• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    CUKI: buď se zeptej Ampéráka, nebo ještě Havrla

Jak poznáte nebezpečné baterie z Číny ? Zdeněk Havrlík odhaluje vše!
    https://youtu.be/DCIb_8115r0
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ještě mi napadá první generace VW e-up! ale možná chceš něco co neexistuje
    CUKI
    CUKI --- ---
    JIMIQ: To je i-MiEV ne? ten jede na 330V Li-ion, navíc má ještě staré kartáče. To bych si moc nepomohl. :-(
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    CUKI: Peugeot Ion?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    MARASAN: a co je to teda za obchodnika?
    CUKI
    CUKI --- ---
    Je tu někdo kdo bastlil nějaké elektroauto? Tedy jde mi hlavně o výměnu akumulátoru za jiný. Dost BEV se válí v prodeji za pár kaček buď úplně bez baterie a nebo těsně před smrtí. Rád bych něco takového koupil na krátké popojíždění.

Určitě bych byl rád kdybych mohl použít LFP baterie, takže hledám auto které jede na nízké napětí, což není směr kterým se dnešní auta zaobírají.

Představuju si něco do čeho vrazím cca 16-32 280Ah článků takže 52-104V systém. Proudově by to trvale mělo umět dávat cca 30kW výkonu krátkodobě klidně dvounásobek což mi naprosto stačí. Pokud to pojede 90Km/h jsem spokojenej. Cca 200km dojezd je taky naprosto ok. Velikost auta ideálně pro 4 ale i pro dva bych skousl, nechci nic velkého. Hmotnost baterie i s nabíjječkou by se vlezla do 200Kg spolehlivě, což je za mě ok.

Ale co hledám? Nějakej smart je sice za hubičku, ale ten už pojede na napětí přes 200V a to je po mě naprd. Bastlit invertor DC-DC na poměrně neobvyklé napětí se mi dost nechce. Napájet motory napřímo nepůjde protože bych musel úplně vyřadit centrální jednotku se kterou bych jinak rád spolupracoval. Jen je potřeba z ní vyřadit systém kontroly baterie a nabíjení. To bych řešil po své ose.

Ty staré vraky z devadesátek na Ni-Cd budou zase pěkně rezavé a motory budou ještě obyč kartáče....
    Nemá někdo nějaký tip na něco pro můj účel použitelného?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    JIMIQ: To sice jo,ale v podminkach nikde nemaji nutnost obojiho.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    MARASAN: ale to mas od toho sameho prodejce i elektrinu, ne? Ja mam bohuzel do cervna 2026 vazanost
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    FORELLI: na webu nemaji Solax. Nevychazi nejak z Home Assistenta?

Ja nainstaloval HAOS na RPi a potrebuju to propojit se Solaxem.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    JIMIQ: mam bez bazmeku 300,- s bazmekem 250,-
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KURVADRAT: taky jsem o tomhle přemýšlel. Deye to podle mě umí..
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Take obscedantne resim, kdy zapinat spotrebice, prodavat nebo naopak nabijet baterku. Ve vysledku clovek usetri/vydela par stovek mesicne, ale ma dobry pocit :)

Doporucuju kupovat jen veci, co jdou napojit na Home Assistanta a predem si zjistit, zda je HASS umi i ovladat. Pak se vsechno da zautomatizovat.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    pro mě to je jako elektrické vláčky, nebo jiné hobby :) takže dobře strávený čas (nevím o tom, že bych byl autista, ale na spektru asi jsem :D )
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    JIMIQ: jasně, ale furt to musíš hlídat
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    A nejsou to uplne peanuts - predstav si cenu minus 15€, k tomu minus 20€ co si vezme prodejce a 6kW prebytecny vykon a jsi na 5kc/hod
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    A vlastne na nulu to davat nebudu, budu mit to sdileni, takze to omezim na treba 1kW. To se odladi, nemusi to hned fungovat dokonale :)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    CYBERWOLF: rucne myslim v appce. To je otazka 10sekund. Technicke pretoky zustanou, ale to je 5-30W
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    Umi nejaka z tech krabicek donutit menic Solax, aby trvale dodaval do site treba 300W a to i z baterek? Jde mi o pokryti klidove spotreby domacnosti (hlavne v noci), kam sdilim elektrinu.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Doporučuji solar assistant, koupil jsem si k tomu rapsberry a chodí to perfektně.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    zalezi jak velku tam ma baterku a kolko z tej vyroby vie sam spotrebovat, dyztak prikupi nejake klimosky a medzi 10-15 naplanuje marenie vykonu :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam