PRAASHEK: Promiň, nerozumím obracet dvě stránky zároveň.
Ale, ano plánuji vymyslet hru, ve které budeš začínat asi s nějakou základní mini lodkou zkoumat, vyrábět, kupovat prodávat různé věci.
Nechce se mi používat klasické principy.
A inspirací jsou mi tyhle hry: Millenium 2.2, Deuteros, Starbound.
Takže eventuelně prvky bych mohl vybrat z těch her, ale nejsem si jist zda se všechny dají tak nějak ve vesmíru získat a hlavně jejich význam důležitost. Třeba platina, chrom, paladium apod.
Takže hru teď odsuneme do pryč a jedná se mi o reálnou teorii.
Když budeš v nějaké budoucnosti pokročilý ztroskotaný kosmonaut a v dosahu budeš mít nějaké trosky, asteroidy a třeba nějaké plynné marčna.
Dejme tomu zaměřme se na naší sluneční soustavu. Máš lod co je schopna nějak v základu se dobelhat kamkoliv po soustave, ale není schopna přistát na planetách max v začátcích po výrobě nějaku těžební sondu co přistane na planetě něco natěží a odešle na orbitu.
Tak jaké prvky by si byl schopen pravděpodobně získat a řekněme že na lodi máš něco jako replikátor multifunkčí tavící a tlakovou pec. Že budeš schopen třeba z vodíku udělat helium, nebo extrahovat kyslík, reakcí z vodíku vytvoření nějakých energetických zásob kromě solárních panelů, které asi moc velkou ůčinnost třeba ve vzdálenosti jupitera nebudou mít takový zisk jako když budou na orbitě země.
A pri dodání nějaké skupiny prvků vyrobit pak nějakou věc.
Potřeboval bych tedy primárně získat nějaký seznam prvků které jsou primárně důležité pokud chceš něco budovat a rozvíjet, přežít, pěstovat, ale si limitován jen vesmírným prostorem bez možnosti těžit na planetách.