KEJML: Přesně jak to napsal Sprcha. Tak to je. :)
I když to vlastně není k smíchu. :/
Prostě svalí se to na někoho dole. To mi připomíná něco z vojny. Když velitel vydá špatný rozkaz, voják jej musí splnit a až poté si může jít stěžovat.
KULA: Pardon, já myslel jako špiku ve spolehlivosti. Na tom že je to moc staré přeci nezáleží, když to funguje spolehlivě. Tak se omlouvám za nedorozumění. Proto i také píšu o takové té nekonfortnosti. :) Ostatně i naši piloti bojových vrtulníků se musí učit rusky. Páč když jsem byl na palubě kamaradova stroje, tak jsem na tu haldu tlačítek koukal jako bača na tuzex.
A to o dúležitosti ruska jsem myslel ve smyslu toho co jsem viděl v dokumentu ohledně problémů s ukončením činnosti raketoplánů a že USA za něj neměli náhradu tak to mělo na hlavních bedrech rusko, kde si američani pronajímají jejich prostředky. A také se v tom dokumentu říkalo, že pokud by rusko krachlo tak můžou ISS zabalit, ti ostatní by to prý nedokázali dostatečně zásobovat.
Tím narážím na ten problém co po rozpadu rusové měli a nakonec podepsali prodlužovací nájemní smlouvu.
A ISS tuším že v 2011? hrozilo, že ji bude muset posádka opustit.
Omlouvám se za nepřesnosti, mě se už čísla a různé zkratky pletou často dohromady nebo zaměnují.