• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    A_2Doktorandi...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    netusite, jaky jsou ted kde vypsany souteze pro disertace? chtela bych manzelovu nekam prihlasit, at taky jednou dostane neco jinyho nez knihy. :) medicina/prirodovedny obory a aby nevadilo, ze to psal v anglictine. nevim, jestli je jeste brzy, ale nachazim jenom samy stary rocniky. :/ diky.
    MATT
    MATT --- ---

;)
    PRL
    PRL --- ---
    MATT: Nová originální prezentace témat doktorského studia. Jak prezentujete témata u vás?
    MATT
    MATT --- ---
    PRL: wtf? :D
    PRL
    PRL --- ---
    MATT
    MATT --- ---
    EUNIKE: aha, ok.

R_G: nevim jestli dulezitejsi, ale honeni bodu znam.. ;) pokud chce pokracovat v akademicky sfere, tak je to pochopitelny. pokud by slo "jenom" o rozsireni vlastni prace mezi lidi, tak mi prijde "impaktovejsi" ten web, i kdyz to se taky bude lisit obor od oboru.
    R_G
    R_G --- ---
    MATT: Ve svete vedy je dulezitejsi vydat knihu nez vyvesit text na web. Ostatne na webu se prace vetsinou vesi tak jako tak a to v ramci systemu dane univerzity. Takze urcite nebylo.
    EUNIKE
    EUNIKE --- ---
    MATT: Samozřejmě ano, ale pro standardní vědeckou publikaci (článek, kniha) je to (alespoň pro mne) jednodušší... minimálně na to mají ty archivy třeba ceník. Jako jo, i pro web je to určitě řešitelné. Nicméně, jak říkám, mých důvodů pro knihu je víc. A asi bych je tu všechny neřešila - je to poměrně OT :) Každopádně Ti ale děkuji za názor.
    MATT
    MATT --- ---
    EUNIKE: a když to vytiskneš, tak autorský práva řešit nemusíš? :-O
    EUNIKE
    EUNIKE --- ---
    MATT: ke knižnímu vydání mě motivuje školitel a oponenti :) Já sama zatím nevím, tak sonduju možnosti.
    O možnosti "pověsit na web" zatím neuvažuju... jednak bych to ráda přetavila do nějakého formátu, za který by bylo možné výhledově dostat i RIV body a jednak by byl zřejmě dost velký problém s autorskými právy k obrazové dokumentaci posbírané po všemožných archivech.
    MATT
    MATT --- ---
    EUNIKE: co tě motivuje k vydání? nebylo by nejlepší to pověsit někam veřejně na web? klidně tomu dedikovat doménu, ale pořád tě to imho vyjde levněji..
    EUNIKE
    EUNIKE --- ---
    MIGUEL:
    R_G:
    MLOK: Díky za reakce. Tu práci jsem psala na FA ČVUT. Na vědecký granty v této souvislosti nepomýšlím - spíš jsem myslela, jestli neexistuje nějaká platforma pro podporu přímo publikační činnosti (vědecké). Haha, jsem naivní... Zkusím to teda asi přes konkrétní nakladatelství nebo přes fakultu... dík!
    MLOK
    MLOK --- ---
    Ja to delal na UK, dizertaci dal Karolinu a nakonec od FSV dostal 35k prispevek. Jestlis to delala na UK, doporucuju.
    R_G
    R_G --- ---
    EUNIKE: Nabidni to v nakladatelstvi a uvidis, treba to zaplati. Jinak muzes zadat o ruzne dotace etc., podivej se na googlu. Na vedecky grant bych moc nesazel. Granty jsou na vyzkum a naslednou publikaci vystupu z vyzkumu, ale na hotovy vyzkum penize na vyzkum a jeho publikaci nedostanes.
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    EUNIKE: s publikovanim mam zkusenost, ale co se tyce financovani, to je individualni, zalezi na zdrojich, pokud ti to nejaka grantovka priklepne...
    EUNIKE
    EUNIKE --- ---
    Ahoj, nemáte někdo zkušenost s publikováním disertace (myslím knižně - prostě vydat v nakladatelství)? Ráda bych zjistila, jaké jsou možnosti případného (spolu)financování prostřednictvím grantů atp. Tématem jsou dějiny architektury, pragensie. Moc díky!
    A_2
    A_2 --- ---
    PRL: VUT Brno... To znamená když se stanu Misterm Ing., mohu pokračovat ve studiu VUT FU a stát se Velmistrem Ph.D. ? .-)
    (http://www.vutfu.cz/)
    PRL
    PRL --- ---
    Taky bych přidal jednu poptávku po doktorandech:
    MATT
    MATT --- ---
    Ředitel Botanického ústavu AV ČR, v. v. i., vypisuje výběrové řízení

na místa doktorandů

Požadavky: VŠ, přijetí do doktorského studijního programu v některém z botanických oborů,

školitel zaměstnán v Botanickém ústavu AV ČR, v. v. i. (dále také jen „BÚ“), prokazatelná vazba

doktorské práce na BÚ. Výhodou je grantové hrazení výzkumu předem dohodnuté se školitelem.

Pracoviště v Průhonicích, Brně nebo v Třeboni. Pracovní úvazek částečný, trvání max. 4 roky.
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    DOE: ja myslim ze tahle otazka skoliteli je velice vhodna. stat se muze cokoli, ostatne s grantem podepisujes smlouvu, kde by toto melo byt definovane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam