• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    A_2Doktorandi...
    SMOKIE
    SMOKIE --- ---
    MIGUEL: No a to je prave dost ruzny, a u nas se to "meni" v prubehu studia, podle toho jak se reditel vyspi. Bohuzel sem dohledal ze je to osetreno internim vynosem dekana, a ruzni se to fakulta od fakulty. Takze pokud se v tom zacnu rejpat, tak (i kdyz ho zatim nevydal) tak je pro reditele (instituty maj reditele misto dekanu) otazka pul dopoledne to vydat, a budu to mit cerny na bilym a akorat sebe i jeho naseru... takze kontraproduktivni ... Na posledni schuzi katedry nam totiz rekli (reditel s tajemnici), ze mame 5tydnu dovoleny a mame nahlasit kdy si ji vyberem ... (i posrany zamestnanci maj 9) .
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    SMOKIE: to je jasny, v tyhle branzi se na pichacky nejede, na konci roku je zuctovani kolik kdo udelal bodu, granty, apod. v kvetnu mi otiskli impakt, tak kdyz bych vyfuckoval zbyly studenty, co jeste nemaj zapocet, a zmizel na ctyri mesice, neni problem :)
    MATT
    MATT --- ---
    u nas se to moc neresi... a pokud si odpublikujes, tak dva-tri mesice imho nejsou problem..
    SMOKIE
    SMOKIE --- ---
    hele kolik mate kdo "prazdnin/dovoleny" v lete ?
    R_G
    R_G --- ---
    POLICKA: neni, da se
    POLICKA
    POLICKA --- ---
    ahojte! mám dotaz: když jdu teď do prváku na prezenční phd, je už pozdě na ak. rok 11/12 zařizovat co-tutelle (joint phd)? díky moc
    KIKULINKA
    KIKULINKA --- ---
    A_2: rozhodne tech pet let nehodnotim, jako ztracenych. diky vedecke praci jsem se naucila myslet i jinym zpusobem a to mi myslim dava konkurencni vyhodu pred ostatnimi lidmi z praxe. zaroven jsem pri studiu uz i v paxi delala, takze nejsem cisty teoretiky. ja mam s vyzkume pro vyzkum osobni problem, proste se s tim nedokazu osobne vyrovnat, ze to delam jen kvuli naplneni grantu a publikovat blbosti, aby to ospravedlnilo moji existenci na instituci, ktera krome par jedincu neni pro spolecnost prinosna. jak rikam, nemuzu si to ospravedlnit sama pred sebou, ne ze bych realne nemohla pusobit, to bych asi vzdy nejake tema k "vyzkumu a publikovani" nasla
    A_2
    A_2 --- ---
    ze mě výzkumník taky není (zatím) a jak píše GOBERS - představa, že každá druhá (doktorská) disertační práce obsahuje přelomové výsledky, je úsměvná :-) Myslím že by to měl být úvod do "vědeckého" bádání. Na druhou stranu jak píše KIKULENKA, věda se často dělá jako "výzkum pro výzkum", což je pro mě pochopitelné - i vědec musí podávat výsledky, který na závěr posoudí nějakej ouřada odháčkováním, že grant splnil kritéria (píšu zjednodušeně, zas tolik do toho neviím samozřejmě). Onehda jsem zaslechl pořekadlo "publikuj nebo zhyň), tuším že v usa na základě toho publikujou i úplný pičoviny, jen aby publikovali :-)
    Ale i když ze mě vědec nebude, nemyslím si že by doktorský studium nemělo smysl, důležitý je osvojit si "vědecké postupy" a zkusit něco třeba jen trochu jinak - narozdíl od běžnýho vysokoškolskýh studia, kdy člověk používá známé postupy (a není nucen do něčeho nového).
    uf :-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    KIKULINKA: Ono záleží na tom, co si představuješ pod přelomovými výsledky. Ono samozřejmě, že v doktorské práci obvykle nedojdeš nějakého geniálního velkého objevu, ale i třeba drobný detail nebo malé zjištění, které před Tebou nikdo jiný neudělal posunuju obor obecně dopředu. A to by disertace obsahovat měla - nějaký originální nový příspěvek do oboru. Alespoň tady v německojazyčném prostředí by disertace, která nic nového nepřináší, asi nemohla být obhájena.
    KIKULINKA
    KIKULINKA --- ---
    mela jsem na mysli vyzkum kolegu chemiku
    KIKULINKA
    KIKULINKA --- ---
    GOBERS: nevim v jakym oboru jsi ty, ale obecne si myslim, ze 90 % vedy nema cenu. ja delala doktora na vscht (maj tam katedru ekonomi s konkretnim zamerenim) a vim, ze vetsina vyzkumu je proste jenom zmena nejakeho kriteria a zadne prelomove vysledky. proste vyzkum pro vyzkum, takze se to netyka jen humanitnich oboru.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    KIKULINKA: Jasně, tak to pak docela chápu. Tak to mnoho štěstí a úspěchů, paní doktorko!!
    KIKULINKA
    KIKULINKA --- ---
    SAGEMA: diky

GOBERS: ekonomie. myslim, ze moje znalosti budou mnohem dulezitejsi pro praxi. delam spolecenskou odpovednost firem.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    KIKULINKA: gratulace!!!
    R_G
    R_G --- ---
    GOBERS: Myslim, ze tusis spravne :-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    KIKULINKA: A jaký že je to Tvůj obor?
    KIKULINKA
    KIKULINKA --- ---
    myslim, ze v mem oboru neni potencial k smysluplne vede, takze tak
    A_2
    A_2 --- ---
    KIKULINKA: a není to škoda? .-)
    KIKULINKA
    KIKULINKA --- ---
    Kikulinka, Ph.D. :)
    Takže konečně je to za mnou a s tím i definitivní konec vědy. Už nikdy!
    A_2
    A_2 --- ---
    MIGUEL: gratulace kolego, konečně to máme z krku co :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam