ANDY_WARHOL: ano potkal jsem v Německu kousek před hranicema Angličana na kole, který se divil, že ho z Ukrajiny nepustili do Ruska a dál do Číny, letos :-) prý se ho ptali, jestli jede bojovat... odpověděl jim, že se jede jen projet na kole :-)
v Maroku se kupovat hulení silně nedoporučuje, může ti ho tlačit policejní provokatér. V Šavšavánu (Chefchauenu) prý rozhodně. Kromě toho, už léta nehulím, a i kdyby, tak na cestách to prostě není dobré, dokud se celosvětově neustaví kultura legalizace hulení.
zas tak krátký to nebylo, včetně cesty na start a do cíle asi 9000 km (a reálně se jelo z Hradce Králové, ne z Prahy...). Problémů byla řada, ale ten hlavní byl špatná konstrukce panelů: nalepit soláry přímo na ocelový rám byla chyba, protože vrstva lepidla, co měla zajišťovat absorbování otřesů, pod těmi jižním sluncem rozpálenými panely začala tvrdnout na kámen a křemík následně popraskal, postupně na obou kolech a všech panelech, jak jsme metodou pokus-omyl zjišťovali. Panely mám nové. Jako přichycení jsem vsadil na suché zipy, ty zůstanou měkké a neztvrdnou, ocelovou konstrukci se chystám nahradit karbonovou. Celkově kolo potřebuju odlehčit tak o 10 kg.