají kolikrát v podmínkách častější revizi než udává norma nebo zákon.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MMORT7: Narubal jsem tu toho už dost Ale jenom břidla :-(

STETKINS: Baterie necelých 16kWh cca 40k Kč FV panely stály i s konstrukcí kolem 45k. BMS asi 4k, 6,2kW Měnič 11k Zbytek bezpečnost, odpínače, přepěťovky, kombiboxy, částečná LPS.

Pokud jich budu dělat 10 najednou, ta cena může jít razantně dolů.
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    STETKINS: Tak když si nateží sám lithium i křemík? Je to Cuki vole... Ten staví pasivní baraky pro pětičlennou rodinu pod milion.
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    MMORT7: to samozřejmě každý ví. Každý taky ví, že za ty peníze to prostě udělat nejde :-D Za 80k nekoupíš ani ty baterie...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    WARBABY8: nevím, ale podle mě by to stačilo jednou za 10 let to pořádně zkontrolovat + každý rok amatérská kontrola vizuálně dle pripraveneho checklistu, zda není někde nějaký problém s kabely či panely + povinnost vést o tom záznam s fotografiemi, které by člověk musel předložit na vyžádání nebo při pojistné události.
    CUKI
    CUKI --- ---
    WARBABY8: Já bych si hlavně představoval i větší rozsah jak jsem psal. Třeba z dvojnásobný čas. 1000Kč z hoď s daní je podle mě adekvátní sazba, ale to co se tam dělá (už jsem viděl dvě) není zdaleka ani na hodinu.
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    STETKINS: Píše 80k a to snad každý ví že je 80.000,- Kč.
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    CUKI: chápu to správně, že bys udělal FVE 6,4kWp a 16kWh baterií za 80Kč? :-D
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    ANDY_WARHOL: Já myslel že se bavis o revizních obecně. Pokud tedy řešíš jen FVE, tak jak často by sis představoval revizi?
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CUKI: no nevím nevím. 2500 požárů s nálepkou závada na elektroinstalaci a to je jen špička ledovce, kdy spousta zahoreni pripade jen poruch ktere nevedou k požáru se ani nehlásí...

Tak za 600 na hodinu? A kde máš daně a odvody?

Tak nahod projektovku, fotky, revizi atd. Ať se můžeme inspirovat ;-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    CUKI: Jí a jejich řešení bylo 5-7,5 kWh + max 8kWp ani netuším jak by se jim to tam vešlo. Třífázový krám který znemožňuje zimní provoz.
    CUKI
    CUKI --- ---
    WARBABY8: tak plyn je mnohem nebezpečnější, co si budem.
    Neplacená je proto že zajíce v pytli koupí leda debil.
    Hlavně mě ta moje elektrárna vyšla cca na 120k . Práce kdybych to nedělal poprvé tak 60k se všim všudy když počítám svojí sazbu 600Kč na hodinu.
    Mám 6,4KWp 16kWh.

Kdybych ty el sekal jak pata cvičky dostanu se v pohodě max na 80k.

No a nejlevnější nabídka byla asi 480k Kč, po dotaci 280k. Kč Bez jakékoliv možnosti návratnosti s neznámou spolehlivostí a bezpečností. Kdyby fakt dodal fungující řešení, tak to dostanou. Já chtěl dělat něco úplně jiného..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    WARBABY8: hliníkový rozvody v panelacich mají se solárním systémem v novém rodinem domě společného přesně co?
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CUKI: protože za to lidi odmítají platit. Takže pokud revizak za něco stojí a zná svoji hodnotu, tak dělá primárně pro firmy a ne pro koncáky.

ANDY_WARHOL: myslím si, že ty intervaly 3-5 let nejsou zase tak časté. Na plyn máš každej rok. Navíc realne je většina instalaci, kterou revizak od výchozí revize nenavstivil. Typicky panelákové byty v hliníku. To jsou casovany bomby.

CUKI: na mikrozdroj a ještě na neplacenou poptávku, aby jezdil projektant? To fakt nečekej kvalitu...
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Ne, vymínil jsem si projektanta on site. Někdy nakonec přišel jen technik ale s projektantem to konzultoval.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: a ptal jsi se toho kdo to měl projektovat nebo nějakého montérky nebo obchodaka?
    Ti co to montují, tak to dělají jak jim někdo nařídí a podle dokumentace to zapojí, ti tyhle znalosti mít nebudou.
    A obchodníci, to je ještě horší
    CUKI
    CUKI --- ---
    WARBABY8: Když vypadá tak jak vypadá? Se divíš? Takovejch, kteří to berou poctivě je málo.

Podobně jako projet FVE samotný. Měl jsem tu několik firem a technické otázky mi nikdo z techniků nedokázal ani zpětně zodpovědět. Řešil jsem LPS. Ono se to nějak udělá. TVL to je odpověď. Já to chci vědět dopředu. Někdo ani netušil rozdíl mezi poly a mono. Nebo vůbec neměl základní znalosti z oboru. Za tohle nechci platit.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    WARBABY8: revize jsou nutné ale je otázka, jestli jsou nutné tak často
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam