• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    A_2Doktorandi...
    na nástěnce pár postřehů k literární rešerši
    rozbalit záhlaví
    A_2
    A_2 --- ---
    SAGEMA: no jo, asi se ještě zapotíš u obhajoby, ale těžko už to bude horší než ty 3 dny beze spánku. úplně mě to děsí, když vidím, jak hlemýždím tempem postupuju. ale uvidíme
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    A_2: zatím ještě není k čemu :)))
    Nicméně, já to taky dopsala po 7 letech od začátku, holt při práci je to spíš za trest :))
    Ale musím teda říct, že poslední 3 měsíce bylo peklo. Psala jsem po nocích, psala celou noc a druhý den do práce. Rekord mám 64 hodin bez spánku, ale to už jsem byla pak absolutně mimo a k nepoužití, no a v práci absolutně na nic. Už nikdy víc. Když si vzpomenu na ty probdělé noci, dělá se mi úplně špatně.
    A_2
    A_2 --- ---
    SAGEMA:gratuluju. já teda o ničem takovým taky nevim (čvut fsv).

já mám čas odevzdat disertaci do září (deadline 7 let). po večerech zkouším psát a nevim jestli z toho neposeru, i když mám vůli to dopsat (ještě před 3 měsícema jsem si říkal že na to seru)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    CHIMERA: hm, jsem si to myslela, je to dost trapné, nicméně je to takový zvyk u nás už leta letoucí. Ale jako aby student platil komisi jídlo mi přijde nehorázné. Stačí, že musíme zajistit (a samozřejmě zaplatit) občerstvení během obhajoby, to beru, ale to následovné.... Připadá mi to pak, jako že si ten titul vlastně zaplatím...
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    SAGEMA: u nás takovej zvyk není. ani já jsem jako mlaďucha končící doktorandka nikoho nezvala, ani teď, když sedávám v opačném fóru, nás nikdo nezve. přišlo by mi to kapánek trapné :-)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    no tak po mnoha a mnoha letech jsem se dopracovala k obhajobě......
    příští středu 23.6. :))

A teď dotaz. Je u vás na fakultách taky takový blbý zvyk, že obhajující po obhajobě zve členy komise na oběd? Bohužel se mi do toho nechce, navíc obahuju ten den sama a živit 10 lidí... teda fakt na to teď neni... :///
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    neni tu nejaky interni doktorand z prf uk?
    A_UGUSTYN
    A_UGUSTYN --- ---
    Vzdělání není zboží!
    http://vzdelaninenizbozi.cz/
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    CATHERINE: To je zvláštní... zkusím najít nějakou starou jazykovou příručku, kde by o tom bylo. Ale třeba Národní divadlo to na programech dělalo celkem systematicky až do počátku 20.století tak, jak píšu já.
    HANI
    HANI --- ---
    ahoj, chodim ted na seminar pokroky v molekularni biologii a gentice na umg....tenhle rok, ale neprednasi Houstek (mitochondrialni poruchy)...
    z archivu vim, že prednasel 2007 mozna i driv...
    nemel byste nekdo tu prednasku nebo odkaz na ni...

diky
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    ne tak to ej jako o tom, ze za slusnej impakt mas tak 12b a jako napsat neco, co vezmou v casopise se slusnym impaktem je fakt hodne moc prace, taky jsem nad necim takovym stravil necely rok prace a stale jeste nevim, jestli to vyjde, naproti tomu mas za autorizaovanej sw, coz muze byt cokoli co scita de cisla 25b a podle noveho hodnoceni pry az 40b. dal treba takova metodika, achjo
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    KATIA: kriterium hodnoceni s emeni kazdy rok a kazdy rok vymysli novou kravinu, s tim v jednom kuse bojujem..., cely to je o tom, ze tam vzdycky sedi, nekod desne zapalenej, ze ted to jako cely reformuje a udela neskutecnou debilitu....
    KATIA
    KATIA --- ---
    MIGUEL: k te AV - ted bylo v novinach, ze aspon pro pristi rok jim nejak rozpocet navysi. nicmene problem je prave presun penez do aplikovaneho vyzkumu mimo AV a mimo univerzity... plus samozrejme problematicky nastavena kriteria hodnoceni, ta v prvni rade.
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    SMOOKE: no ono je otazka, jak moc te dalsi specializace jak moc ti dalsi specializace posune dal, ale to je spis filozoficka otazka...

asi jako peniz,e ktery vezmou AVCR ve vede zustanou, pujdou mozna na skoly, kde se zakladni vyzkum dela taky, osobne si ale myslim, ze to s AVCR mozna dopadne lepe a penize budou, nebo cela organizace prejde pod universitu, uvidime
    SMOOKE
    SMOOKE --- ---
    MIGUEL:
    KATIA:
    Mno delam solid state NMR, a kdyz nam ted zrusili grantovou agenturu AVCR, chteji snizit rozpocet, tak financni stranka neni nic moc. Navic ziskat grant v nynejsi dobe to chce mit prumysl v zadech, protoze dnes muzes ziskat grant jedine z MPO a tam je pozadavek ze minimalne 10% musi jit ze soukromeho sektoru. Dalsi co me sere je to ze je jedine pracoviste s timto zamerenim takze uplatneni? Mozna v budoucnu. Jako velke pozitivum vidim to ze jsem prisel do noveho oboru a davam to, ale to me utvrzuje v tom ze kdyz pujdu kam pujdu dam to...
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    SMOOKE: myslim, ze to je tak trochu prilezitost se priucit jeste dost novym vecem, ktery se budou hodit i praxi, zalezi jake je tvoje zamereni, ja jsem se treba na doktoratu naucil aplikovanou matematiku a rozumet a vytvaret simulacni modely, klidne si muzu predstavit, ze vedu opustim a bude me zivit prevazne to, co umim z doktoratu, ale znam taky lidi, kterym to nic neprineslo a pak proste odesli makat, jako zalezi, ale prace ve vede je fajn i po financni strance, kdyz sezenes teda fajn uvazek
    KATIA
    KATIA --- ---
    SMOOKE: zalezi, v jakem oboru hodlas pusobit, ale obecne bych rekla, ze spis ne, skoro to i muze pusobit naopak jako 'prekvalifikovanost' atp.. v humanitnich vedach podle me postacuje udelat si PhDr.
    ale pokud bys treba chtel delat v technickych oborech v aplikovanem vyzkumu, tak se podle me doktorat hodi, ale v tehle oblasti nemam osobni zkusenosti....
    SMOOKE
    SMOOKE --- ---
    zdar bando vzdelancu, mam takovej dotaz - mate pocit ze doktorandske studium je k necemu pokud clovek nechce zustat ve vedecke sfere?
    A_2
    A_2 --- ---
    aha :-)
    KOKOZI
    KOKOZI --- ---
    ne-li hůř než štěně v pořadu Chcete mě.. tatare:o)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam