• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    A_2Doktorandi...
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    A_2: tak to určitě, protože v komisi budu mít dva prudiče a jeden oponent byl taky docela kritický v posudku, ale za ten oběd mi to snad daj. Hlavní je, že už mám odevzdáno :)) To bylo snad opravdu nejhorší. Při tom psaní jsem si fakt docela sahla na dno, nikomu to nepřeju, takže pište a pište a neodkládejte to na poslední chvíli :))
    A_2
    A_2 --- ---
    SAGEMA: no jo, asi se ještě zapotíš u obhajoby, ale těžko už to bude horší než ty 3 dny beze spánku. úplně mě to děsí, když vidím, jak hlemýždím tempem postupuju. ale uvidíme
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    ANDREJKA: asi tak :)))
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    ANDREJKA: institut, živočišná produkce
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    (a mne teda neprijdou v poradku ani ty chlebicky. presne, nedas chlebicky, nedostanes titul??)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    SAGEMA: ja taky ve stredu! jaka fakulta / obor?
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    KATIA: jj, už jsem zblblá, vždyť já taky přešla na externí, takže jsem těch 7 let nepřetáhla :)))
    hm, vždycky musím mít něco "extra", o tohle extra teda nestojím :))) Dobře si to u nás zařídili :)))
    KATIA
    KATIA --- ---
    chm, to je teda. u nas (FSS MU) je standard nyni 4 roky, pak lze prejit na externi studium a do sedmi let je nutne obhajit.

o placeni obcerstveni jsem slysela, ale opravdu stylem par chlebicku atp., ale u nas na katedre to nebylo - resp. musim to radsi zjistit. ale prijde mi to jako vyrazne posahane a zvat na obed teda tuplem :-D
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    CHIMERA: no, my správně teda taky, ale někdy to šlo se zavřenýma očima i o něco déle :))) To přerušení bylo jaksi delší než by mělo být ;)))
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    SAGEMA: jojo, to jsou ty změny. my jsme museli udělat doktorskou zkoušku a obhájit práci do vypršení časové lhůty. tak to máte lepší.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    CHIMERA: můj případ je ČZU, ITS. My to máme tak, že 3 roky studia a do dvou let pak obhájit, plus se dalo přerušit. Takže jsem přerušila 2x na 1 rok.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    SAGEMA: to jsou zvláštní fakulty, u nás žádné občerstvení studenti neplatí. není to nějaká filda nebo pajdák, ten tvůj případ?
    jinak co já si vzpomínám... tak moje doktorské studium mohlo trvat max. 5 let... 3 roky byla standardní doba studia a přerušit se dalo max. na 2 roky. prodloužit jinak nebylo možno.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    A_2: zatím ještě není k čemu :)))
    Nicméně, já to taky dopsala po 7 letech od začátku, holt při práci je to spíš za trest :))
    Ale musím teda říct, že poslední 3 měsíce bylo peklo. Psala jsem po nocích, psala celou noc a druhý den do práce. Rekord mám 64 hodin bez spánku, ale to už jsem byla pak absolutně mimo a k nepoužití, no a v práci absolutně na nic. Už nikdy víc. Když si vzpomenu na ty probdělé noci, dělá se mi úplně špatně.
    A_2
    A_2 --- ---
    SAGEMA:gratuluju. já teda o ničem takovým taky nevim (čvut fsv).

já mám čas odevzdat disertaci do září (deadline 7 let). po večerech zkouším psát a nevim jestli z toho neposeru, i když mám vůli to dopsat (ještě před 3 měsícema jsem si říkal že na to seru)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    CHIMERA: hm, jsem si to myslela, je to dost trapné, nicméně je to takový zvyk u nás už leta letoucí. Ale jako aby student platil komisi jídlo mi přijde nehorázné. Stačí, že musíme zajistit (a samozřejmě zaplatit) občerstvení během obhajoby, to beru, ale to následovné.... Připadá mi to pak, jako že si ten titul vlastně zaplatím...
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    SAGEMA: u nás takovej zvyk není. ani já jsem jako mlaďucha končící doktorandka nikoho nezvala, ani teď, když sedávám v opačném fóru, nás nikdo nezve. přišlo by mi to kapánek trapné :-)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    no tak po mnoha a mnoha letech jsem se dopracovala k obhajobě......
    příští středu 23.6. :))

A teď dotaz. Je u vás na fakultách taky takový blbý zvyk, že obhajující po obhajobě zve členy komise na oběd? Bohužel se mi do toho nechce, navíc obahuju ten den sama a živit 10 lidí... teda fakt na to teď neni... :///
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    neni tu nejaky interni doktorand z prf uk?
    A_UGUSTYN
    A_UGUSTYN --- ---
    Vzdělání není zboží!
    http://vzdelaninenizbozi.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam