• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    CUKI
    CUKI --- ---
    CUKI: Anonyme za co ten mínus?
    CUKI
    CUKI --- ---
    ELIJEN: Takže to jde, to jsem rád, že to sám uznáš. :-)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    WARBABY8:
    WARBABY8:

Ja jsem nekde psal neco jineho?
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CERMI_FOX: ano, takže se opisem vracíme k tomu co jsem psal. že jistič je ochranný prvek, který se dimenzuje tak, aby nedošlo k poškození vedení vlivem zkratu nebo přetížení. To co je na konci vedení, se řeší maximálně z důvodu zvolené charakteristiky jističe. ;-)

CUKI: já vysvětlovat nic nebudu. Dokud někdo nenahodí spotřebič s dokumentací, která obsahuje informaci, jak se daný výrobek zapojuje, tak je celá diskuze naprosto o ničem a nehodlám se do ní zapojovat. ;-)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    CUKI: Electrolux

ALTOR
    ALTOR --- ---
    CERMI_FOX: Mala firma z Olomoucka, poslu do zpravy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    WARBABY8: Hlavně jim prosím vysvětli, že se dají ty desky použít normálně na plný výkon i na jedné fázi v domě. Že jediný limit je u nás převážně v distribučních podmínkách připojení, že deska ze Španělska je totožná jako ta od nás. A mezifázové zapojení se nepoužívá, takže je jí fakt jedno jestli ty dva okruhy připojím na stejnou fázi. Jedinej problém je dostatečná dimenze vodiče.

Mě už to fakt neba a od tebe to třeba vezmou lépe. :-D
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    WARBABY8: kontext je ale jednospotřebičový okruh, který ani nemá zásuvku (případně má, ale dedikovanou pro konkrétní spotřebič).
    Ale jestli to bereš takto, tak běžný domácí zásubky (ála ABB tango :) ) maj rating na 16A, takže káble i jistič je taky dimenzován na 16A :)

(a jestli si to pamautju správně, tak zásuvky na menší odběry maj tenčí nožky? a průmyslový zásuvky na větší proudy vypadaj taky jinak?)
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CERMI_FOX: tak pokud to chceš rozebírat takto, tak ti budu oponovat jak je to u zásuvky, která není určená pro daný spotřebič, ale můžeš do ní zapojit "cokoli"??? ;-)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    WARBABY8: a vedení se zas dimenzuje podle spotřebiče, který má krmit. Takže tranzitivně je i jistič dimenzován na spotřebič :)

ALTOR: díky. A jaká firma?
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    CERMI_FOX: Ahoj,
    Moje zkusenost - 10 kw peak solary, baterky 12 kw, stridac a baterky Solax, nabijecka na el. Auto. Cena 490k, 200k dotace. Vybehali vsechny papiry a povoleni. Mam to od srpna, takze zkusenost kratka ale dobra. Instalacni firma mne amatersky prisla spolehliva a profesionalni (mel jsem je na doporuceni od kamarada, kteremu delali instalaci na 3 baraky). Dalo se to sehnat trochu levneji / lepsi specifikace ale sel jsem radeji na spolehlivost.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    ELIJEN: jistič se dimenzuje podle vedení, které má chránit, nikoli dle spotřebiče.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    CUKI: Podle me to bude zcela pragmaticky duvod. Nechteji, aby jim lide vraceli indukce s tim, ze jim to vyhazuje pojistky. Bezne se pouziva 5x2,5 s jistenim 16A. Mozna to ma i jiny technicky duvod, ktery neznam. Kazdopadne budes varit na tretinovem az polovicnim vykonu, kdyz si to zapojis na 1f.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VITI: WTF?
    To je dvojplotýnka, tu na 3f asi nepřipojíš. Ještě by k tomu mohla být 3f nabíječka na mobil :-D
    CUKI
    CUKI --- ---
    VITI: Pokud to zapojíš tak, jak popisuji, tak by tam ten "SW" musel hlídat fázový posun, což mě nenapadá jediný důvod proč by takovou f-cí měl oplývat. Ale třeba mi to nějaký zdejší odborník vysvětlí.
    Mě ta moje mrcha při zapnutí ani nepozdraví, natož aby mi předčítala Dona Quijota v originále.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VITI: Tak ho nadhoď ať mluvíme o stejné desce.
    VITI
    VITI --- ---
    CUKI: jj presne tak, mrkni do manualu, da se tam nastavim max prikon.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VITI: Software? Jo, když se dovaří jídlo přijde ti SMS la comida está en la mesa namísto žrádlo je na stole :-D
    VITI
    VITI --- ---
    CUKI: vyrobek je stejny, jen software jinak nastaveny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam